«ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ» - «ΤΟ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΟ ΠΑΝΔΗΜΙΚΟ ΚΥΜΑ ΣΤΑ ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΑΝΥΟΥΜΕ ,ΤΟ 4Ο» - ΠΑΚΕΤΟ ΟΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ –«ΜΥΛΩΝΑΣ ΚΑΙ ΝΙΟΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ»
ΓΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ | «Ο Βουλευτής,  προσπαθεί να ωραιοποιήσει μία κατάσταση , παρά το γεγονός ότι καθημερινά αναδεικνύονται προβλήματα και στο νοσοκομείο Ζακύνθου. Ακόμη  και από καταγγελίες πολιτών, από το γεγονός ότι δεν λειτουργούν τακτικά ιατρεία, από το γεγονός ότι τα προβλήματα της στελέχωσης οξύνονται, το γεγονός ότι αν χρειαστεί μεταφορά στη Πάτρα σε ποια κρεβάτια θα νοσηλευτεί ; αν μεταφερθεί διασωληνωμένος θα μεταφερθεί από τη γενική λίστα. Υπάρχει μία καταπληκτική εγκύκλιος υπουργική, που λέει ότι κάθε ειδικότητας γιατρός μπορεί να διακομίσει ασθενή. Αυτό είναι εύρυθμη εικόνα;Όσο αφορά τη γενική εικόνα η κατάσταση είναι τραγική. Το σύστημα έχει καταρρεύσει. Υπάρχουν 180 διασωληνωμενοι που δεν είναι σε ΜΕΘ, αλλά σε κοινούς θαλάμους με θνητότητα 99%»
ΓΙΑ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ | «Ο Ζακυνθινός βιώνοντας μία τριπλή κρίση, ξαφνικά συνειδητοποίησε ότι προσπαθούν να φέρουν πυλώνες στα μαύρα μεσάνυχτα. Ένα τόσο σημαντικό αιολικό έργο γιατί έρχεται νύχτα; Και καλά ο ένας κατάπλους έγινε νύχτα… μα και το επόμενο; Βλέπει ο κόσμος να επιχειρείται μία τέτοια μεταφορά, με στόχο να μη το πάρει χαμπάρι. Την ίδια στιγμή ανοίγει το λογαριασμό του ρεύματος και παθαίνει ανακοπή από τις ανατιμήσεις. Το κύμα της ακρίβειας στην ενέργεια, στα καύσιμα και στα ήδη πρώτης ανάγκης έχει φτάσει σ τα ύψη…» - «Οι αείμνηστοι Μυλωνάς και Νιοτόπολος αρνήθηκαν να προσυπογράψουν αυτές τις επενδύσεις»
Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΣΣΙΜΑΤΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ |ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΟΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ «Σαφώς το θέμα αυτής της επένδυσης θα πρέπει να γίνει αντικείμενο συζήτησης του δημοτικού συμβουλίου, όχι μόνο στα πλαίσια ενημέρωσης, αλλά και ελέγχου αν οι προδιαγραφές τηρήθηκαν και θα τηρηθούν στην κατασκευή του έργου»
 
Αντώνης Κασσιμάτης (Δημοτικός Σύμβουλος /Επικεφαλής «ΖΑΚΥΝΘΟΣ  ΑΝΑΤΡΟΠΗ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»)
 
 ΠΑΝΔΗΜΙΑ |
«Ο κ.Ακτύπης εστίασε το πρόβλημα μόνο σε τοπικό επίπεδο εντός των τοιχών της Ζακύνθου. Είπε πράγματα που θα τα χαρακτήριζα παραπληροφόρηση εγώ προσωπικά. Προσπαθεί να ωραιοποιήσει μία κατάσταση , παρά το γεγονός ότι καθημερινά αναδεικνύονται προβλήματα και στο νοσοκομείο Ζακύνθου. Ακόμη  και από καταγγελίες πολιτών, από το γεγονός ότι δεν λειτουργούν τακτικά ιατρεία, από το γεγονός ότι τα προβλήματα της στελέχωσης οξύνονται, το γεγονός ότι αν χρειαστεί μεταφορά στη Πάτρα σε ποια κρεβάτια θα νοσηλευτεί ; αν μεταφερθεί διασωληνωμένος θα μεταφερθεί από τη γενική λίστα. Υπάρχει μία καταπληκτική εγκύκλιος υπουργική, που λέει ότι κάθε ειδικότητας γιατρός μπορεί να διακομίσει ασθενή. Αυτό είναι εύρυθμη εικόνα;Όσο αφορά τη γενική εικόνα η κατάσταση είναι τραγική. Το σύστημα έχει καταρρεύσει. Υπάρχουν 180 διασωληνωμενοι που δεν είναι σε ΜΕΘ, αλλά σε κοινούς θαλάμους με θνητότητα 99%.
  • Αυτά συνθέτουν εικόνες κατάρρευσης.
Η λογική της σημερινής κυβέρνησης, ήταν να προσλάβουμε έκτακτο επικουρικό προσωπικό και μόλις τελειώσει η πανδημία να προχωρήσουν σε ιδιωτικοποίηση.
Η ΜΕΘ Ζακύνθου είναι δευτεροβάθμια και δεν μπορεί να νοσηλεύει όλα τα περιστατικά.
 ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ  ΤΟΥ ΕΟΔΥ ,ΤΟ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΟ ΠΑΝΔΗΜΙΚΟ ΚΥΜΑ ΣΤΑ ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΑΝΥΟΥΜΕ ΤΩΡΑ  ,ΤΟ 4ΟΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ |
«Δυστυχώς η συζήτηση για το πράσινο ενεργειακό μοντέλο άνοιξε με το χειρότερο τρόπο στη Ζάκυνθο. Ο ζακυνθινός βιώνοντας μία τριπλή κρίση, ξαφνικά συνειδητοποίησε ότι προσπαθούν να φέρουν πυλώνες στα μαύρα μεσάνυχτα. Ένα τόσο σημαντικό αιολικό έργο γιατί έρχεται νύχτα; Και καλά ο ένας κατάπλους έγινε νύχτα… μα και το επόμενο; Βλέπει ο κόσμος να επιχειρείται μία τέτοια μεταφορά, με στόχο να μη το πάρει χαμπάρι. Την ίδια στιγμή ανοίγει το λογαριασμό του ρεύματος και παθαίνει ανακοπή από τις ανατιμήσεις. Το κύμα της ακρίβειας στην ενέργεια, στα καύσιμα και στα ήδη πρώτης ανάγκης έχει φτάσει σ τα ύψη.
Σαφώς το θέμα αυτής της επένδυσης θα πρέπει να γίνει αντικείμενο συζήτησης του δημοτικού συμβουλίου, όχι μόνο στα πλαίσια ενημέρωσης, αλλά και ελέγχου αν οι προδιαγραφές τηρήθηκαν και θα τηρηθούν στην κατασκευή του έργου.
Όλο αυτό πρέπει να ελεχθεί για να μη φτάσουμε να δούμε τους λογαριασμούς ρεύματος να ανεβαίνουν στον ουρανό . Η τοπική κοινωνία δεν πήρε χαμπάρι γιατί η αδιεοδότηση το 2013 προϋπόθετε γνωμοδότηση και γνώμη των περιφερειακών αρχών. Οι αείμνηστοι Μυλωνάς και Νιοτόπολος αρνήθηκαν να προσυπογράψουν αυτές τις επενδύσεις. Τώρα με τον περίφημο νόμο Χατζηδάκη αδειοδοτούνται και οι τοπικές κοινωνίες δεν παίρνουν χαμπάρι τίποτα. Άλλο πρόβλημα αυτής της διαδικασίας
  • Πρέπει στο δημοτικό συμβούλιο να παρουσιαστεί η ΑΕΠΟ να έρθουν εκπρόσωποι της επένδυσης να μας πουν το αναπτυξιακό τους σχέδιο.
Η πράσινη ενέργεια και η πράσινη μετάβαση είναι μεγάλη αναμόρφωση της οικονομίας. Το 1/3 των χρημάτων από το ταμείο της ανάκαμψης, προορίζονται για τη μετάβαση σε πράσινη οικονομία. Μιλάμε για χρήματα που λέμε που θα πάνε και ποιος θα ωφεληθεί.
Με το 50% να περάσει στην τοπική κοινωνία τότε ναι, έχουμε πράσινη μετάβαση και όφελος για την κοινωνία.
Οι ανατιμήσεις στο ρεύμα έγιναν γιατί η κυβέρνηση πήγε να κάνει απολιγνητοποίηση το 2025 , δεν είχαμε διαμορφώσει εναλλακτικές πηγές και αρχίζαμε να αγοράζουμε ρεύμα από άλλες χώρες. Αυτή τη στιγμή η κιλοβατώρα είναι η υψηλότερη στην Ευρώπη. Έχουμε μέσα σε αυτές τις συνθήκες και τη κυβέρνηση να ιδιωτικοποιεί άλλο ένα 17% στη ΔΕΗ. Γι αυτό να αντιδράσουμε σε όλο αυτό το γκρίζο, αλλά να βάλουμε και το θέμα τι θα γίνει με τις ανατιμήσεις».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent