Δριμεία κριτική σε Δημοτική Αρχή -Μήνυμα με αποδεκτές την Αντιπεριφέρεια Ζακύνθου και το κίνημα παιδείας …
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΜΕΝΗΣ |«ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΖΑΚΥΝΘΙΝΩΝ»
ΓΙΑ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ | «ΟΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ ... ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ … ΕΧΟΥΜΕ ΕΙΣΒΟΛΗ …»
ΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΝΟΗΜΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ  «ΤΑ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ, ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ»
  • «Στην αρχή της θητείας Αρετάκη κάναμε επεξεργασία με τους πόρους που ήταν ήδη στο δήμο μας και προτείναμε συγκεκριμένες δράσεις για τα σχολεία μας. Δεν έκανε τίποτα, μπήκε στο κάλαθο των αχρήστων. Θα πρέπει δυστυχώς να πούμε ότι τα αντανακλαστικά και του κινήματος της παιδείας, αντιδρούν με καθυστέρηση»
  • «Η αντιπαλότητα, η αντιπαράθεση και η άρνηση μου, σε καμία περίπτωση δεν έχουν να κάνουν με την άρνηση χρήσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Νομίζω όμως, ότι αντί να έχουμε κινητικότητα του δήμου, ώστε να έχουμε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για να καλύπτουμε τις ανάγκες μας, έχουμε εισβολή …»
Γιώργος Αρμένης (Δημοτικός Σύμβουλος /Επικεφαλής ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ)

«Ξαφνιαστήκαμε με τις ανεμογεννήτριες γιατί θα έπρεπε να υπάρχει ενημέρωση των πολιτών από τις  τοπικές αρχές , δηλαδή της αντιπεριφέρειας, που θα έπρεπε να ενημερώσει και τους πολίτες και το δήμο που έπρεπε να παρακολουθεί. Όλα έγιναν εν κρυπτώ. Η αντιπαλότητα, η αντιπαράθεση και η άρνηση μου, σε καμία περίπτωση δεν έχουν να κάνουν με την άρνηση χρήσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Νομίζω όμως, ότι αντί να έχουμε  κινητικότητα του δήμου, ώστε να έχουμε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για να καλύπτουμε τις ανάγκες μας, έχουμε εισβολή ….
Είχα πει επί δημαρχίας Κολοκοτσά, να δημιουργήσουμε ενεργειακή κοινότητα. Σήμερα ο δήμος μας είναι ο μεγαλύτερος καταναλωτής ενέργειας. Ουσιαστικά είναι ένας καταναλωτής που ξεπερνά τα 3-4 εκατομμύρια τον χρόνο. Αντί να μπορεί να κάνει πράξη, δηλαδή να πρωτοστατήσει στη σύσταση ενεργειακής κοινότητας, έχουμε, να παραδίδουμε τα ορεινά μας , που είναι άρπαγμα κεφαλαίων. Αυτή μου την άποψη, θα προσπαθήσω να περάσω και στο δημοτικό συμβούλιο.
Δεν υπάρχει ζήτημα που παράγεται η ενέργεια, γιατί πουλιέται σε άλλο τόπο. Των ζακυνθινών δεν καλύπτεται καμία ανάγκη. Ενώ στην άλλη περίπτωση, θα μπορούσαμε να έχουμε άλλη πολιτική , θα ήταν μία δράση που θα δημιουργούσε προϋποθέσεις, ο δήμος να είναι αλληλέγγυος με συμπολίτες μας, που δοκιμάζονται δυστυχώς, αυτή την εποχή.
Έχουμε σοβαρότατο πρόβλημα λειτουργίας του δήμου μας. Όταν ακούω για τον υδροφόρο ορίζοντα το πρώτο που έρχεται στο μυαλό μας είναι ο ΣΚΟΠΟΣ. Ο κ. Αρετάκης μας διαβεβαίωνα ότι λειτουργεί ο βιολογικός στο ΣΚΟΠΟ ενώ έχει αποδειχθεί ότι δεν λειτουργεί τίποτα
Έχουν ξεκινήσει οι διεργασίες, έχει ενταχθεί το έργο, η μελέτη νομίζω θα συζητηθεί το θέμα αναλυτικά στο δημοτικό συμβούλιο.
 
  • Είναι η 2η φορά που καταθέτουμε την απαίτηση να συνεδριάσει το σώμα για τα σχολεία.
Με 6 δημοτικούς συμβούλους έχει τον απόλυτο έλεγχο όλων των θεσμών και αυτό του δίνει το δικαίωμα να αυθαιρετεί. Ο πρόεδρος καλύπτεται πίσω από τα προ ημερησίας διάταξης, που είναι μόνο για μισή ώρα η συζήτηση τους. Θα πρέπει να διευρυνθεί η συζήτηση μας, ο χρόνος αυτός δεν πρέπει να περάσει έτσι.
 
Στην αρχή της θητείας Αρετάκη κάναμε επεξεργασία με τους πόρους που ήταν ήδη στο δήμο μας και προτείναμε συγκεκριμένες δράσεις για τα σχολεία μας. Δεν έκανε τίποτα, μπήκε στο κάλαθο των αχρήστων. Θα πρέπει δυστυχώς να πούμε ότι τα αντανακλαστικά και του κινήματος της παιδείας, αντιδρούν με καθυστέρηση.
Θα έπρεπε να έχουμε ένα δήμο που θ α ήταν ο πρωτοπόρος της ανάπτυξης, έχουμε ένα δήμο που λειτουργεί έξω και πέρα από κάθε πραγματικότητα. .Είναι φοβερό αυτό που συμβαίνει,  θα κάνουμε υπομονή και θα κοιτάξουμε να σώζουμε ότι σώζεται. όλο αυτό το χρόνο που θα βιώσουμε με τον κύριο Αρετάκη»ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent