ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

ΜΗΝΥΜΑ ΜΕ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΝΙΚΗΤΑ ΑΡΕΤΑΚΗ «ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ» ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ «Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΥΔΑΚΗΣ ΕΜΕΙΝΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΓΙΑΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΑΚΟΥΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ»

Στο IONIAN RADIO.gr |
Θοδωρής Κολπονδίνος (Επιχειρηματίας/Ξενοδόχος) μιλά για τις εξελίξεις που αφορούν τη ΝΑΥΑΓΙΟ Α.Ε. – Οι θέσεις και η πρόταση του

«Από ότι φαίνεται η ΝΑΥΑΓΙΟ Α.Ε,  ναυάγησε. Καλώς έγινε ότι έγινε, γιατί είναι αδιανόητο και απαράδεκτο να μη μπορούμε εμείς, να διαχειριστούμε αυτό τον παγκόσμιο , πολυφωτογραφημένο πόλο έλξης και δε μπορώ ν α καταλάβω, για ποιο λόγο δεν μπορούμε. Δεν είμαι σύμφωνος να το διαχειριστούν άλλοι, εκτός από εμάς.
Είναι ευκαιρία να συσταθεί ένας φορέας διαχείρισης της ευρύτερης περιοχής και στη χερσαία και στη θαλάσσια περιοχή.
Πρέπει να πρωτοστατήσει δήμος και μητρόπολη. Σε αντίθετη περίπτωση, δυστυχώς είναι απόδειξη ότι η μη σύμφωνη κοινή πορεία όλων και το να μην έχουν σύμφωνη άποψη για το κάθε τι που συμβαίνει στο νησί  μας, είναι και ο λόγος που υπολειπόμεθα σημαντικών υποδομών. Πρέπει όλοι να συνεργαστούμε για το κοινό συμφέρον του νησιού μας και όχι μεμονωμένων συμφερόντων.
Δεν περισσεύει κανένας , όλοι έπρεπε να εμπλακούν στο νέο φορέα αλλά για να λειτουργήσει όπως μας αρμόζει. Έχει ωριμάσει, δεν έχουμε άλλα χρονικά περιθώρια ν α περιμένουμε. Αν δε ενεργήσουμε τώρα, το ναυάγιο θα το χάσουμε. Πρέπει να συστρατευθούμε για το κοινό συμφέρον. Να γίνει τώρα.
Εκκλησία και δήμος ,είναι πλέον όχι μόνο αρμόδιοι, αλλά και ικανοί να φέρουν εις πέρας ένα τέτοιο εγχείρημα. Βέβαια πρέπει να συμμετέχουν και οι φορείς και η περιφέρεια.
Μια μεγάλη σε μέλη επιτροπή τουρισμού δεν είναι ευέλικτη. Υπήρχε πρόβλημα στην εξέλιξη πρωτοβουλιών, είχε μείνει μόνος του ο κ. Νικολουδάκης, γιατί ο δήμος δεν μπορούσε να ακολουθήσει τις εξελίξεις.
Μια μικρή επιτροπή θα ήταν πιο ευέλικτη, όχι όμως μεταξύ 2-3 ατόμων. Είναι αδιανόητο να μη συμμετέχουν φορείς, να μη συμμετέχει και το επιμελητήριο που θα πρέπει να έχει ενεργό λόγο σε οποιοδήποτε εγχείρημα και αν γίνεται στην Ζάκυνθο.
Σε κάθε περίπτωση ο κ.Νικολουδάκης ήταν μόνος του από πλευράς δήμου, υπήρχαν συμμετοχές φορέων, όμως ο ρόλος τους  ήταν συμβουλευτικού χαρακτήρα και στην ολοκλήρωση των δράσεων θα έπρεπε να υπήρχε η συμβολή του δήμου. Στην ουσία δεν λειτούργησε η επιτροπή τουρισμού.
Δεν είχα ενημερωθεί για την πρόθεση της δημοτικής αρχής , για τη σύσταση αυτής της νέας ομάδας εργασίας , 2-3 ατόμων
Με την ευκαιρία της εξέλιξης για το ναυάγιο πρέπει να δρομολογηθούν οι εξελίξεις.  Επειδή ιστορικά έχουμε δει , ότι με τη συμβολή της Μητρόπολης υπάρχουν θετικές εξελίξεις, πρέπει και αυτή τη στιγμή να συμβεί κάτι ανάλογο.
Προσωπικά δεν ήμουν υπέρ της σύστασης της εταιρείας, όπως θα όριζε το νομοσχέδιο γιατί έπρεπε να το εκμεταλλευτεί το νησί προς όφελος του.
Εκφράζω τη προσωπική μου άποψη , δεν έχω συζητήσει με τους συναδέλφους του κλάδου ακόμη,  για να γνωρίζω και τη δική τους άποψη».
 
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ|

«Έτσι όπως εξελίχτηκε η σαιζόν τουριστικά, πήγε πολύ καλά. Ξεπεράσαμε το 50% της κίνησης του 2019 . Θα πρέπει να κρατήσουμε και να διατηρήσουμε , το ότι κινήθηκαν άλλες αγορές εκτός της  Αγγλίας και αυτό πρέπει να μας δείξει πως πρέπει να κινηθούμε και να λειτουργήσουμε από εδώ και μετά. Αν ξανακάνουμε τα ίδια λάθη οι επιπτώσεις θα είναι μεγαλύτερες.
Οι κρατήσεις είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο για του χρόνου. Έχουν παγώσει προς το παρόν , θα πάει καλά η επόμενη σαιζόν, όμως, με ανησυχεί η εκκίνηση γιατί δεν ξέρουμε πως θα εξελιχτεί η πανδημία. Θα πρέπει να κρατήσουμε τη σωστή εφαρμογή των πρωτοκόλλων το οποίο είναι στα θετικά».
 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent