ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

 
  • Παρατηρήσαμε, ότι στην αρχική πρόσκληση υπάρχει παράγραφος που λέει , ότι μέχρι 31/12/21, θα πρέπει να αναλωθεί όλο το καταβληθέν ποσό, μέσα στο 2021. Πως όμως θα συμβεί αυτό,  όταν το ποσόν δεν το έχει πάρει και το γνωρίζει μόνο ελάχιστες εβδομάδες … Στη περίπτωση αυτή , όσοι ασχολούνται με προγράμματα ΕΣΠΑ, θα πρέπει να γνωρίζουν, ότι αν τα χρήματα δεν φτάσουν όταν υποβληθεί το Ε3 , θα πρέπει να επιστραφούν πίσω και εντόκως»
ΜΑΡΙΝΟΣ ΣΤΟΥΦΗΣ (Β΄Αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Ζακύνθου)
«Το θέμα έχει να κάνει, με την ενίσχυση των μικρών επιχειρήσεων, που πληγήκαν από την πανδημία και τις χρηματοδοτήσεις  από την ΠΙΝ.
Όλοι γνωρίζουμε τι έγινε και με αυτούς που εντάχτηκαν στη β΄ πρόσκληση θα πρέπει να κάνουμε επισημάνσεις και να δοθούν κάποιες απαντήσεις.
Η παρέμβαση μας , έχει να κάνει με όλες τις μικρομεσαίες και μικρές επιχειρήσεις του Ιονίου. Δεν είναι παρέμβαση τοπική, αλλά για όλο το ιόνιο.
Πρόσφατα αναρτήθηκε απόφαση στη διαύγεια της περιφερειάρχη, που  έχει να κάνει με παράταση που δίνεται,  όσοι εντάχτηκαν να υποβάλλουν τον ηλεκτρονικό φάκελο μέχρι 31/3
Για όλα τα υπόλοιπα θα πρέπει να εφαρμόσουν οδηγό προγράμματος. Μέσα σε αυτό παρατηρήσαμε, ότι στην αρχική πρόσκληση υπάρχει παράγραφος που λέει , ότι μέχρι 31/12/21, θα πρέπει να αναλωθεί όλο το καταβληθέν ποσό,  μέσα στο 2021. Πως όμως θα συμβεί αυτό,  όταν το ποσόν δεν το έχει πάρει και το γνωρίζει μόνο ελάχιστες εβδομάδες.
Κατεβάσαμε την απόφαση της περιφερειάρχη . Δεν έδωσαν    τη παράταση που έπρεπε να δώσουν,  όπως έκανε ο περιφερειάρχης δυτικής Ελλάδας, που είπε τα χρήματα που θα δοθούν στο 2022, ότι  θα πρέπει να δαπανηθούν στο 2022. Στη περίπτωση αυτή , όσοι ασχολούνται με προγράμματα ΕΣΠΑ, θα πρέπει να γνωρίζουν, ότι αν τα χρήματα δεν φτάσουν όταν υποβληθεί το Ε3 , θα πρέπει να επιστραφούν πίσω και εντόκως.
Το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε στη περιφερειάρχη  και στη ΠΙΝ, είναι ότι πρέπει , κανένας μα κανένας , να μην επιστρέψει χρήματα πίσω και να μη δαπανήσει χρήματα που δεν έχει λάβει.
Δεν θέλουμε καμία επιχείρηση να αναλώσει χρήματα που δεν έχει πάρει.
Έχω την  απόφαση μπροστά μου, θα σας την στείλω και την απόφαση αυτή, αλλά και την απόφαση του περιφερειάρχη δυτικής Ελλάδας.
Προφανώς θα πω ότι εδώ τους ξέφυγε. Θέλει όμως μια ιδιαίτερη προσοχή. Ας το δει η περιφερειάρχης και ας προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες όπως αυτές  του κ.Φαρμακη
Πιστεύουμε ότι υπάρχει πολιτική βούληση να το σώσουν μέχρι 31/12/21»

               

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΚΠΟΜΠΗ| IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 

https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent