ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

 

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ,ΑΜΕΣΩΣ ΠΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ| «Εξωστρεφής και αναπτυξιακός ο προϋπολογισμός της ΠΙΝ …  Το 2021 ήταν πολύ θετική αρχή για  τη ΠΕΖ, κάναμε πολλά έργα και ελπίζουμε να συνεχίσουμε έτσι και το 2022»
ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ 6.000.000Ε ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΠΟΥ «ΦΕΡΝΕΙ» Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΦΟΔΣΑ |«Θα μιλήσουμε, αφού παρουσιαστεί η μελέτη… και όχι να πετάξουμε πυροτεχνήματα όπως έκανε ο κ.Γαλιατσάτος»
ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΥΦΗ ΣΤΟ IONIAN RADIO.GR  | «Άκουσα την  παρατήρηση του κ.Μαρίνου Στουφή, λίγο πριν στην εκπομπή σας . Έκανα αμέσως  επαφή, με την διαχειριστική αρχή ευρωπαϊκών προγραμμάτων.      Για αυτούς που δεν έχουν πληρωθεί στην α΄ φάση και στη β΄, δίνει παράταση έως 31/12/2022. Για όσους έχουν πληρωθεί μέσα στο 2021, ο έλεγχος γίνεται από το Ε3. Άρα έχει αναδρομική ισχύ για όλο το έτος»
  • Για την συνεδρίαση Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας με τους εμπορικούς συλλόγους Ιονίων Νήσων και τον Πρόεδρο της ΕΣΕΕ
 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ  (Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Ανταγωνιστικότητας)
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ,ΑΜΕΣΩΣ ΠΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ| «Εξωστρεφής και αναπτυξιακός ο προϋπολογισμός της ΠΙΝ»
«Ήταν η τελευταία συνεδρίαση της χρονιάς, είχαμε θέμα το  προϋπολογισμό του 2022 και σχέδιο δράσης 2022 και αυτό δείχνει τον τόνο, το χαρακτήρα της και τη πολιτική που θα εφαρμόσει η περιφερειακή αρχή. Εγκρίθηκαν και τα δύο. Εκείνο που παρατηρήθηκε είναι , ότι είναι εξωστρεφής προϋπολογισμός, ανάπτυξης, που δίνει σημασία σε όλους τους τομείς που απασχολούν την ΠΙΝ και δίνει δύναμη και κουράγιο σε όλους μας, να συνεχίσουμε και να παράγουμε έργο, την επόμενη χρονιά.
Ελπίζουμε, με την βοήθεια της κυβέρνησης το όνειρο για το νησί μας, να γίνει πραγματικότητα. Σε ένα προϋπολογισμό πρέπει  να τον αντιμετωπίζουμε με δύναμη και δυναμική. Είναι μία επιθυμία ουσιαστική και το τι θα θέλαμε να κάνουμε την επόμενη χρονιά. Δίνει το στίγμα αν μια περιφερειακή αρχή, έχει πετύχει το στόχο της. Το 2021 ήταν πολύ θετική αρχή για  τη ΠΕΖ, κάναμε πολλά έργα και ελπίζουμε να συνεχίσουμε έτσι και το 2022 , από το νέο μετερίζι που μας έχει αναθέσει η περιφερειάρχης».
 
ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ 6.000.000Ε ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΠΟΥ «ΦΕΡΝΕΙ» Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΦΟΔΣΑ |«Θα μιλήσουμε, αφού παρουσιαστεί η μελέτη… και όχι να πετάξουμε πυροτεχνήματα όπως έκανε ο κ.Γαλιατσάτος»
«Ο κ.Φραντζής παρουσίασε μελέτη των 6 εκατομμυρίων, τη διαχειρίζεται ο νέος ΦΟΔΣΑ σίγουρα όμως όλοι έχουμε λόγο. Δεν θα δοθούν 6 εκατομμύρια  έτσι απλά, αν δεν τεκμηριώνονται. Αν στο τέλος φτάσουν τα 2, τα 3 τα 5 , δεν το γνωρίζω. Θα παρακολουθήσουμε από κοντά. Θα γίνει το καλύτερο δυνατό και οικονομικότερο, για την κοινωνία μας. Ο ΣΚΟΠΟΣ είναι ένας σκουπιδότοπος. Εγκαταλείφτηκε. Το μόνο σίγουρο είναι , ότι θέλει άμεση παρέμβαση και σωστή μελέτη αποκατάστασης. Σίγουρα θέλει μία σωστή , οργανωμένη, επιστημονική τεκμηρίωση, όποιο έργο και να γίνει,
Ευχαριστούμε το κ.Γαλιατσάτο,  που επί 5 χρόνια, ήταν στο τιμόνι της ΠΙΝ και έκανε αυτή την αποκατάσταση του ΣΚΟΠΟΥ...
Όταν θα μπορέσουμε να μιλήσουμε, αφού παρουσιαστεί η μελέτη, θα μιλήσουμε και όχι να πετάξουμε πυροτεχνήματα όπως έκανε ο κ.Γαλιατσάτος.
Οι μελέτες αυτές δεν γίνονται  άλλωστε, από τη μία στιγμή στην άλλη.
 
ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΥΦΗ ΣΤΟ IONIAN RADIO.GR |
Η παρέμβαση για την ενίσχυση των μικρών επιχειρήσεων και τις χρηματοδοτήσεις από την ΠΙΝ , από τον Β΄Αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Ζακύνθου – Προειδοποιεί και επισημαίνει μεταξύ άλλων …
«Παρατηρήσαμε, ότι στην αρχική πρόσκληση υπάρχει παράγραφος που λέει , ότι μέχρι 31/12/21, θα πρέπει να αναλωθεί όλο το καταβληθέν ποσό, μέσα στο 2021. Πως όμως θα συμβεί αυτό,  όταν το ποσόν δεν το έχει πάρει και το γνωρίζει μόνο ελάχιστες εβδομάδες … Στη περίπτωση αυτή , όσοι ασχολούνται με προγράμματα ΕΣΠΑ, θα πρέπει να γνωρίζουν, ότι αν τα χρήματα δεν φτάσουν όταν υποβληθεί το Ε3 , θα πρέπει να επιστραφούν πίσω και εντόκως»
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ |
«Άκουσα την  παρατήρηση του κ.Μαρίνου Στουφή, λίγο πριν στην εκπομπή σας . Έκανα αμέσως  επαφή, με την διαχειριστική αρχή ευρωπαϊκών προγραμμάτων.      Για αυτούς που δεν έχουν πληρωθεί στην α΄ φάση και στη β΄, δίνει παράταση έως 31/12/2022. Για όσους έχουν πληρωθεί μέσα στο 2021, ο έλεγχος γίνεται από το Ε3. Άρα έχει αναδρομική ισχύ για όλο το έτος»
  • Για την συνεδρίαση Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας με τους εμπορικούς συλλόγους Ιονίων Νήσων και τον Πρόεδρο της ΕΣΕΕ
«Για πρώτη φορά στ ην ιστορία των ιονίων γνωρίστηκαν όλοι οι εμπορικοί σύλλογοι. Παρουσιαζόταν το φαινόμενο, ότι η Ζάκυνθος άνηκε στην ομοσπονδία της Πάτρας. Τώρα για πρώτη φορά, συναντηθήκαν όλοι οι πρόεδροι των εμπορικών συλλόγων και συμμετείχαν και κάποιοι πρόεδροι σε εξειδικευμένα επαγγέλματα. Παρευρέθηκε και ο κ.Καρανίκας. Ήθελε να δείξει τη βαρύτητα, ότι τα ιόνια θα συντονιστούμε, για τα κοινά προβλήματα που έχουμε. Αναφερθήκαμε σε κάποια από αυτά, αλλά δεν ήταν το θέμα μας. Βάλαμε τη πρώτη βάση για να συνεννοηθούμε και να δούμε πως μπορούμε να λειτουργήσουμε και να διεκδικήσουμε για το κοινό καλό των ιονίων νήσων.
Αν θέλουν να ενωθούν ή όχι, θα το αποφασίσουν μεταξύ τους οι σύλλογοι. Σημασία έχει να συντονιστούν.
Από τη πρώτη στιγμή που αναλάβαμε, τα αντανακλαστικά μας ήταν άμεσα και γι αυτό κάναμε παρέμβαση και για το ΦΠΑ. Είδαμε το κοινό  που υπάρχει  και γι αυτό σκύψαμε να γίνουμε η ομπρέλα αυτών, που θέλουν να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους. Είναι διαφορετικά να αγωνίζεται ο κάθε σύλλογος χωριστά και διαφορετικά όλοι μαζί».
 

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΚΠΟΜΠΗ| IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 

https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent