ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

 
 

 «ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΠΡΩΤΑ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ Η ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ», ΔΗΛΩΝΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ, ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ « ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ … ΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ; ».

ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΚΑΙ ΑΣΚΩΝΤΑΣ ΔΡΙΜΕΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ, ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ «ΣΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, Ο ΔΗΜΟΣ ΕΧΕΙ ΕΝΤΑΞΕΙ ΜΟΝΟ 140.000€, ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΣΚ (ΚΤΥΠΑΕ)» ΜΕ ΤΟΝ κ.ΓΕΩΡΓΑΝΟ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΣ «ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ 73 ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΗΘΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ; ΕΛΕΟΣ».

Ο κ.ΓΕΩΡΓΑΝΟΣ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΟ ΕΝΕΕΓΥΛ , ΣΗΜΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΕΙΑ ΕΧΕΙ ΑΦΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ...  ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ κ.ΝΙΚΗΤΑ ΣΠΙΝΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΔΗΛΩΣΕ ΜΕ ΝΟΗΜΑ «ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΌΣ, ΟΤΙ ΕΝΩ Η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΚΑΙ 22 ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ , ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ, ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑ, ΑΠΟ ΤΟΝ κ.ΝΙΚΗΤΑ ΣΠΙΝΟ».

ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΙΣΘΗΣΗ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ κ. ΓΕΩΡΓΑΝΟΥ, ΟΤΙ Η ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΜΟΝΟ 10 ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ, ΔΕΝ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ.

ΤΕΛΟΣ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ ΤΡΕΝΑΚΙ, ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΧΩΡΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΟΛΩΜΟΥ ΜΕΧΡΙ ΑΓΙΟ ΠΑΥΛΟ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΛΟΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΡΩΜΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΓΙΟΥ ΛΑΖΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΟΠΩΣ Ο ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΑΝΟΣ  (Πρόεδρος Ένωσης Γονέων Μαθητών Ζακύνθου – Δ.Σ. Εμπορικού Συλλόγου Ζακύνθου)

«Πριν 10 ημέρες ξεκίνησε η διαβούλευση του τεχνικού προγράμματος. Είναι 51 άτομα από διαφόρους φορείς , ένα από αυτά είναι και η ένωση. Γίνεται σε ώρα 12:00-15:00… ποιος καθορίζει την ώρα; Είμαστε εργαζόμενοι. Εκείνη την ώρα   εργαζόμαστε, δεν είναι ώρα διαβούλευσης. Είναι εσκεμμένο, δεν συζητείται λόγω απαρτίας για δυο φορές και την τρίτη φορά ,    περνά το πρόγραμμα, με όσους παρίστανται. Αυτό είναι σωστό;
Το δεύτερο παράλογο είναι ότι έχουμε αιτηθεί από το 2019, να γίνει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο μόνο για τα σχολεία. Έχει ψηφιστεί να γίνει , αλλά δεν έχει γίνει. Έχουν συγκεντρωθεί 22 υπογραφές συμβούλων για συζητηθεί το θέμα. Βάζει ο πρόεδρος  θέμα στην συνεδρίαση της Τετάρτης, να συζητηθεί , ως ότι το φέρνει ο αντιδήμαρχος παιδείας και το βάζει μετά το τεχνικό πρόγραμμα. Αν προκύψουν οποιαδήποτε θέματα, πως θα ενταχθεί στο τεχνικό πρόγραμμα;
Εάν με παρέμβαση που έχω κάνει και προσωπικά αλλά και με αρχηγούς των παρατάξεων να μεταφερθεί από τρίτο θέμα, σε δεύτερο η παιδεία. Αν δεν το κάνουν θα πρότεινα οι δημοτικοί      σύμβουλοι, να αποχωρήσουν και να μην γίνει συνεδρίαση. Και έχω λόγους που το λέω αυτό. Εκεί  θα παιχτούν πάρα πολλά. Δεν μπορεί 140 χιλιάδες, να είναι χρήματα που θα πέσουν για τις υποδομές. Δεν φτάνουν ούτε για χαρτί υγείας.
Γιατί το αποφεύγουν; Μήπως δεν έχουν απαντήσεις; Μήπως δεν έχουν λύσεις; Μήπως θεωρούν ότι δεν υπάρχουν προβλήματα;
Σήμερα ήρθε γονέας και με παρακάλεσε να επέμβω για το ΕΝΕΕΓΥΛ. Γιατί δέχτηκαν να πάνε πριν ολοκληρωθεί το σχολείο;
Ας καθυστερούσαμε άλλες 10 ημέρες τον αγιασμό. Δεν εισακούστηκα. Ορίστε το αποτέλεσμα. Τι φοβούνται να συζητήσουμε για τα σχολεία; Ευθύνη δεν έχει μόνο η σημερινή δημοτική αρχή. Τα προβλήματα έρχονται από παλιότερα. Μπορώ να αναδείξω προβλήματα που δεν τα γνωρίζει ούτε  η δημοτική αρχή ούτε οι σύμβουλοι.
Ενημέρωνα τον αντιδήμαρχο επί δύο χρόνια  αλλά  εισέπραττα ναι, ναι ναι. Είπα φτάνει…»

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ |ΕΟΡΤΑΣΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

«Το κλίμα δεν είναι καλό, τα μαγαζιά δεν δουλεύουν,. Είναι η πανδημία , ο καιρός, η κίνηση… εμείς προσπαθήσαμε να φωτιστεί και να στολιστεί η πόλη, ώστε  να κατέβει κάποιος να δει κάτι διαφορετικό. Αυτό ήταν που προσπαθήσαμε .
Θα βάλουμε το τρενάκι από την αντιπεριφέρεια μέχρι τον Άγιο Παύλο,  ώστε να μετακινηθεί αν κάποιος θέλει και θα επιναι  από 5:30 το απόγευμα έως 9:00 το βράδυ, Αφετηρία θα είναι η πλατεία. Ζητήσαμε να κλείσει για 15ημερες η Αλεξάνδρου Ρώμα.  Θα κάνει διαδρομή το τρενάκι και θα κάνει και 3 στάσεις σε ανάληψη, χοντος ,περιφέρεια. Τρεις ώρες θα κάνει αυτή τη διαδρομή. Θα έχει μουσική, θα είναι φωτισμένο.
Χθες στη πρόβα γέμισε το τρενάκι. Μόνο που  πρέπει να μην διπλοπαρκάρουν αυτοκίνητα στην Ταβουλάρη και αυτό είναι θέμα να το επιληθφει η αστυνομία.
Θα έχουμε κλόουν για τα παιδιά, θα κάνουμε το κρυμμένο θησαυρό. Αξίζει το κόπο να κατέβει ο γονέας με τα παιδιά.
Ακόμη και οι στάσεις που κάνει μετράει.
Αύριο θα βάλουμε σε 5 σημεία στη πόλη δεντράκια,  ένα στη λούμπα ένα στη Φωσκόλου, ένα στους άγιους σαράντα, στο σπίτι του Φώσκολου θα δώσουμε άλλο χρώμα και στη Φωσκολου. Κέντρο δεν είναι μόνο η Αλεξάνδρου Ρώμα.
Ο στολισμός είναι αρμοδιότητα του δήμου. Τα χρήματα που  είναι για το στολισμό είναι από προσφορές από τα μαγαζιά. Αυτό μπορούσαμε να το κάνουμε όλοι, έξω από τ ο μαγαζί μας.
Είναι λυπηρό να είναι 2 θέματα σοβαρότατα αύριο το δημοτικό συμβούλιο να συζητήσει  και η πρόσκληση να έχει άλλα 18. Τι δείχνει αυτό το πράγμα;»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent