«ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΛΛΩΝ ΦΟΡΕΩΝ, ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ» ΔΗΛΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΝΑΥΑΓΙΟΥ, ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 15/12 ΚΑΙ ΩΡΑ 17:00 ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ, ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ», Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ.
ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ, ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ, Ο κ.ΚΑΚΟΛΥΡΗΣ ΔΗΛΩΣΕ, «ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ, ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑΖ, ΕΞΑΛΛΟΥ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΛΙΓΟΙ, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ».
- «Την ερχόμενη εβδομάδα, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και για τα ΣΧΟΛΕΙΑ…»
 Στο IONIAN RADIO.gr |

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΚΟΛΥΡΗΣ  (Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ζακύνθου)

«Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες για σύγκληση εκτάκτως του δημοτικού συμβουλίου, αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν  τη ΝΑΥΑΓΙΟ ΑΕ και την πρόταση της Ιεράς Μητρόπολης Ζακύνθου προς το Δήμο και το Δημοτικό Συμβούλιο, για την από κοινού σύσταση φορέα του Ναυαγίου.
 Έχουμε αύριο συνεδρίαση με αρκετά θέματα και με τα τέλη για να κλείσουμε τη χρονιά και η επόμενη θα είναι την Τετάρτη για το θέμα του Ναυαγίου
Αποσύρθηκε  το νομοσχέδιο από το υπουργείο τουρισμού  που αφορά τη ΝΑΥΑΓΙΟ Α.Ε, ο κ.Γεραπετρίτης έχει αναλάβει το συγκεκριμένο θέμα και επειδή έχει εκφράσει όλο το πλέγμα των αντιδράσεων, γι αυτό το λόγο έχει αποσυρθεί από τη βουλή. Ήδη από τη προηγουμένη εβδομάδα οι μητροπολίτες Δωδώνης και Ζακύνθου, έστειλαν επιστολή, κάναμε επαφή, ώστε να το φέρουμε στο δημοτικό συμβούλιο ψήφισμα και την  Τετάρτη θα το συζητήσουμε να φταίχτες ένας φορέας μεταξύ δήμου και εκκλησίας.
Ακούστηκαν οι απόψεις δήμου και εκκλησίας και την Τετάρτη προχωράμε να πάρουμε απόφαση για τη σύσταση ενός από κοινού φορέα  διαχείρισης. Είναι και οι άλλες παρατάξεις αλλά νομίζω ότι δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα. Βέβαια το θέμα δεν είναι τόσο απλό. Μετά πρέπει να δούμε ποσοστό που θα έχει ο δήμος, η εκκλησία, πως θα διαχειριστούμε το    θαλάσσιο και πως το χερσαίο μέρος κλπ.
Η κυβέρνηση πήρε μια βιαστική απόφαση, είχαμε πολλά δημοτικά συμβούλια τότε γι αυτό, είχαμε αντιδράσεις και από εκκλησία και γι αυτό είχε αποσυρθεί. Είναι ευκαιρία μετά από αυτή την απόσυρση του συγκεκριμένου άρθρου, να τα βάλουμε κάτω, ώστε το ναυάγιο να λειτουργήσει σωστά χωρίς κίνδυνο της ζωής.
 
Δεν νομίζω ότι χρειάζονται άλλοι φορείς να μεσολαβήσουν. Ο δήμος μπορεί να τα καταφέρει χωρίς να εμπλέκονται και άλλοι φορείς, που σε αρκετές περιπτώσεις έχουμε δει όταν ανακατεύονται πολλοί να χαλάει η σούπα.
Την απάντηση θα δώσουν αύριο οι 32 δημοτικοί σύμβουλοι, θα συζητήσουμε όλα τα θέματα, αυτή τη στιγμή όμως, έχουμε στα χέρια μας την επιστολή της εκκλησίας, που ζητάει να γίνει ένας φορέας με δήμο και εκκλησία
Η απόφαση που είχαμε πάρει το 2020, ήθελε να συνταχτεί φορέας με δήμο, κοινότητες και κάποιους άλλους φορείς. Αυτή η απόφαση με την τωρινή δεν διαφέρει και πολύ. Φορέα ζητάγαμε τότε και φορέα ζητάμε και τώρα
Τα τέλη θα παραμείνουν όπως ήταν πέρυσι και πρόπερσι και από του χρόνου θα δούμε τι αλλαγές θα έχουμε.
Και της ΔΕΥΑΖ τα τέλη θ α παραμείνουν τα ίδια και από το 2023 θα δούμε πως θα εξελιχτούν τα πράγματα για τη ΔΕΥΑΖ.
Δεν μπορούμε να επιβαρύνουμε τους πολίτες για κάποιους που δεν πληρώνουν.
Και την άλλη εβδομάδα, θα έχουμε συνεδρίαση δημοτικού συβμουλίου για το τεχνικό πρόγραμμα , και τα σχολεία, που θα γίνει Δευτέρα ή Τρίτη και άλλο ένα για τον  προϋπολογισμό».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent