ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

 

ΝΙΚΟΣ ΓΚΛΑΒΑΣ | «ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΚΛΗΣΙΑ και ΕΤΕΡΟΚΛΗΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ δεν μπορούν να κάνουν αναγωγή των πάντων με την αγοραπωλησία στα ορεινά … Αν θέλουν να το κάνουν να μας δείξουν επιχειρήματα …. Δεν μπορούν σε ότι γίνεται στο νησί να βλέπουν ένα φάντασμα … Η εκκλησία, ότι γίνεται στα ορεινά βλέπει ότι κρύβεται πίσω η ΠΙΜΑΝΑ, πως ;»
Κάνει λόγο για «αυτόκλητους προστάτες των κατοίκων των ορεινών» και δηλώνει με νόημα « Η συνεχής καθυστέρηση της δικαιοσύνης να γνωμοδοτήσει ευνοεί άλλους κύκλους , γνωστούς , οι οποίοι όσο περνά ο καιρός βγαίνουν πιο απροκάλυπτα στην επιχειρηματολογία τους … Όσοι επιμένουν σε αυτά τα σενάρια , υπάρχει κάτι άλλο»»
Ειδική αναφορά στις δηλώσεις της κ. Κικής Καρυδάκη (Συντονίστρια Ν.Ε.ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου) στο Ionian Radio.gr και στην Εκκλησία της Ζακύνθου

ΝΙΚΟΣ ΓΚΛΑΒΑΣ  (Πρόεδρος Συλλόγου Ξεν/χων Αρκαδίων)

  • «Δήμαρχος έκανε πρόταση δική του για να κάνει φορέα διαχείρισης του Ναυαγίου , με την εκκλησία»

Η  ΑΝΑΔΡΑΣΗ η πρόταση που κατέθεσε υπερψηφίστηκε με 16 ψηφους  και του κ. Δημάρχου μειοψήφησε.

Είχε τρία (3)  στάδια, για το τι έπρεπε να κάνει η δημοτική αρχή για να λειτουργήσει το ναυάγιο. Χρειάστηκαν μόλις 19 μήνες , για να αποφασίσει την επόμενη της ψήφισης του νομοσχεδίου, να βγει και να πει ότι κάνει φορέα . Πότε ενεκρίθη; Και με ποιο πρακτικό; Και είπε θα βάλει 300.000 ευρώ; αυτό που επικαλέστηκε ειλικρινά δεν υφίσταται και αυτό που δήλωσε δεν υπάρχει πουθενά.

  • «Εισπρακτικό το όραμα του δημάρχου και τίποτα παραπάνω»

Προσπαθώ να θυμηθώ, από το Σεπτέμβριο του 2019,  μία εισήγηση που να υπερψηφίστηκε να πέρασε και να εφαρμόστηκε. Είναι πρακτικά αυτά… είναι στο αρχείο.

Θα πρέπει φαντάζομαι να λάβει η δημοτική αρχή επιστολή, που θα ζητάει τον εκπρόσωπο . Αυτό θα πρέπει να έρθει στο δημοτικό συμβούλιο , να δουν ποιοι είναι οι ενδιαφερόμενο ι και να βγει ο εκπρόσωπος. Οι κανόνες της δημόσιας διοίκησης, αυτοί είναι.

Έχω πολύ μεγάλη προσμονή και ελπίδα   για την επιτροπή. Είναι στην ευχέρεια των μελών που απαρτίζουν την επιτροπή η λειτουργία της.

Δεν χωράει η προσωπική μας άποψη, θα πρέπει να εφαρμοστούν οι κανονισμοί.

Στην επιτροπή αυτή, που θα πρέπει να γίνει έργο εκπροσωπείται το σύνολο των παραγωγικών φορέων του τόπου

Ο νομοθέτης θα περίμενε από τον κάθε εκπρόσωπο, να εκφράζει τις απόψεις του φορέα που εκπροσωπεί. Δεν θα είχε νόημα να πηγαίνουμε να λέμε τις προσωπικές μας απόψεις.

  • «Κάτι τέτοιο δεν θα πρέπει να επιτρέπει και το περιβάλλον της επιτροπής. Τα ευφάνταστα σενάρια, ότι κάτι κρύβεται από πίσω, τι νόημα έχουν;. ας είναι αυτή η επιτροπή το πεδίο που θα εκτεθούν οι απόψεις και θα κριθούν από την κοινωνία».

Τα κακά προηγούμενα είναι αυτά που αποτελούν τροχοπέδη για τον τόπο. Όμως δε σημαίνει ότι αυτό θα διαιωνίζεται. Όσο αναφορά την  πολιτικοποίηση του ναυαγίου, συζητάμε για πράγματα που δεν μπορεί να επιχειρηματολογηθεί, γιατί συμβαίνουν.

Εκτός της κ.Καρυδάκη βγήκαν και άλλα στελέχη που με ξάφνιασαν με τη συμπεριφορά τους.

Μπορώ να επιχειρηματολογήσω για τη στάση μου μας ενδιαφέρει κάποιος να αναλάβει την ευθύνη λειτουργίας, να μας εξασφαλίσει ότι θα είναι ασφαλές ώστε να το βάλλουμε στο πλάνο των επιχειρήσεων μας.

Υπήρχε μια δαιμονοποίηση μόνο και μόνο στο άκουσμα ΑΕ. Δεν υπάρχουν ευλογημένες και καταραμένες ΑΕ. Επικοινωνιακά μπορεί  να επηρέασε αυτό και το νομοθέτη. Έμενα δεν μου έκανε η μορφή φόβητρο.  Στην ΑΕ εμπλέκονται μετοχές ενώ τώρα δεν θα είναι η ίδια που δεν θα διαχειρίζεται ούτε ένα ευρώ. Άρα η επιτροπή δεν διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα που είναι πολύ πιο καλό και εύκολο

Η επιτροπή βλέπω ότι  προκρίνει το υπουργείο την συντήρηση του αξιοθέατου. Πρέπει άμεσα να κατοχυρωθεί η δημοτική περιουσία στα ορεινά. Αυτή προκύπτει από τα έγγραφα των όμορων κοινοτήτων. Αυτό πρέπει να κατοχυρωθεί στο κτηματολόγιο. Είναι άμεση προτεραιότητα

Από όλη την έρευνα για λόγους δημοσίου συμφέροντος ,ο δήμος μπορεί να προχωρήσει σε απαλλοτρίωση, με μοναδική αιτιολογία, την εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος. Πρέπει ο δήμος να το δει και να μελετήσει ποια έκταση χρειάζεται. Μόνο ο δήμος μπορεί να αιτηθεί αποχαρακτηρισμό έκτασης, για λόγους δημοσίου συμφερόντος.

Όχι για να κάνουμε resort αλλά στοιχειώδη παρκινγκ, με κρουνούς, κάγκελα τουαλέτες.

Η προσέλκυση επισκεπτών των στη περιοχή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για προσέλκυση θρησκευτικού τουρισμού και να προωθηθεί έμμεσα το σύνολο του πολιτιστικού κάλους της Ζακύνθου.

Θα πρέπει κάποια στιγμή, να αντιληφθούν όλοι, ότι δεν μπορούν να βγαίνουν και να κάνουν αναγωγή των πάντων με την αγοραπωλησία στα ορεινά. Ας μας δείξουν επιχειρήματα. Δεν γίνεται πάντα να βλέπουν ένα φάντασμα από πίσω.  Συμβόλαια και αγοραπωλησίες είναι αίολα.

Ήταν τόσο προκλητικό το μέγεθος της αγοραπωλησίας.

Όταν διαιωνίζεται η απόφαση και γνωμοδότηση της επίλυσης των αντιδικιών στα ορεινά, ποιος εξυπηρετείται; Όχι οι επιχειρηματίες. Κανέναν παγκοσμίως δεν βολεύει. Προφανώς αρχίζω να πιστεύω ότι αυτή η συνεχής καθυστέρηση της δικαιοσύνης να γνωμοδοτήσει ευνοεί άλλους κύκλους, γνωστούς.

Η εκκλησία έχει πάρει θέση γενικά .

Δεν μπορεί οτιδήποτε γίνεται στο νησί, να είναι από πίσω η ΠΙΜΑΝΑ… τι να πω;

  • «Όσοι επιμένουν σε αυτά τα σενάρια , υπάρχει κάτι άλλο»
VIDEO |
 


ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΚΠΟΜΠΗ| IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 

https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent