ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑΥΑΓΙΟ| «ΧΡΥΣΩΣΕ ΤΟ ΧΑΠΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ...ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ» - ΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΡΑΤΣΑ «ΚΥΜΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ, ΜΕ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΕΝΟ ΤΡΟΠΟ»- ΓΙΑ ΧΥΤΑ –ΣΚΟΠΟ «ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΑΙ ΚΑΤΙ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ»
«ΧΡΥΣΩΣΕ ΤΟ ΧΑΠΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ...ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ» - ΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΡΑΤΣΑ «ΚΥΜΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ, ΜΕ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΕΝΟ ΤΡΟΠΟ»- ΓΙΑ ΧΥΤΑ –ΣΚΟΠΟ «ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΑΙ ΚΑΤΙ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ»
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑΥΑΓΙΟ| «ΧΡΥΣΩΣΕ ΤΟ ΧΑΠΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ , ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ, ΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΕΙΧΕ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ Α.Ε.» ΔΗΛΩΝΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΑ, ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΟΛΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ, ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ, ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΟΜΩΣ ΕΥΘΕΩΣ ΟΤΙ «ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΙΔΟΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΜΟΡΦΗΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ».
  • «Πρέπει οι ζακυνθινοί να δώσουν λύση στο βασικό πρόβλημα , την επιβίωση του αξιοθέατου, με τρόπο που θα τιμά τη Ζάκυνθο, θα διαφημίζει τη Ζάκυνθο και θα προσφέρει πλούτο και ευημερία, σε όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες. Τίποτα δεν έχει χαθεί. Χρειάζεται όμως, να αντιληφθούν όλοι , ότι για ν α είναι βιώσιμη η λύση , πρέπει να πατάει στον τόπο τον ίδιο»
Ο κ.ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ «ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΑΝ ΌΤΙ ΒΡΗΚΑΝ ΤΗΝ ΚΟΤΑ ΜΕ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΨΕΥΤΟΔΙΛΛΗΜΑΤΑ…»
  • «Πρέπει να δούμε, ποιοι ήταν αυτοί, που στήριζαν με φανατισμό την Ναυάγιο ΑΕ και ποιοι ήταν αυτοί που θα απολάμβαναν οποιαδήποτε οφέλη. Αυτοί όλοι οι οποίοι επαινούσαν την ΝΑΥΑΓΙΟ ΑΕ ήταν αυτοί , που διαμαρτυρήθηκαν έντονα στην κυβέρνηση. Έτσι ήρθε η κυβέρνηση και έδωσε την ενδιάμεση λύση»
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Ο κ.ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΛΟΓΟ «ΓΙΑ ΚΥΜΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ, ΜΕ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΕΝΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ» ΠΡΟΣΘΕΤΟΝΤΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ «ΚΑΙ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ ΥΠΗΡΞΑΝ ΔΥΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ».
ΜΑΛΙΣΤΑ Ο κ.ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΣΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΕΥΘΕΩΣ ΓΙΑ ΔΙΑΣΠΑΘΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ
ΤΕΛΟΣ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ «ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΗ» ΕΝΩ ΜΕ ΝΟΗΜΑ ΔΗΛΩΣΕ «ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΓΙ ΑΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΣΚΟΠΟΥ… ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ»
 
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ (τ.Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων , Επικεφαλής "ΑΝΑΣΑ")
«Η ψήφιση του εδάφιου που αναφέρεται στο ναυάγιο, αποτελεί αλλαγή πλεύσης για την κυβέρνηση, γιατί αν κανείς συγκρίνει, το πλαίσιο δημιουργίας της επιτροπής με την προηγούμενη έκδοση, που ήταν η Ναυάγιο Α.Ε, καταλαβαίνει, ότι πρόκειται για δύο πράγματα που δεν συμβαδίζουν.
Υπήρξε υποχώρηση της κυβερνητικής πλευράς, για λόγους που δεν είναι ευκρινείς. Αυτό σημαίνει, ότι εκτιμήθηκε, ότι η πρώτη επιλογή, δημιουργούσε πολλά προβλήματα, και αντιδράσεις και έβαζαν σε δεύτερες σκέψεις το κυβερνητικό επιτελείο. Η ψήφιση έγινε εσπευσμένα, με τρόπο που ήρθε εσπευσμένα να χρυσώσει το χάπι, σε όσους παράγοντες από τη Ζάκυνθο διαμαρτυρήθηκαν.
  • Πρέπει να δούμε, ποιοι ήταν αυτοί, που στήριζαν με φανατισμό την Ναυάγιο ΑΕ και ποιοι ήταν αυτοί που θα απολάμβαναν οποιαδήποτε οφέλη. Αυτοί όλοι οι οποίοι επαινούσαν την ΝΑΥΑΓΙΟ ΑΕ ήταν αυτοί , που διαμαρτυρήθηκαν έντονα στην κυβέρνηση. Έτσι ήρθε η κυβέρνηση και έδωσε την ενδιάμεση λύση .
  • Δύο φορές προσπάθησε το δημοτικό συμβούλιο και τελικά δεν συνεδρίασε, γιατί κάποιοι απείχαν συνειδητά, προκειμένου να μην υπάρχει απαρτία και να μην γίνει η συνεδρίαση. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση απήντησε…
Αυτό που χρειάζεται, είναι να πιστέψει κάθε ζακυνθινός, ότι το συμφέρον για το νησί , είναι η αξιοποίηση αυτής της περιοχής, η προστασία της, η διατήρηση της στο χρόνο. Πρέπει να είναι αποτέλεσμα τοπικών φορέων, διαφορετικά, εγκυμονούν πολλοί κίνδυνοι,  που ανα πάσα στιγμή μπορεί να παρουσιαστούν.
Ασφαλώς το γεγονός ότι εκπροσωπούνται φορείς αλλά και ο δήμος σε αυτή την επιτροπή , είναι σε θετική κατεύθυνση. Όμως αυτή η επιτροπή, επειδή πρόκειται για ένα νέο είδος νομικής  μορφής που παρουσιάστηκε, δεν θα είναι εύκολο να λειτουργήσει, γιατί θα δημιουργηθούν τά πλείστα προβλήματα, στη προσπάθεια να πατήσει στ α πόδια της.
Είναι ζητήματα που δεν υπάρχουν απαντήσεις… Επίσης στο χώρο του αιγιαλού , δεν μπορεί να κάνει τίποτα, χωρίς τη γνώμη της κτηματικής υπηρεσίας. Γι αυτό λέω ότι με αυτή την επιτροπή χρυσώθηκε το χάπι.
  • Κατά τη γνώμη μου, η επιτροπή δεν θα μπορεί να παίζει σοβαρό ρόλο .
Πρέπει οι ζακυνθινοί να δώσουν λύση στο βασικό πρόβλημα , την επιβίωση του αξιοθέατου, με τρόπο που θα τιμά τη Ζάκυνθο, θα διαφημίζει τη Ζάκυνθο και θα προσφέρει πλούτο και ευημερία, σε όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες. Τίποτα δεν έχει χαθεί. Χρειάζεται όμως, να αντιληφθούν όλοι , ότι για ν α  είναι βιώσιμη η λύση , πρέπει να πατάει στον τόπο τον ίδιο».
 
ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ «ΑΝΑΣΑ» ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ |
«Η αντίδραση μας αυτή, της αποχώρησης από τη συνεδρίαση, σχετίζεται με μία στρέβλωση της δημοκρατικής διαδικασίας,  που συμβαίνει από την αρχή της νέας θητείας, με στόχο να παραμερίσει το εκλογικό αποτέλεσμα και να εμποδίσει τις αποφάσεις, να λαμβάνονται από τα όργανα που είναι εκλεγμένα από το λαό και να παραχωρήσει σε ένα όργανο, όπως είναι η οικονομική επιτροπή, που όμως δημιούργησε μια τεχνητή πλειοψηφία.
Άρα έχουμε περιορισμό της δημοκρατίας και της διαφάνειας
Επίσης έχουμε και άλλο ζήτημα. Έχουμε κύμα απευθείας αναθέσεων, με χρήση επιτηδευμένα διαφόρων καταστάσεων και ταυτόχρονα όπως σημειώνουμε και στο κείμενο και διαγωνισμούς χωρίς δημοσίευση. Επιλέγει ο περιφερειάρχης ,εν προκειμένω η κ.Κράτσα ,ένα άνθρωπο και του δίνει τη δουλειά. Μόνος του προφανώς, δεν δίνει καμία έκπτωση, έ τσι πιθανό κέρδος που θα είχε  η περιφέρεια, δεν το έχει.
Έχουμε λοιπόν παραβίαση κανόνων, που οδηγούν στη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος.
Είπαμε, τι νόημα έχει, να καθίσουμε σε μία τέτοια συνεδρίαση, όπου δεν υπάρχει πρακτικό αποτέλεσμα;  Ότι ψηφίστηκε, ψηφίστηκε και ήδη έχει υλοποιηθεί. Στη πραγματικότητα είναι διαδικασία, που επινόησε ο Θεοδωρικάκος τότε.
Εμείς   επιχειρήσαμε αυτή τη στάση και για να μετρήσουμε τα αντανακλαστικά της κοινωνίας και είχαμε την ευκαιρία να ακούσουν οι συμπολίτες μας αυτή τη πλευρά.
Ενώ δέχονται την κριτική, στην πραγματικότητα κλείνουν τα αυτια, δεν αντιδρούν και συνεχίζουν τη δική τους πολιτική».

ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΑ |
 
«Σύντομα θα ανοίξει κι άλλο κεφάλαιο, που λέγεται ΣΚΟΠΟΣ. Επιχειρείται κάτι, που είναι εξαιρετικά απαράδεκτο. Δ εν μπορεί να λειτουργούμε με αυτό τον τρόπο.
Ο τρόπος που ο νέος φοδσα χειρίζεται τα θέματα, ήρθε με την απευθείας ανάθεση. Τα όργανα ελέγχουν, πρέπει να είναι προσεκτικά, γιατί όταν δικαιώνουν  αυτές του είδους τις πρακτικές το αποτέλεσμα είναι, σαν αυτό που εξελίσσεται τώρα στο ΣΚΟΠΟ και το αποτέλεσμα είναι να φουσκώνουν οι τσέπες των επιτηδείων».


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent