ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

 «ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΣΚΕΠΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ… 40 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ… ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ, ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΝΑΥΑΓΙΟ Α.Ε, ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΟΜΩΣ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ» ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ .
ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΡΑΓΔΑΙΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ, ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, Ο κ.ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΚΤΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ, ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ, ΟΤΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΠΕΖ, ΟΙ ΑΝΤΙΠΛΥΜΗΡΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΠΕΔΩΣΑΝ «ΕΙΧΑΜΕ ΤΑΧΙΣΤΗ ΑΠΟΡΡΟΗ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ», ΔΗΛΩΝΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ «ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΜΟΝΟ ΩΡΕΣ».
ΕΙΔΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΥΠΗΡΞΕ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΗ, ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΜΑΖΕΙ ΕΜΜΕΣΩΣ ΠΛΗΝ ΣΑΦΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ, ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΣΤΡΑ, ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ «ΦΕΡΤΑ ΥΛΙΚΑ   ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΗ, ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΟΧΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΑΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΟΗ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΠΗΡΧΕ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΞΙΦΙΤΑ ΚΙ ΕΠΑΝΩ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑΣ ΒΡΟΧΙΝΟΥ ΝΕΡΟΥ», ΕΝΩ ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΌΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΕΡΓΗ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ 200.000€, ΠΟΥ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΝΤΙΔΙΚΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ, ΕΧΕΙ ΑΠΛΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙ.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΟΥΜΕ, ΟΤΙ ΕΞΕΙΡΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΜΟΘΩΝΑΙΟΥ, ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «ΗΤΑΝ 24 ΩΡΕΣ ΤΟ 24ΩΡΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ»
ΤΕΛΟΣ Ο κ.ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ, ΣΤΗΝ ΜΗ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ, ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΑΡΤΙΟ ΘΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΟΛΕΙΠΟΝΤΑΙ ΤΗΣ Α΄ΦΑΣΗΣ, ΕΝΩ ΕΝΤΟΣ 3 ΜΗΝΩΝ, Η Β΄ΦΑΣΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΑ 16 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ.
 Στο IONIAN RADIO.gr |
 Γιώργος Στασινόπουλος (Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας & Ανταγωνιστικότητας)
 
 «Είναι μία μέρα δύσκολη, μετά από υπερβολική βροχόπτωση, τα ποσοστά του νερού που έπεσε, είναι ίσα με αυτά του 2016. Είδαμε όμως ότι η πολιτική προστασία ήταν 24 ώρες στο δρόμο, ήμασταν δίπλα στους πολίτες, δίπλα στα ρέματα , είδαμε το ποτάμι του ξιφιτα να τραβαει τα νερά, να υπάρχει απορροή με μεγάλη ταχύτητα , είδαμε στα Πηγαδάκια τεράστια απορροή, σέβομαι και λυπάμαι για τις ζημιές, όμως είναι συγκεκριμένες περιοχές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα
Από το 2016 και μετά, έγιναν πολλά αντιπλημμυρικά έργα και το αποτέλεσμα είναι να γίνεται γρήγορη απορροή. Το καταφέραμε κατά μεγάλο ποσοστό. Λυπάμαι για τις ζημιές, αλλά ήταν υπερβολική η ποσότητα του νερού, ήταν πάνω από το μέσο όρο που πέφτει τα τελευταία χρόνια.   
Και η Λιμνος ακόμη είχε μεγάλη απορροή. Το ποτάμι του Ξιφίτα στις 10 το βράδυ έφερνε πολύ νερό , μαζεύτηκε νάιλον θερμοκηπίου 20 μέτρων, είμαστε εκεί, δουλέψαμε και αυτή τη στιγμή είναι το ποτάμι στα φυσιολογικά όρια. Καθαρίζονται τα ποτάμια ανά 4-5 χρόνια. Στο συγκεκριμένο ποτάμι υπάρχει ενεργή εργολαβία, που θα εφαρμοστεί στην επόμενη χρονιά, 200,000 ευρώ, για να καθαριστεί από το ποτάμι προς τη θάλασσα.
Είδαμε βίντεο από πολίτες και από υπεύθυνους της τοπικής αυτοδιοίκησης. Είδαμε ότι υπάρχει μεγάλη ταχύτητα του νερού, άρα δουλεύουν τα ποτάμια. Κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν για νερό που μπήκε στο σπίτι τους, τη στιγμή που όλο το νησί ήταν ποτάμι. Οι δρόμοι έκλεισαν για ελάχιστες ώρες, υπήρχε κινητοποίηση της αστυνομίας, η αντιπεριφερειάρχης και η πολιτική προστασία ήταν επι24ωρου στους δρόμους. Τα ιδιωτικά μηχανήματα  που υπήρχαν στο νησί είχαν επιστρατευτεί. Η ΠΕΖ παρέβηκε και σε δημοτικές περιοχές. Κοιτάμε να λύσουμε το πρόβλημα και αυτό το κάναμε γιατί η περιφέρεια έχει συνέχεια. Σήμερα δεν υπήρχε ούτε μία περιοχή πλημμυρισμένη. Άρα τα αντιπλημμυρικά λειτούργησαν.  Ευτυχώς στη Ζάκυνθο είμαστε τυχεροί, υπήρξε αντιπλημμυρικός σχεδιασμός που λειτούργησε σε ικανοποιητικό βαθμό και είχαμε την απορροή νερού, που αυτό είναι και το ζητούμενο των τεχνικών υπηρεσιών. Το Σάββατο το βράδυ ολοκληρώθηκε το φαινόμενο. Την Κυριακή επισκέφτηκα κάθε σημείο και είδα προσωπικά ένα, ένα γεφύρι, ρέματα. Ξέρουμε τις αδυναμίες και το πρόβλημα πριν δημιουργηθεί. Ήμουν παρών σε όλα τα σημεία αναφοράς και με μεγάλη μου χαρά είδα ότι τα αντιπλημμυρικά λειτούργησαν.
Η περιφέρεια ήταν παρών από τη πρώτη στιγμή μέχρι τη τελευταία. Είδαμε στο Βανάτο ότι έγινε διακοπή κυκλοφορίας. Σε μιάμιση ώρα είχε ανοίξει ο δρόμος. Αυτό σημαίνει ότι η μελέτη λειτούργησε σωστά. Στενοχωριέμαι για τους συμπολίτες μας για τις ζημιές. Παρόλο που δεν ει ναι πλέον δική μου αρμοδιότητα, θα σκύψουμε το κεφάλι και θα δούμε πως θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε ακόμη.
Παρακολουθούμε το μαστερπλαν για το ρέμα Τσιρογιάννη, και ελπίζουμε να έχουμε ολοκληρωμένο μαστερπλαν το 2022, ώστε να έχουμε λύση που θα μας καλύψει και τα επόμενα χρόνια.
Με τον Ιανό πριν 2 χρόνια εδώ δεν άνοιξε μύτη. Μπορεί να μην είχαμε μεγάλη ποσότητα νερού αλλά δεν άνοιξε μύτη. Η διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών κάνει δουλειά. Μπορεί και το βράδυ να είναι στο γραφείο τους και να δουλεύουν χωρίς να παίρνουν υπερωρία. Αυτοί οι άνθρωποι θέλουν σεβασμό».
ΝΑΥΑΓΙΟ ΑΕ |
«Εμμένω στη θέση μου. Το Ναυάγιο δεν είναι τοπικό θέμα, δεν είναι  του δήμου , δεν είναι της Ζακύνθου, είναι θέμα εθνικό και παγκόσμιο.
Πρέπει να συμμετέχουν όλοι οι φορείς μέσα σε αυτό το φορέα. Είναι πολύ σημαντικό . Πρέπει να είναι όμως υπό τη διοίκηση και τη σκέπη της ελληνικής κυβέρνησης. Είναι εθνικό θέμα και έτσι πρέπει να το αντιμετωπίσουμε.
40 χρόνια το σαπιοκάραβο σαπίζει και τα επόμενα 5 χρόνια δεν θα υπάρχει, θα λέμε το πρώην ναυάγιο.
Πρέπει να το δούμε σε εθνικό επίπεδο διαχείρισης, γι α να μη μας μείνει μόνο η φωτογραφία.
Είδαμε με το ΕΘΠΖ όταν ήρθε , ότι ήταν το χειρότερο πράγμα. Τώρα βλέπουμε ότι είναι η προβολή του νησιού μας.
Πρέπει να βρεθούν οι ιδιοκτήτες , τα ανταποδοτικά και το θέμα ναυάγιο να διαχειριστεί επιστημονικά, τεχνοκρατικά, ώστε να προβάλει ολόκληρη τη χώρα.
Δεν έχω συγκεκριμένη πληροφόρηση για την απόσυρση του νομοσχεδίου , μόνο αυτά που άκουσα λίγο νωρίτερα στην εκπομπή σας από το σεβασμιότατο Δωδώνης και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου».
ΚΙΝΗΣΗ ΑΓΟΡΑΣ | ΜΗ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ |
«Είναι μία δύσκολη περίοδος, παρόλο που είμαστε στις γιορτές. Ήδη προτείνουμε να υποστηριχτούν  οι τοπικές αγορές, τρέχουμε τη 2η φάση των 16 εκατομμυρίων. Σήμερα είχα και επαφή για την ολοκλήρωση πληρωμής των υπολοίπων των 14 εκατομμύριων από την α΄ φαση. Ελπίζουμε μέχρι τέλος Μαρτίου να έχει γίνει η αποπληρωμή των 30 εκατομμυρίων.
Η β΄ φάση των 16 εκατομμυρίων που ανέλαβα πριν ένα μήνα, ελπίζουμε να έχει γίνει η αποπληρωμή στους επόμενους 3 μήνες .
Είμαστε από επάνω, παρακολουθούμε το θέμα και ελπίζουμε, ότι θα πάνε τα 30εκατομύρια  στους επιχειρηματίες για  να βοηθηθούν
Μείωση του φπα που έχει εκφραστεί και η ελληνική κυβέρνηση, διεκδικούμε να έχουμε και σ το ιόνιο, όπως θα γίνει στο αιγαίο. Ελπίζουμε ότι θα το επιτύχουμε και αυτό.
Είμαστε σε συνεχή κινητικότητα, τονίζουμε την ανάγκη που έχει η αγορά της περιφέρειας, ώστε να στηριχτεί αυτές τις ημέρες, όλες οι αγορές και τα ψώνια να γίνουν στο νησί μας. είμαστε    δίπλα , τα παρακολουθούμε.
Άνοιξε η πλατφόρμα για το ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ-ΑΥΤΟΝΟΜΩ και για επιχειρήσεις αλλά και για σπίτια, ώστε όσοι ενδιαφέρονται για ενεργειακή επιδοτούμενη αναβάθμιση να υποβάλλουν αίτηση. Το επίδομα θέρμανσης έχει ανοίξει, στις 15 του μήνα κλείνει για τους  νέους αγρότες και οτιδήποτε τρέχει θα είμαστε οι πρώτοι που θα ενημερώνουμε του ς πολίτες των ιονίων νήσων. Είναι σημαντικό ότι στην αντιπεριφέρεια Ζακύνθου , στο γραφείο επιχειρηματικότητας,   δρομολογούμε να ανοίξει γραφείο για ενημέρωση   που θα καθοδηγεί τον κάθε επιχειρηματία για το τι θα κάνει στα επόμενα βήματα».
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent