• Ζητά νέα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τα κτιριακά προβλήματα των σχολείων και σημειώνει «είναι απόλυτα αδικαιολόγητη η απουσία Δημοτικών Συμβούλων»
  • «Και στην επιτροπή τουρισμού και στις διαβουλεύσεις είμαστε στο μηδέν»
  • ΝΑΥΑΓΙΟ |
«Πραγματικά ότι πέρασε κάτι από τη βουλή και δρομολογείται, είναι θετικό. Μπράβο του κ. Ακτύπη ,είναι δική του προσπάθεια. Όμως θέλω να το δω να δουλεύει.
Ο δήμαρχος κοιτάει πως θα κλείσει χρήματα στο συρτάρι. Το νοικοκυριό δεν είναι κακό. Μπράβο στο κ. δήμαρχο. Όμως πρέπει κάπως να προχωρήσουμε.
Από το Φεβρουάριο αρχίζουν οι κρατήσεις, ο τουρισμός, η πανδημία υπάρχει. Μπροστά τώρα, πρέπει να προχωρήσουμε. Η μεγάλη πανδημία είναι η οικονομική»
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ |
  • ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ |
 
ΝΙΚΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ  (Πρόεδρος Συλλόγου Τουριστικών Επιχειρηματιών Βασιλικού "Ο ΣΚΟΠΟΣ" - Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 2ου ΓΕΛ ΠΑΝΑΓΟΥΛΑΣ)
 
  • ΣΧΟΛΕΙΑ | «Απόλυτα αδικαιολόγητη η απουσία Δημοτικών Συμβούλων από την συνεδρίαση για τα σχολεία»  |
 
Ένας από τους λόγος που επανήλθα στο  σύλλογο γονέων είναι ότι υπάρχουν πολλοί βασιλικιώτες και κάποιοι μου το ζήτησαν..
Υπάρχει  υποβάθμιση που γίνεται από τη δημοτική αρχή, παρόλο που έχει προσφέρει κάποια πράγματα… το ότι προσφέρω ένα, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει επόμενο. Αναγνωρίζουμε κάποια βήματα στη δημοτική αρχή όμως υπάρχουν κι άλλα. Πρέπει να σεβαστούμε όλοι κάποια πράγματα και ότι με τα παιδιά δεν παίζουμε. Στο δημοτικό συμβούλιο πήγε ο πρόεδρος της ένωσης , αλλά κοντά του θα έπρεπε να είναι άλλοι σαράντα για να καταλάβει και η δημοτική αρχή ότι δεν είναι μόνος του.
Για μένα είναι απόλυτα αδικαιολόγητη η απουσία συμβούλων , υπάρχουν αναπληρωματικοί… με ένα κουμπί μπορεί κάποιος και να εξαφανιστεί ακόμη, ή και να ακούει χωρίς να φαίνεται. Αν λέμε τα αρνητικά και τα θετικά,  μόνο τότε θα λυθεί το πρόβλημα. Να μη θέλουμε να λυθεί αυτό, είναι παρεξηγήσιμο. Θα καλέσουμε ξανά συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με θέμα των σχολείων και μάλιστα κάτω από τον ήλιο. Όλοι πρέπει να πουν τη γνώμη  τους, να ξέρουμε και εμείς τι στηρίζει ο καθένας… που είναι οι 22 που υπέγραψαν; Τοποθετήθηκαν; Ή ακούστηκε ο Γεωργάνος και τελειώσαμε;
Ούτε στη ψηφοφορία ξέρουμε τι ακριβώς έγινε. Πάλι στο μηδέν… η λύση του προβλήματος είναι μακριά ακόμη.     Ούτε με 200, ούτε με 300 χιλιάρικα, λύνεται το πρόβλημα με τα σχολεία στη Ζάκυνθο.
Δεν μπορούμε να αφήσουμε τα πράγματα στο μηδέν. Το πώς θα γίνει; Μόλις περάσουν τα Χριστούγεννα θα τα πούμε..
 
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ |
 
Τα πολλά προβλήματα και τα αιτήματα κάποιων, ενεργοποίησαν τον κ.Στασινόπουλο και κάλεσε προέδρους εμπορικών συλλόγων από όλα τα νησιά. Ήταν μία τηλεδιάσκεψη γνωριμίας, ήταν η πρώτη, ειπώθηκαν σημαντικά πράγματα. Αίτημα όλων είναι, ότι πρέπει ν α υπάρχει συνέχεια και όχι lockdown, στήριξη   από το κράτος όσο αφορά για π.χ ΦΠΑ … με αυτή τη μορφή έγινε η συζήτηση. Θα συνεχιστεί ,  θα μπουν και άλλοι φορείς, θα μπουν και δήμαρχοι. Ήταν πιο πολύ τηλεδιάσκεψη γνωριμίας
Το τι θα υλοποιηθεί και τι όχι,  θέλει κόπο, πίεση και σχετικό χρόνο. Τίποτα δεν είναι έτοιμο προς υλοποίηση, συζητούνται πολλά από τη κυβέρνηση, για επιστρεπτέα, φπα, κάποιες βοήθειες που πρέπει να γίνουν. Εμείς όμως, είμαστε εδώ και πρέπει να πιέσουμε.
Ο κ.Καρανίκας  που βγήκε ξανά στην  ΕΣΕΕ, με μεγάλη δυναμική και αισιοδοξία, άνοιξε τα χαρτιά του και είπε ότι θα ασχοληθεί πολυ και είναι ανοιχτός σε όλα τα θέματα.
Πραγματικά μπορεί να προσφέρει.
Αυτό που είδα και καταθέτω, είναι ότι υπάρχει θέληση και κάτι ξεκίνησε. Το θέμα υλοποίηση είναι μεγάλο θέμα και δε μπορώ να πω αυτή τη στιγμή ότι θα υλοποιηθεί κάτι. Το θετικό είναι ότι ξεκίνησαν πράγματα
Και ο κ.Στασινόπουλος χρειάζεται στήριξη, είναι πίσω η περιφέρεια, και η  κ. Κράτσα.

 
  • ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ |
 
Συμμετείχα, βέβαια αναφέραμε στο δήμαρχο, ότι πραγματικά είναι ακατάλληλη η ώρα 12 το μεσημέρι για εργαζόμενους. Δεσμεύτηκε εκείνη την ώρα ότι θα γίνονται πιο συχνά και ότι θα γίνονται ώρες κατάλληλες για ν α υπάρχει συμμετοχή.
Δεν μπορείς να περνάς θέματα με 10 άτομα. Βέβαια 2-3  έχει δίπλα του ο δήμαρχος. Το σωστό όμως είναι η έγκριση των πολλών. Η πλειοψηφία και οι διαβουλεύσεις βγήκαν γι αυτό το λόγο. Είναι σοβαρά θέματα αυτά.
Και στην επιτροπή τουρισμού και στις διαβουλεύσεις είμαστε στο μηδέν. Εγώ εκτιμώ και τον κ.Ξένο  και τον κ. Φιλιπποπολίτη. Όμως με (2) ο κ. δήμαρχος δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα. Πρέπει να έχει ευέλικτη ομάδα με όλα τα επαγγέλματα. Να μη μηδενίσουμε τίποτα. Ο κ. δήμαρχος δεν το κατάλαβε ή είναι στρατηγική. Όμως οι συνέπιες όποιων αποφάσεων και στρατηγικών, ή διαχείρισης είτε καλής είτε κακής, την πληρώνουμε εμείς. Γι αυτό λέω στη δημοτική αρχή και στο δημοτικό συμβούλιο  ότι αυτά τα έδρανα είναι φωτιά για ένα πολίτη και πρέπει να ενημερώνονται σε οποιοδήποτε θέμα. Το ναυάγιο , ναυάγησε… ας ενημερωθούμε όταν ψηφίζουμε, να δούμε τι είναι αυτό που ψηφίζουμε.
 

  • ΝΑΥΑΓΙΟ |
 
Πραγματικά ότι πέρασε κάτι από τη βουλή και δρομολογείται, είναι θετικό. Μπράβο του κ. Ακτύπη ,είναι δική του προσπάθεια. Όμως θέλω να το δω να δουλεύει.
Ο δήμαρχος κοιτάει πως θα κλείσει χρήματα στο συρτάρι. Το νοικοκυριό δεν είναι κακό. Μπράβο στο κ. δήμαρχο. Όμως πρέπει κάπως να προχωρήσουμε.
Από το Φεβρουάριο αρχίζουν οι κρατήσεις, ο τουρισμός, η πανδημία υπάρχει. Μπροστά τώρα, πρέπει να προχωρήσουμε. Η μεγάλη πανδημία είναι η οικονομική
 
 
Χρόνια πολλά, καλά Χριστούγεννα σε όλους, καλή πρωτοχρονιά και το καλό είναι να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να λύσουμε τα προβλήματα του νησιού μας και να προχωρήσουμε. Το κακό του άλλου κανένας δεν το θέλει.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΚΠΟΜΠΗ| IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 

https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent