ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΜΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, Ο κ.ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΑΝΟΣ, ΑΣΚΕΙ ΔΡΙΜΕΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΝΔΗΛΑ ΣΤΟ IONIANRADIO.GR.
«ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ κ.ΚΑΝΔΗΛΑ ΠΟΥ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ. ΠΗΓΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΑΠΌ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑ… ΕΙΠΑ, ΘΑ ΠΑΩ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ; ΧΩΡΙΣ ΙΩΣΗΦ; ΧΩΡΙΣ ΜΑΓΟ;»
ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ κ.ΓΕΩΡΓΑΝΟ ΗΤΑΝ, ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΤΟΥ κ.ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ 22 ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ, ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕΓΑΣΤΡΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ  ΓΥΜΝΑΣΙΟ.
ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΙΧΕ Η ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΤΟΥ κ.ΓΕΩΡΓΑΝΟΥ ΟΤΙ «Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΝΩΡΙΖΕ ΑΠΟ 3/7/2020 ΜΕ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 4/1/2021 ΜΕ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ, ΠΡΟΣΘΕΤΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΣΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥΣ, ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ.
 
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΑΝΟΣ  (Πρόεδρος Ένωσης Γονέων των Μαθητών Ζακύνθου)

«Μέχρι σήμερα δεν είχαμε καμία απάντηση. Ενημερώθηκα σήμερα από τον κ.Κουτσογιάννη, ότι μαζεύουν υπογραφές για να γίνει το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο. Περίμενα να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και όχι να χρειάζονται υπογραφές για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η παιδεία. Ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο θα μπορούσε να μας είχε σήμερα να θρηνούμε θύματα
Πάρθηκε από τους συμβούλους ομόφωνη απόφαση, να γίνει συζήτηση για τα σχολεία και μάλιστα ο Πρόεδρος είχε πει ότι θα την κάνει μετά τον προϋπολογισμό. Φτάσαμε να κλείσουν τα σχολεία λόγω covid19. Ξαναζητήσαμε έκτακτη συνεδρίαση, για να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε τη κατάσταση το καλοκαίρι και πως θα ανοίξουν ξανά. Πάλι δεν εισακουστήκαμε. Τώρα το επαναφέρουμε το αίτημα. Ένα χρόνο πριν είχαμε επισημάνει το πρόβλημα για τη σκεπή και στο διευθυντή του σχολείου που έστειλε έγγραφο εκ νέου στις 4/1/2021.  
Λυπάμαι που έπρεπε ενώ μόνος του έπρεπε να ορίσει το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για τα σχολεία. Είδατε τι προέκυψε. Οχι να τρέχουν οι δημοτικοί σύμβουλοι να συγκεντρώσουν υπογραφές. Αυτό δείχνει τι; Φόβο;
Θα πρέπει να ακουστούν   σύλλογοι γονέων , εκπαιδευτικοί. Όχι να γίνει πολιτική αντιπαράθεση και μπάχαλο στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά να ακούσουν λύσεις από εμάς, που έχουμε αντιληφτεί τι χρειάζεται. Αν δεν βάλουν τη συζήτηση κάτω για να λύσουν τα προβλήματα της παιδείας τότε δεν θα επιτύχουμε τίποτα.
Εδώ και δύο χρόνια είχαμε ζητήσει το έκτακτο συμβούλιο, τη στέγη την επισημάναμε στις 3/7/20. Η απόφαση να γίνει  το έκτακτο συμβούλιο, είχε παρθεί ομόφωνα στις 22/12/2019.
Αν έχουν το θάρρος να το πραγματοποιήσουν αυτό το δημοτικό συμβούλιο πιστεύω να έχουν απαντήσεις. Δεν θέλουν να το κάνουν γιατί λένε ότι δεν χρειάζεται αφού όλα πάνε καλά. Αυτές δεν είναι δημόσιες τοποθετήσεις… ψιθυρίζονται…
Δεν θέλουμε να γίνουν αντιπαραθέσεις πολιτικών παρατάξεων αλλά από κοινού να βρούμε λύσεις.
Δεν ξέρω αν η διαδικασία αυτή που ακολούθησε σήμερα ο κ.Κουτσογιάννης, θα τους πείσει να προχωρήσουν στη σύγκληση συνεδρίασης.
Όταν κατέθεσα το αίτημα στις 3/7 μόνο μία απάντηση πήρα από το δήμαρχο. Μου επιτέθηκε φραστικά. Ποιος είμαι εγώ, αυτός που θα κρίνω την παραβατικότητα του δημάρχου… μου εστάλη 15/7 και θα την διαβάσω στη συνεδρίαση αν τελικά γίνει.
Εμείς πολιτικές δεν κάνουμε με την παιδεία. Τα γεγονότα με επαληθεύουν και εμένα και την ένωση.
Η δημοτική αρχή κωλυσιεργεί, καθυστερεί και η καθυστέρηση είναι πολύ μεγάλη. Οι καιρικές συνθήκες, ο σεισμός δεν περιμένουν. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι γι α παν      ενδεχόμενο.
Στην εκδήλωση στην Αγίου Μάρκου, πήγα , δεν παρουσιάστηκα μαζί τους γιατί με αυτά που είδα… είπα θα πάω στο θέατρο του παραλόγου, με χωρίς Ιωσήφ;  χωρίς μάγο; Με τον Άγιο Βασίλη ,το πρόσωπο του χαλασμένο ,και κάτι πευκοβελόνες κάτω; Ήταν λάθος που είπε ο κ.Κάνδηλας, ότι δεν παρουσιάστηκε ο εμπορικός σύλλογος. Πήγαμε νωρίτερα να ελέγξουμε την κατάσταση. Ο πρόεδρος ο κ.Τζίμης ήταν άρρωστος και δεν παρευρέθηκε και μου ζήτησε να πάω να εκπροσωπήσω τον εμπορικό σύλλογο. Το διοικητικό συμβούλιο είναι αξιόλογο με άτομα μη κομματικοποιημένα. Η παράταξη είναι μία. Αποχώρησα από την εκδήλωση όταν ξεκίνησε, δεν μπορούσα να παραμείνω να βλέπω την κατάντια. Θεωρούμαι ότι είμαι πολέμιος της δημοτικής αρχής. Δεν είμαι, χειροκροτώ τα θετικά, αλλά τα αρνητικά δεν τα μπορώ».


«Στην εκδήλωση στην Αγίου Μάρκου, πήγα , δεν παρουσιάστηκα μαζί τους γιατί με αυτά που είδα… είπα θα πάω στο θέατρο του παραλόγου, με χωρίς Ιωσήφ;  χωρίς μάγο;»
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent