ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ|Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ « ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΩ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΔΥΣΑΡΕΣΤΟΣ»
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ |«Έχουμε όλες τις ειδικότητες και δεν καταλαβαίνω τι εικόνα είναι αυτή που προσπαθούν κάποιοι να περάσουν. Κάποια στιγμή θα αναγκαστώ να μιλήσω και θα είμαι δυσάρεστος. Αντιπολίτευση με το νοσοκομείο καλό είναι κάποιοι να σταματήσουν να κάνουν. Έφτασαν στο σημείο να βγάλουν ανακοίνωση ότι εγώ και ο διοικητής κάναμε ανεπίτρεπτες παρεμβάσεις στο έργο των γιατρών»
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ | «Είπα στον Δήμαρχο ,ότι δεν πρέπει να ξεχάσουμε το κονδύλι 500 χιλιάδες για αγροτική οδοποιία και άλλες 500  χιλιάδες για φράγματα. Δεν θέλω να πιστέψω ότι δεν υπάρχει καμία μελέτη και κανένας προγραμματισμός»
ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ | «ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΕΞΙΜΗ Η ΖΑΚΥΝΘΟΣ»
«Δεν είναι επιλέξιμη η Ζάκυνθος για ανεμογεννήτριες. Είναι μόνο αυτές οι 3 που ζητήθηκαν το 2006. Δεν ζητηθήκαν άλλες»
Διονύσης Ακτύπης (Βουλευτής Ζακύνθου)
 «Ίσως μετά από πάρα πολλά χρόνια και επειδή η Ελλάδα έχει βγει και από τη πολύ στενή εποπτεία, θεωρώ ότι έχουμε τη δυνατότητα χρηματοδοτήσεων, κάτι που κάνει η κυβέρνηση προς η τοπική αυτοδιοίκηση
Ο δήμος έχει πάρει για ληξιπρόθεσμες οφειλές  γύρω στα 10 εκατομμύρια ευρώ. Είναι η πολιτική που εφαρμόζουμε για τους καταχρεωμένους δήμους ώστε να βγουν στην επιφάνεια. Και ο δήμος Ζακύνθου στηρίζεται σε αυτό το πρόγραμμα από την κυβέρνηση και οδηγείται να βγει από τα βάσανα του παρελθόντος.
5.5 εκατομμύρια δόθηκαν και πληρώθηκε με τα 4.5, το  δάνειο της  εμπορικής και με το 1 σε υποχρεώσεις προς τρίτους
Δόθηκαν 3 εκατομμύρια στη ΔΕΥΑΖ για τη ΔΕΗ και περίπου 750 χιλιάδες  που δόθηκαν στο δήμο για δανειοδότηση προς τη ΔΕΥΑΖ. Θα μπορούσε να πάρει και άλλα, όμως ο δήμος δεν ήθελε, λόγω του ότι θα έπρεπε να επιστραφεί. Ειπώθηκε από το υπουργείο ότι έχει τη δυνατότητα να πάρει και μεγαλύτερο ποσόν.
Τώρα   είναι 400 χιλιάδες για ληξιπρόθεσμες οφειλές,  29 χιλιάδες για πετρέλαιο στα σχολεία. Συνεχώς υπάρχει εποπτεία από το υπουργείο, γιατί πρέπει οι δήμοι να είναι ανταποδοτικοί στην κοινωνία.  Θέλω να πιστεύω ότι ό δήμος θα ανταποκριθεί στα αιτήματα των πολιτών.
Είπα σήμερα ότι δεν πρέπει να ξεχάσουμε το κονδύλι 500 χιλιάδες για αγροτική οδοποιία και άλλες 500  χιλιάδες για φράγματα. Δεν θέλω να πιστέψω ότι δεν υπάρχει καμία μελέτη και κανένας προγραμματισμός.
Ο δήμαρχος  μου είπε ότι θα το κάνει. Από εκεί και πέρα , εγώ το ανακοίνωσα, γιατί είναι  1 εκατομμύριο ευρώ, σίγουρα χρήματα , και ο υπουργός κ.Σπήλιος μου είπε, ότι θα διασφαλίσει τα χρήματα να τα πάρουμε. Πρέπει να καταθέσουμε τις μελέτες και μετά τα χρήματα θα είναι δικά μας. Είμαι υποχρεωμένος να ενημερώσω την κοινωνία ότι η κυβέρνηση ενισχύει τις τοπικές κοινωνίες
Θέλω να πιστεύω ότι θα δούμε να υλοποιούνται όλα αυτά που έρχονται στη Ζάκυνθο. Ίσως για πρώτη φορά φέρνει στη Ζάκυνθο βουλευτής. 1.100 εκατομ. για ανακαινίση σχολικών συγκροτημάτων.
  • Κινδυνεύουμε να χάσουμε ταβουλαρη και Open Mall»… Αν αυτό συμβεί πρέπει κάπου να αποδοθούν ευθύνες !
Στο καινούργιο χρόνο θα έχουμε και άλλες παρεμβάσεις.  Κάνουμε τεράστια προσπάθεια και πρέπει όλοι να την κάνουμε ενωμένοι. Δεν έχουμε περιθώρια να χάσουμε τις χρηματοδοτήσεις. Πρέπει να τα απορροφήσουμε. Δεν θα μας δώσει κανείς χρήματα αν δεν έχουμε μελέτες.
Εκείνο το οποίο λαμβάνω από όλα τα μέλη της δημοτικής αρχής , είναι ότι τα έργα θα προχωρήσουν. Δεν έχουμε κάτι να πάμε να πιέσουμε. Μελέτες είναι εντάξει, οι χρηματοδοτήσεις έτοιμες και το μόνο που χρειάζεται, είναι να πούμε ξεκινάμε».
ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ|
«Έχει γίνει τεράστιος θόρυβος για τις ανεμογεννήτριες. Λένε ότι οι πολιτικοί σωπαίνουν και ότι δεν βγαίνουν να μιλήσουν.
Υπάρχει μία εγκατάσταση 3 ανεμογεννητριών που  εν απειλείται ούτε δασική έκταση, δρόμος δεν διανοίγεται, είναι αυτός που πηγαίνει στο ΛΙΒΑ. Άρα δεν έχουμε καμία φθορά του φυσικού περιβάλλοντος. Σε κάθε μέρος που μπαίνουν ανεμογεννήτριες δεν σημαίνει ότι είναι προς το συμφέρον του τόπου αυτού.
Δεν είναι επιλέξιμη η Ζάκυνθος για ανεμογεννήτριες. Είναι μόνο αυτές οι 3 που ζητήθηκαν το 2006. Δεν ζητηθήκαν άλλες.
Αν υπάρχουν οι περιβαλλοντικοί όροι και υπάρχει η αδειοδότηση, τότε παίρνει έγκριση να τοποθετηθούν».
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ |
«Είναι λυπηρό να ακούς ανθρώπους και δη γιατρούς να λένε ότι το νοσοκομείο καταρρέει γιατί δεν έχει προσωπικό. Επί των ημερών μου, άνοιξε η ΜΕΘ, διορίσαμε 131 ανθρώπους, φέραμε μηχανήματα, ψηφιοποιήσαμε το ακτινολογικό και το μαστογράφο, αλλάξαμε μετασχηματιστές, συνεχώς το ενισχύουμε με ακτινοσκοπικά για ορθοπεδικούς και φέρνουμε νέα εργαλεία για το δερματολόγο. Έχουμε όλες τις ειδικότητες και δεν καταλαβαίνω τι εικόνα είναι αυτή που προσπαθούν κάποιοι να περάσουν. Κάποια στιγμή θα αναγκαστώ να μιλήσω και θα είμαι δυσάρεστος. Αντιπολίτευση με το νοσοκομείο καλό είναι κάποιοι να σταματήσουν να κάνουν. Έφτασαν στο σημείο να βγάλουν ανακοίνωση ότι εγώ και ο διοικητής κάναμε ανεπίτρεπτες παρεμβάσεις στο έργο των γιατρών.
Τη κοινωνία δεν πρέπει να την θυμόμαστε τη περίοδο των εκλογών, αλλά να είμαστε κοντά τους συνέχεια. Δεν εφάρμοσα τη τακτική να είμαι με έδρα την Αθήνα και να επισκέπτομαι τη Ζάκυνθο. Είμαι στη Ζάκυνθο και επισκέπτομαι την Αθήνα»ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent