ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΘΩΝΑΙΟΥ | «Το ποσό των 650 χιλιάδων ευρώ  αφορά μελέτη υδραυλικών εγκαταστάσεων, και μόνο» -  «ο κ.Γαλιατσάτος το γνώριζε»- «Ελλειμματική η ενημέρωση του Δήμαρχου»- «Ο Ανδρέας Ξένος , είναι αδιανόητο να μη γνωρίζει. Μπορεί να μη θυμήθηκε…»

  • «Ο ΣΚΟΠΟΣ είχε το πρόβλημα από το Ερχόμαστε  το 2014 που ο κ.Σπύρου παίρνει απόφαση ως πλήρως κορεσμένος να κλείσει. Γίνεται μελέτη με 3 υποέργα και η αποκατάσταση εν λειτουργία του το 2014 είναι ύψους 3.164.027,86 . Αφορά και μόνο μελέτη υδραυλικών εγκαταστάσεων το ποσό των 650 χιλιάδων που αναφέρει ο δήμαρχος»
  • «Η μελέτη προβλέπει τη κατασκευή νέου κυττάρου και 2 τρόπους να μαζεύονται τα σκουπίδια, οπότε να μην υπάρχει καμία διαρροή στραγγιδίων στον περιβάλλον χώρο. Αυτό στοιχίζει περίπου 3 εκατομμύρια. Από εκεί και μετά, έχουμε το εργολαβικό που φτάνει στα 4 εκατομμύρια και 1  εκατομμύριο το ΦΠΑ  που θα υπάρξει απαλλαγή»
  • «ΑΥΡΙΟ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΙΒΑ»
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΘΩΝΑΙΟΥ  (Aντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου, μέλος Περιφεριακού ΦΟΔΣΑ)

«Μας έδειξαν κάποιοι με το δάχτυλο. Ακούσαμε το δήμαρχο και το κ.Γαλιατσάτο,  ότι τα 650 χιλιάρικα ο περιφερειακός ΦΟΔΣΑ θέλει να τα κάνει 6 εκατομμύρια.
Ο ΣΚΟΠΟΣ είχε το πρόβλημα από το  1996. Ερχόμαστε  το 2014 που ο κ.Σπύρου παίρνει απόφαση, ως πλήρως κορεσμένος, να κλείσει. Γίνεται μελέτη με τρια (3) υποέργα και η αποκατάσταση εν λειτουργία του το 2014 είναι ύψους 3.164.027,86 . Αφορά και μόνο μελέτη υδραυλικών εγκαταστάσεων το ποσό των 650 χιλιάδων που αναφέρει ο δήμαρχος .
Έχει μια ελλειμματική ενημέρωση ο Δήμαρχος, του έχουν δώσει το ένα (1)από τα τρια (3) ή  κάτι που δε θέλω να το πιστεύω, αποκρύβει τα δυο (2)  άλλα υποέργα που είναι και τα πιο σοβαρά.
Τα έγγραφα είναι και στη διάθεση του δημάρχου και θα τα παρουσιάσω και στο δ.σ του ΦΟΔΣΑ και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Το θέμα ΣΚΟΠΟΣ πρέπει να κλείσει. Είναι πολύ σοβαρό. Έχουμε σκύψει επάνω στο πρόβλημα, το υπουργείο είναι παρών και θα λυθεί. Και περιφερειάρχης και βουλευτής θέλουν να λυθεί το θέμα. Οκ. Γαλιατσάτος θα μπορουσε να βρει ένα τρόπο χρηματοδότησης όταν ήταν περιφερειάρχης, αλλά αυτός , αντί αυτού ξανάνοιξε το ΣΚΟΠΟ. Σήμερα ερχόμαστε να κάνουμε ολοκληρωμένη μελέτη να λύσουμε το πρόβλημα, για να μην έχουμε στραγγίδια στον κόλπο του Λαγανά. Κάποιοι μας λένε, ότι τις 650 χιλιάδες ευρώ εμείς θέλουμε να τις κάνουμε 6 εκατομμύρια.
Μετά λύπης μου άκουσα τον κ.Ανδρεα Ξένο, είναι αδιανόητο να μη γνωρίζει. Μπορεί να μη θυμήθηκε, δε νομίζω να το απέκρυψε. Θα το δούμε στη συνέχεια, θα το δείξει η πορεία, δεν θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει σκοπιμότητα, εγώ θέλω  τη λύση του προβλήματος. Και ο κ.Γαλιατσάτος το γνώριζε.
Έχει τη κατασκευή νέου κυττάρου και 2 τρόπους να μαζεύονται τα σκουπίδια, οπότε  να μην υπάρχει καμία διαρροή στραγγιδίων στον περιβάλλον χώρο. Αυτό στοιχίζει περίπου 3 εκατομμύρια. Από εκεί κα ι μετά, έχουμε το εργολαβικό που φτάνει στα 4 εκατομμύρια και 1  εκατομμύριο το ΦΠΑ  που θα υπάρξει απαλλαγή.
Το 6 εκατομμύρια παραμένει, απλά φεύγει το ΦΠΑ και πάει στα 4.800 εκατομμύρια.
Περιμέναμε τις σκέψεις,  να μας πουν κάτι διαφορετικό. Κι εγώ είπα μήπως το ποσόν είναι τεράστιο;  Όμως μου είπαν ότι  το έργο είναι μεγάλο, δεν πρέπει να αποτύχει και να μην καταστραφεί το τουριστικό προϊόν της Ζακύνθου. Θα μας κρίνει ο λαός.
Έγινε παρουσίαση της μελέτης στο περιφερειακά συμβούλιο, η κ.Κράτσα ζήτησε από το δήμαρχο   τη  δική του μελέτη και αυτή τη μελέτη περιμένουμε.  Αντί αυτού,  άκουσα ότι καταγγέλλει,  ότι τα 650 χιλιάδες γίνονται 6 εκατομμύρια.
Δεν μπορεί να κατηγορούνται άνθρωποι που παλεύουν για να κάνουν κάτι καλύτερο. Θα ζητήσω από το πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να το βάλει θέμα, κι εγώ θα παρουσιάσω τα στοιχεία αναλυτικά. Τα στοιχεία προέρχονται μέσα από έγγραφα και υπογραφές.
Ο φορέας σήμερα πέρασε το προϋπολογισμό του 2022, ύψους 52 εκατομμύρια περίπου. Αυτό που αναφέρει είναι πρόταση του διευθυντή και λέει ότι ο φορέας για να έχει ζωή πρέπει να έχει διοικητικό και τεχνικό τμήμα.
 
ΑΠΑΝΤΑ στην ΑΝΑΣΑ οτι  «123.503 ευρώ για λογιστική υποστήριξη του φορέα το 2022, λες και πρόκειται για επιχειρηματικό κολοσσό!»
  • «Μπορούμε να προσλάβουμε άτομα να υπάρχει ένα σε κάθε νησί τουλάχιστον, ώστε να γίνονται οι διαδικασίες. Πρέπει να δούμε υποχρεώσεις και απαιτήσεις που έχουν κληρονομηθεί. Είναι σειρά πραγμάτων που πρέπει να λυθούν αφού ταξινομηθούν. Όλα αυτά δεν μπορεί να τα κάνει το δ.σ. Πρέπει να τοποθετηθεί ένας ίσως  και δύο λογιστές.  Θα είναι λογιστές και διοικητικοί. Πάρθηκε απόφαση από το υπουργείο εσωτερικών ,  να πάρει 5 μηχανικούς και 6 διοικητικούς, άρα μπορεί αυτό και να μη χρειαστεί. Είναι τροπολογία που πέρασε την προηγούμενη εβδομάδα».
«ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ»
  • «Αρχίζει η μεταφορά των απορριμμάτων. Έχουμε κάνει προσπάθεια και συζήτηση με τον κ.Γραφακο στη συνέχεια να μεταφέρουμε άλλους 10 τόνους, εκτός Ζακύνθου»
Έχει γίνει πολύ μεγάλη προσπάθεια. Πικράθηκα, στενοχωρήθηκα αλλά ποτέ δεν υπέκυψα. Είναι το στοίχημα για να λύσουμε εκείνο που άφησαν σε εκκρεμότητα.
 
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΜΑΡΙΝΟΥ ΣΤΟΥΦΗ|

«Όταν  βγήκε το πρόγραμμα, επειδή είχε στόχο να πάρουν τα χρήματα στο 2021 το γνώριζαν. Κάποιοι όμως δεν έχουν πάρει ακόμη τα χρήματα, και κάποιες επιχειρήσεις έμειναν κλειστές και δεν λειτούργησαν. Ήταν περιττή η παρουσία του κ.Στουφή, υπάρχει συνεργασία με τον κ.Στασινοπουλο, θα γίνει αίτημα προς λογιστική αρχή όπως έκανε η Πάτρα για να πάρουν παράταση, ώστε όταν πάρουν την επιχορήγηση, τότε να εμφανίσουν και τα έξοδα. Νομίζω θα βγει απόφαση στις επόμενες ημέρες.
Αν τα έχουν εισπράξει θα πρέπει να τα δικαιολογήσουν, αν όχι θα πάρουν παράταση.
Αυτά δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει κανείς».

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ|
«Από την αρχή είχα πει,  ότι στόχος ήταν να τελειώσουν τα Στροφάδια. Ήταν δέσμευση να  προχωρήσει και να τρέξει το έργο. Ξεκίνησε από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή, αλλά μόνο στα χαρτιά. Οι μητροπολίτες και Διονύσιος και Χρυσόστομος, έκαναν τεράστια προσπάθεια, είχε γίνει η μελέτη, όμως η περιφέρεια δεν έκανε ότι έπρεπε. Εμείς το τρέξαμε και έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, που δεν είναι άλλο από το  να ξεκινήσει το έργο.
Στόχο βάλαμε να φτιάξουμε την Αναφωνήτρια, ήδη φ τιαχνετε εσωτερικά , και εγκριθηκε η μελέτη εξωτερικά του περιβάλλοντος χώρου.
Έχουμε ανάδοχο στην Αγία Αικατερίνη. Ολοκληρώθηκε το έργο στο λιμάνι των Στροφάδων και χθες περάσαμε 2 κονδύλια για τη γέφυρα του Αργασίου, αίτημα ετών, και την αποκατάσταση της εκκλησιάς στο Γερακαρίο.
Έθεσα και ζήτησα    να μπει στο πρόγραμμα 2 εκατομμύρια για το κλειστό γυμναστήριο και 1 εκατομμύριο για την οδική ασφάλεια.
Θα συνεχίσω να διεκδικώ γι α να γίνει κάτι.
Έχω μάθει να μιλώ με στοιχεία και χαρτιά και είμαι στη διάθεση οποιουδήποτε, να έρθει στο γραφείο μου. Θέλω να πιστεύω ότι ο δήμαρχος είχε ελλιπή ενημέρωση και επίσης μου ζητήθηκε βοήθεια  για τα σφαγεία. Εγκρίθηκε 1 εκατομμύριο ευρώ. Του χω ζητήσει συνεργασία για να αποκτήσει η Ζάκυνθος κλειστό γυμναστήριο. Θέλω να κατασκευαστεί και να δοθεί στους δημότες της Ζακύνθου, όπως συμβαίνει και σε άλλα μέρη της Ελλάδας».

VIDEO|ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΚΠΟΜΠΗ| IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 

https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent