Για τη σύσταση επιτροπής για το Ναυάγιο :«Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς» - Αιχμηρό» σχόλιο για Δημοτικούς Συμβούλους -Eιδική αναφορά στον  Γιάννη Αγαλιανό.


-     ΑΣΚΩΝΤΑΣ ΔΡΙΜΕΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΜΕ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ, ΣΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ ΑΚΤΥΠΗ «ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ… ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΥΣ, ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΕ Ο ΠΟΛΙΟΥΧΟΣ», ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΡΟΔΗ ΚΡΑΤΣΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΡΑΜΜΗ,  ΔΗΛΩΝΕΙ  ΜΕ ΝΟΗΜΑ «ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΘΟΥΝ ΜΕΡΙΚΑ ΑΚΟΜΗ ΤΖΑΚΙΑ», ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΕΙΧΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΔΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΓΙΑΝΝΗ ΑΓΑΛΙΑΝΟ «ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ  ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ».

ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ, ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΤΟΥ ΝΑΥΑΓΙΟΥ, ΞΕΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΤΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ, Η κ.ΚΑΡΥΔΑΚΗ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ , ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΕ ΔΗΜΟΣΙΩΝ "ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ , ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ Η ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ. ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΧΡΕΙΆΖΕΤΑΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ;" ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΌΤΙ "ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΡΥΒΕΤΑΙ Η ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΜΑΝΑ".

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Η κ.ΚΑΡΥΔΑΚΗ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ , ΣΤΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ, ΑΛΛΑ   ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ «ΜΑΣ ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ,  ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΛΟΙΟ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ, ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΚΑΙ ΦΤΩΧΕΙΑΣ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ», ΕΝΩ ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ «ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΉ ΜΕ ΕΝΑ ΓΙΑΤΡΟ ΕΦΗΜΕΡΙΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ κ.ΑΚΤΥΠΗ ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ… ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ».

 
ΚΙΚΗ ΚΑΡΥΔΑΚΗ  (Συντονίστρια ΣΥΡΙΖΑ Ν.Ε. Ζακύνθου)

ΠΑΝΔΗΜΙΑ |

Δεν ξέρουμε την κατάληξη της ΟΜΙΚΡΟΝ. Έχουμε φτάσει τις 20 χιλιάδες διασωληνωμένους και βλέπουμε ότι η κυβέρνηση είναι εγκληματικά ανίκανη, να διαχειριστεί την πανδημία. Γι αυτό και ο πρόεδρος μας ζήτησε εκλογές.
Με βάση και την τελευταία έκθεση, Τσιόδρα – Λύτρα, που εμφανίζεται οι άνθρωποι που δεν μπήκαν σε ΜΕΘ να έχουν τελειώσει. Επομένως είναι εγκληματικό  η Κυβέρνηση να μην ακούει τις κραυγές αγωνίας των 20 χιλιάδων οικογενειών που έχουν χάσει δικούς τους και να μένει στα δικά της, αφήνοντας αλώβητο το σύστημα υγείας και χαϊδεύοντας τις ιδιωτικές κλινικές.
Η τακτική των αρίστων μας , μας έχει οδηγήσει,  να χάνουμε καθημερινά μία ακρόπολη. Πάνω από 100 άνθρωποι.  χάνονται καθημερινά
Δεν θα ξεμπλέξουμε εύκολα από τη πανδημία και από τη στιγμή που η κυβέρνηση δεν προσλαμβάνει γιατρούς, κανείς δεν μπορεί να εξετάσει αυτή τη παλινωδία. Πραγματικά είναι εγκληματική η τακτική που ακολουθεί. Δεν νομίζω ότι η Ελλάδα δεν έχει τα σκήπτρα σε θανάτους. Αυτό κάτι δείχνει. Η τακτική της κυβέρνηση της ΝΔ είναι τελείως διαφορετική και από άλλες χώρες που έχουν καπιταλισμό και που το σύστημα υγείας τους, λειτουργεί καλύτερα με ΜΕΘ νέες. Εδώ δεν έχει γίνει τίποτα, παρά συνέχεια ο κ.Μητσοτάκης μας λέει, ότι διανύουμε το τελευταίο μίλι. Στη τελευταία συνεδρίαση ήταν προκλητικός.  Ο κόσμος δεν τον πιστεύει πια. Να σταματήσει να μιλάει για τους ανεμβολίαστους. Υπάρχουν ανεμβολίαστοι, γιατί δημιούργησε κομφούζιο η ίδια η κυβέρνηση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ από τη πρώτη στιγμή , ζητούσε τα πρακτικά της επιστημονικής επιτροπής. Δε δόθηκαν ποτέ στοιχεία για θανάτους νοσήσαντων εκτός ΜΕΘ. Η κυβέρνηση μας κοροϊδεύει δεν τους ενδιαφέρει η ζωή των πολιτών και η δική τους πολιτική είναι και το ξεπούλημα του ΕΣΥ. Αλώβητη έχει κρατήσει την ιδιωτική υγεία.
Έχουμε τον Ακτύπη να μας λέει ότι όλα είναι καλά.
Από την άλλη  ο κ.Μητσοτάκης μας λέει, ότι πρέπει να συρρικνωθούν τα περιφερειακά  νοσοκομεία γιατί δεν λειτουργούν  ορθά.
Μας ξεπουλάνε καθημερινά και κάθε μέρα θα γίνεται και χειρότερα. Ζούμε στο κλοιό της πανδημίας και της φτώχειας και τη ς ακρίβειας.
Το παίζει άνετος Μωυσής… καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες ανήκουστων πραγμάτων.
ΝΑΥΑΓΙΟ |
Ήρθε νύχτα το νομοσχέδιο για το ναυάγιο , το βράδυ του εορτασμού του πολιούχου
Θα το θυμάται για χρόνια ο κ.Ακτυπης
Αυτή τη στιγμή συζητείται το περίφημο άρθρο για το ναυάγιο στη βουλή.
Ο κ. Ακτύπης κουβάλησε ένα σωρό έγγραφα, για να αποδείξει ότι οι κάτοικοι θέλουν αυτή την ανώνυμη εταιρεία μόνο που δεν θυμήθηκε να πει ότι η τελευταία απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, ήταν να δημιουργηθεί φορέας που το 51% θα το έχει ο δήμος.
Κατάργησε την Α.Ε που σύστηνε ο κ. Θεοχάρης, μόνο που βρήκε αντιστάσεις . Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα αλλιώς. Νύχτα και στο πόδι … ένα νομικό μόρφωμα είναι αυτό που έβγαλαν γεμάτο ασάφειες  και κάποια στιγμή θα τα φέρουν με εφαρμοστικούς νόμους και θα μας πιάσουν στον ύπνο. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πιάνεται στον ύπνο. Ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται στο ζακυνθινό λαό, ότι αυτό θα το αλλάξει.
Διακυβεύουν τη σύγχυση όλων των ζακυνθινών... και είναι ο δήμος, οι ξενοδόχοι, η περιφέρεια και το επιμελητήριο. Γιατί οι ξενοδόχοι και όχι οι λεμβούχοι; Δεν έχουν άμεσο συμφέρον;
Κατάργησε την Α.Ε , αλλά αναθέτει τη διαχείριση, σε μία επιτροπή αδιευκρίνιστης λογικής …  Λένε ότι το κάνουν, γιατί υπάρχει  κίνδυνος για τον κόσμο. Αν αγαπούν τόσο πολύ το νησί, γιατί όλο αυτό δεν το αναλαμβάνει το υπουργείο υποδομών;
Γιατί δεν αναλαμβάνει η κτηματική υπηρεσία; Γιατί να γίνει 5μελης επιτροπή που θα ρυθμίζει την τύχη του ναυαγίου;
Πίσω από όλο αυτό , υπάρχει η αγοραπωλησία με την ΠΙΜΑΝΑ.
Ακόμη εκκρεμεί η απόφαση με το βούλευμα  το υ 2020 και νομοθετούν,  αφαιρώντας πόρους από την τοπική επιτροπή.  Ποιος αναλαμβάνει ; το νομοσχέδιο προσβάλει και τους νόμιμους ιδιοκτήτες και το δήμο,  αλλά και την εκκλησία.
Δεν είναι προκλητικό; Ο κυριότερος ιδιοκτήτης της περιοχής να είναι εκτός; Και μάλιστα τη στιγμή που προτείνει στο δήμο   συνεργασία για  ένα φορέα; Ή μήπως δεν είναι περίεργη αυτή η αναβολή, 2 φορές του δημοτικού συμβουλίου;
Η παράταξη Αγαλιάνου, υποστήριξε αυτή την Α.Ε και αντί να πάνε στο δημοτικό συμβούλιο και να πουν την άποψη τους, δεν πήγαν, σαν τα κοριτσάκια. Με τέτοιους δημοτικούς συμβούλους η Ζάκυνθος δεν πάει μπροστά και ας καταλάβουν οι ζακυνθινοί ποιοι τους κοροϊδεύουν.
Και η κ.Κράτσα το ίδιο είπε, όταν δέχτηκε τον κ.Τσιάρα, «θα ανοίξουμε εμείς το δρόμο, για ένα νέο φορέα για το ναυάγιο»… Της απαντώ,  «για να στηθούν μερικά ακόμη τζάκια»
Χρειάζεται επιτροπή για να υπάρχει η κρατική παρέμβαση; Γιατί και στον Ισθμό δεν γίνεται  η  κρατική παρέμβαση;
Να φτιαχτεί το ναυάγιο, ποιος είναι ηλίθιος να μη θέλει όλα αυτά για τα οποία κόπτονται; Για την ασφάλεια του χώρου; Αλλά βλέπεται ότι τελευταία και  η μητρόπολη έχει αμφισβητήσει και τις συντεταγμένες.
Δικαίωμα του είναι του δήμου  να διεκδικήσει. Έκανε μια πρόταση ο δήμαρχος. Το δημοτικό συμβούλιο δεν είχε το θάρρος να πάρει θέση γι  αυτό που γίνεται σήμερα στη βουλή. Είναι υπόλογοι στο ζακυνθινό λαό. Αλλά δυστυχώς η δημοκρατία βγαίνει από το παράθυρο. Εμείς όμως, θα την φέρουμε από τη πόρτα.

VIDEO | Για τη σύσταση επιτροπής για το Ναυάγιο :«Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς» - Αιχμηρό» σχόλιο για Δημοτικούς Συμβούλους -Eιδική αναφορά στον  Γιάννη Αγαλιανό.
  • «Ο Ακτύπης ,κάνει το θέλημα της Κυβέρνησης … Θα έπρεπε να ντρέπεται …»ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΚΠΟΜΠΗ  | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent