«Η μια παρανομία μετά την άλλη…»

Ασκώντας δριμεία κριτική, στη διαχείριση των θεμάτων π ου συνδέονται με την μονάδα στο ΛΙΒΑ, άσκησε μετά την συνάντηση του με το δήμαρχο Ζακύνθου, ο Πρόεδρος του ΒΡΑΧΙΩΝΑ , Σταύρος Σκιαδόπουλος…  «Την Τετάρτη στις 2 το μεσημέρι θα πάμε στο ΛΙΒΑ και θα πάμε να δούμε τι συμβαίνει. Τώρα αν ανεβαίνει και δε βλέπει την κομποστοποίηση, τότε τι να πω ; Σαν δήμαρχος θα πρέπει να ενδιαφέρετε. Εμείς στη συνέντευξη θα δώσουμε πάρα πολλά στοιχεία,  ώστε να ακούσουν οι ζακυνθινοί, πραγματικά τι συμβαίνει ,μήπως και κάνουμε ένα βήμα σε αυτό τον έρμο τον τόπο»

Ειδική αναφορά έγινε στη μεταφορά των δεμάτων, «ο δήμαρχος δήλωσε ότι δεν ψήφισε το δ.σ . του ΦΟΔΣΑ τη μεταφορά τους, καθώς και στην χρησιμοποίηση του φορολογικού μητρώου, του συνδέσμου καθαριότητας και όχι του περιφερειακού ΦΟΔΣΑ … «Τα απορρίμματα που πηγαίνουν στη Τριανταφυλλιά, και θάβονται είμαι σύμμικτα. Αυτό το ονομάζουν υπόλειμμα. Βέβαια υπάρχει μία παρατυπία στη μεταφορά. Δεν είναι συλλογή αλλά μεταφορά. Συλλογή κάνουν μόνο τα απορριμματοφόρα. Δεύτερον, χρησιμοποιούν το φορολογικό μητρώου του συνδέσμου καθαριότητας Ζακύνθου. Αυτά τα έγγραφα, ο δήμαρχος δεν τα είχε υπόψη του. Το δελτίο έπρεπε να γράφει το φορολογικό μητρώο του περιφερειακού φοδσα και το μητρώο από τη μονάδα που φεύγουν τα σκουπίδια. Μήπως όμως δεν έχουν;Η κ.Μοθωναίου είπε, ότι χρησιμοποιούν του φοδσα. Όχι δεν είναι , εκτός και χρησιμοποιεί ο φοδσα το μητρώο του παλιού συνδέσμου. Δηλαδή η μια παρανομία μετά την άλλη…»

ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΣ  (Πρόεδρος ΒΡΑΧΙΩΝΑ)
«Είχαμε συνάντηση την Παρασκευή το μεσημέρι με το δήμαρχο, που ανταποκρίθηκε στο αίτημα μας να συναντηθούμε. Ήταν και ο αντιδήμαρχος Αλυκών Σπίνος και τους θέσαμε υπόψη, τι γίνεται στο ΛΙΒΑ και αν ο δήμαρχος έχει άποψη. Θα πρέπει να δει πράγματα, όπως σκεπασμένα σκουπίδια με μπάζα, στραγγίδια  που λιμνάζουν κάποιες ποσότητες και πάνε στον υδροφόρο ορίζοντα. Του δώσαμε και έγγραφα που μέσα αναφέρεται,  ότι  τα απορρίμματα που πηγαίνουν στη Τριανταφυλλιά, και θάβονται είμαι σύμμικτα. Αυτό το ονομάζουν υπόλειμμα. Βέβαια υπάρχει μία παρατυπία στη μεταφορά. Δεν είναι συλλογή αλλά μεταφορά. Συλλογή κάνουν μόνο τα απορριμματοφόρα. Δεύτερον, χρησιμοποιούν το φορολογικό μητρώου του συνδέσμου καθαριότητας Ζακύνθου. Αυτά τα έγγραφα, ο δήμαρχος δεν τα είχε υπόψη του. Το δελτίο έπρεπε να γράφει το φορολογικό μητρώο του περιφερειακού φοδσα και το μητρώο από τη μονάδα που φεύγουν τα σκουπίδια. Μήπως όμως δεν έχουν;
Η κ.Μοθωναίου είπε, ότι χρησιμοποιούν του φοδσα. Όχι δεν είναι , εκτός και χρησιμοποιεί ο φοδσα το μητρώο του παλιού συνδέσμου. Δηλαδή η μια παρανομία μετά την άλλη. Το προβλέπει η ΑΕΠΟ και  πρέπει και η μονάδα να έχει μητρώο.
Αυτά που γράφουν, είναι για τη μεταβατική, όχι για το εργοστάσιο. Υπάρχει μητρώο για τη μονάδα ή και σε αυτό παράνομοι είμαστε; Εμείς το αναδείξαμε , το δώσαμε στο δήμαρχο, ο οποίος μας είπε ότι δεν το γνωρίζει και   ότι από το δ.σ  του φοδσα , δεν ψηφίστηκε η μεταφορά. Ψηφίστηκε μόνο ο ΣΚΟΠΟΣ. Εκτός από αυτό , να ξέρουν οι ζακυνθινοί, ότι μαζί με τη μεταφορά μας κοστίζει 250 ευρώ ο τόνος.  Ο δήμαρχος μας είπε «μη μου λέτε για οικονομικά γιατί δεν πληρώνει   ο δήμος, πληρώνουν τα υπουργεία.
Τον ρωτήσαμε αν  βλέπει  χρονοδιάγραμμα για το εργοστάσιο . Δεν είχε ακριβώς άποψη , ή αν θα είναι 3 ή περισσότερα  χρόνια.
Συμφωνήσαμε να ανεβούμε μαζί στο ΛΙΒΑ, να του δείξουμε τα προβλήματα και να αναλάβει κι αυτός  την ευθύνη του . Μας είπε ξανά, ότι αν δει θαμμένα σκουπίδια, την άλλη μέρα θα παραιτηθεί.
Το ζητούμενο όμως, δεν είναι η παραίτηση του δημάρχου, αλλά να βρεθεί μία λύση.
Δεν μου κάνει εντύπωση ο τρόπος λειτουργίας των πολιτικών και των αρχόντων του νησιού μας. Βλέπω ότι, σε ότι έχει να κάνει με τη διαχείριση των απορριμμάτων, διαιωνίζεται. Επιμένω, ότι αν δεν διορθωθεί αμεσότατα η κατάσταση , τη σεζόν που θα έρθει, τι θα γίνει; Που θα πάμε τα σκουπίδια μας; πάλι στο ΛΙΒΑ. Δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα και πρέπει,  αν δεν μπορούν να ενημερώσουν τους ζακυνθινούς, εμείς οι σύλλογοι θα κάνουμε συνέντευξη τύπου και θα ενημερώσουμε για το τι συμβαίνει , ποια είναι τα κόστη και τι μπορεί να μας συμβεί στη συνέχεια. Πραγματικά ακούω πράγματα σε συνεντεύξεις, που τρελαίνομαι. Ακούω τη κ.Μοθωναιου, που της ζητήσαμε πριν από τα Χριστούγεννα συνάντηση αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω, που  σήμερα είπε, ότι δεν έχουμε κάνει, ούτε αίτημα στο φοδσα για να ανεβούμε στο ΛΙΒΑ. Θα πρέπει να ενημερώνετε από τις υπηρεσίες της η κ.Μοθωναίου.  Εμείς  είχαμε κάνει αίτημα και μας απάντησε ο κ.Κάρδαρης, που μας λέει ότι εκεί  θα συναντήσουμε τον κ. Μαρίνο Κολοκοτσά. Βέβαια εκεί, όταν πήγαμε μας  είπαν, ότι πρέπει να πάμε με κράνη και εξοπλισμό. Δεν είχαμε, πήγαμε αγοράσαμε. Βέβαια           οι εργαζόμενοι δούλευαν όχι μόνο χωρίς κράνη , αλλά  ακόμη και χωρίς γάντια. Δεν μπορεί να μας λέει η αντιπεριφερειάρχης ότι δεν κάναμε αίτημα.
Το ότι πληρώνουμε 2 εκατομμύρια να μεταφέρουμε σύμμικτα   δεν τα χρησιμοποιούμε για την      ανακύκλωση ώστε να λιγοστέψουμε τα αποτρίμματα μας.
Θα πρέπει να είναι συγκεκριμένοι σε αυτά που λένε. Θα πρέπει να ενημερώνονται. Εμείς  τι συμφέρον έχουμε και ενημερωνόμαστε,  έχοντας μάλιστα στοιχεία που αυτοί δεν τα έχουν δει ούτε στον ύπνο τους;
Τετάρτη στις 2 το μεσημέρι θα πάμε στο ΛΙΒΑ και θα πάμε να δούμε τι συμβαίνει. Τώρα αν ανεβαίνει και δε βλέπει την κομποστοποίηση, τότε τι να πω ; Σαν δήμαρχος θα πρέπει να ενδιαφέρετε. Εμείς στη συνέντευξη θα δώσουμε πάρα πολλά στοιχεία,  ώστε να ακούσουν οι ζακυνθινοί, πραγματικά τι συμβαίνει ,μήπως και κάνουμε ένα βήμα σε αυτό τον έρμο τον τόπο».

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΚΠΟΜΠΗ| IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 

https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent