ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Η αντιπεριφερειαρχης Ζακύνθου Κατερίνα Μοθωναίου, απάντησε σε καταγγελίες πολιτών στο IonianRadio.gr και στα προβλήματα που προέκυψαν μετά την ραγδαία επιδείνωση του καιρού, με αποτέλεσμα να υπάρξουν πολλά  πλημμυρικά φαινόμενα, σε πολλές περιοχές της Ζακύνθου.
Μιλώντας ΕΚΤΕΝΩΣ για τις παρεμβάσεις της ΠΕΖ κάλεσε σε συνεργασία το Δήμο  και το δήμαρχο Νικήτα Αρετάκη, έτσι ώστε  όπου δεν μπορεί να παρέμβει η δημοτική αρχή, να παρεμβαίνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΠΕΖ, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την ασφάλεια των πολιτών, επισημαίνοντας , «θα τη βρούμε τη λύση, όπου υπάρχει περιφερειακό χαντάκι είναι καθαρισμένο, όχι όμως τα δημοτικά».
Ειδική αναφορά υπήρξε από την αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου, για την κατολίσθηση στη Κρυονερίου, επίσης την τοποθέτηση φωτεινών σηματοδότων στην οδό Φιλικών καθώς και στα πλημμυρικά φαινόμενα στις περιοχές Ρομιρίου, Αγίου Σώστη, Βανάτου και Αγίου Δημητρίου.
Τέλος απάντησε, στις δηλώσεις-καταγγελίες του Σταύρου Σκιαδόπουλου στο IonianRadio.gr για «παράτυπη μεταφορά των δεμάτων , εκτός Ζακύνθου» και για την χρησιμοποίηση μητρώου, του συνδέσμου καθαριότητας και όχι του περιφερειακού ΦΟΔΣΑ.
«Η Ζάκυνθος κατάφερε να είναι η πρώτη που έχει ΥΓΟΣ. Έχει εγκριθεί 31/12 και σε αυτή θα στηριχτούν όλες οι υπόλοιπες μονάδες…  33245-3, είναι το μητρώο που έχει ο ΦΟΔΣΑ, όμως μεταφέρονται παλιά σκουπίδια…»

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΘΩΝΑΙΟΥ (Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου)
  • Είχαμε κατολίσθηση στη Κρυονερίου , ένας ψαράς μας ενημέρωσε , κάναμε παρέμβαση και το  πρωί αρχίσαμε να δουλεύουμε για ν α σταματήσει το κακό και να δούμε πως θα αντιμετωπιστεί.
  • Ο δρόμος έκλεισε, κούφωσε ο δρόμος, θέλω να πιστεύω ότι σύντομα θα δώσουμε το δρόμο στη κυκλοφ0ορπάι. Είναι στο σημείο, με το που παίρνουμε τη στροφή προς τα επάνω από την Παναγία την Κρυονερίτισα.
  • Έχουμε κάνει παρέμβαση στο βυζαντινό υδραγωγείο ώστε ότι  πέτρες πέφτουν, να συγκρατούνται. Το πρόβλημα έχει λυθεί δεν υπάρχει πρόβλημα.
  • Σήμερα μπήκε φανάρι στη Φιλικών. Δίνει ένα λεπτό για την άνοδο και ένα για την κάθοδο.
  • Στη περιοχή Δομενεγίνης  γκρέμισε μπαλκόνι από ανεμοστρόβιλο. Θα ξεκινήσει άμεσα αποκατάσταση
  • Περιοχή Ρομιριου κάνουμε μεγάλη προσπάθεια, δεν μπορούμε να καταλάβουμε το λόγο που γίνεται η μεγάλη πλημμύρα. Γίνεται όμως, μεγάλη συσσώρευση νερού παρόλες τις παρεμβάσεις. Το κοιτάζουμε να δούμε πως θα λυθεί. Ενώ μέχρι ένα σημείο προχωράει, μετά σταματάει και δεν προχωράει το νερό. Θα την βρούμε τη λύση. Όπου υπάρχει περιφερειακό χαντάκι, είναι καθαρισμένο. Τα δημοτικά χαντάκια  δεν είναι   καθαρισμένα,  όμως εμείς    και σε  αυτά μπαίνουμε και τα καθαρίζουμε. Όμως στη Ρομιριου δεν μπορούμε να καταλάβουμε ακόμη, πως δημιουργείται το πρόβλημα. Ενημερώνουμε και τους πρόεδρους και τους λέμε  να ενημερώνουν τη περιφέρεια,  όταν δεν μπορούν να βρουν άκρη με το δήμο. Το θέμα είναι να γίνει μία σωστή οργάνωση στον  καθαρισμό , ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα. Την ώρα που αρχίζει και βρέχει,  πηγαίνουμε στις περιοχές που ξέρουμε ότι υπάρχει πρόβλημα. Είναι 3 σημεία ,που  είναι μεγάλη η ποσότητα του νερού και είναι δεδομένο, ότι τα αντιπλημμυρικά λειτουργούν, γιατί την επόμενη ώρα που σταματάει η βροχή,  οι δρόμοι  αδειάζουν. Την ώρα που γίνεται το φαινόμενο, μπορούμε να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει και για ποιο λόγο γίνεται. Την επόμενη φορά και στη Ρομιριου πρέπει να σπάσουν σωληνωτά.  Στο Ρομιρι δεν έχουμε καταφέρει ακόμη, να βρούμε ποιο είναι το προ0βλημα,ομως το παρακολουθούμε και θα το λύσουμε.
  • Στον Άγιο Σώστη , το σημείο που είναι βλάβη προκλήθηκε από τον Ιανό, αλλά δυστυχώς η δημοτική αρχή ενώ έχει δοθεί η χρηματοδότηση και την έχει λάβει,  δεν έχει ξεκινήσει να το φτιάξει. Είναι υποχρέωση του δήμου .
  • Στον Άγιο Δημήτριο, στη μάντρα Κατσαρού, νομίζεις ότι έρχεται ποτάμι, που έρχεται μέσα από το χωριό. Δεν περιγράφεται…
 
Πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής Ιονίων Νήσων |
Η προσπάθεια που έχω κάνει στα οικονομικά της ΠΙΝ,  είναι ουσίας για  να υπάρξει  πλήρης διαφάνεια και ανά πάσα ώρα και στιγμή, να ξέρουμε που βρισκόμαστε και τι παρεμβάσεις έχουμε δυνατότητα να κάνουμε.
Ευχαριστώ την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου για την τιμή που μου έκανε να με εμπιστευθεί και να με προτείνει για την θέση της Προέδρου της οικονομικής επιτροπής Ιονίων Νήσων, τον  πολύ ευαίσθητο αυτό και σημαντικό τομέα , των Οικονομικών
Έχω άριστη συνεργασία και  με τους περιφερειακούς συμβούλους και με τους  αντιπεριφερειάρχες και θα προσπαθήσω να βοηθήσω όλα τα νησιά.
 
ΛΙΒΑΣ |
Τα απορρίμματα που παράγονται, καταγράφονται σε ένα ηλεκτρονικό μητρώο . Αυτά που μεταφέρονται τώρα , είναι του 2018 που είχαν απογραφεί τότε, με τον κωδικό 16480. Άρα αυτά που μεταφέρουμε δεν είναι σύμμικτα, έχουν επεξεργαστεί. Πρέπει να αποδεικνύουμε τι σκουπίδια μεταφέρουμε. Σήμερα ο ΦΟΔΣΑ έχει καταχωρηθεί στο μητρώο, η ενεργοποίηση του θα γίνει τον προσεχή Μάρτιο που θα καταγραφούν όλα τα σκουπίδια του 2021.
Η όλη διαδικασία γίνεται όπως πρέπει. Δεν μεταφέρουμε μξε ΑΦΜ του δήμου  κλπ. Εμένα με ενδιαφέρει να τελειώσει το θέμα και να γίνει το εργοστάσιο και γι αυτό θα παλέψω με όποια δύναμη έχω.
Η Ζάκυνθος κατάφερε να είναι η πρώτη, που έχει ΥΓΟΣ. Έχει εγκριθεί 31/12 και σε αυτή θα στηριχτούν όλες οι υπόλοιπες μονάδες. Θα μπορέσουμε να έχουμε παραγωγή δευτερογενούς καύσιμου. 33245-3 είναι το μητρώο που έχει ο ΦΟΔΣΑ. Όμως μεταφέρονται παλιά σκουπίδια τώρα.
Ο δήμαρχος έχει επισκεφτεί το χώρο στο ΛΙΒΑ, 4-5 φορές και ο ίδιος έχει πει ότι είναι πρότυπο.
Έχουν αρχίσει οι ανατινάξεις, να ανοίξει ο χώρος για να κατασκευαστεί το κύτταρο. Δεν υπάρχει ταφή σκουπιδιών αυτή τη στιγμή στο ΛΙΒΑ.
Κάπου υπάρχει θέμα, όταν βλέπουμε ότι  υπάρχει παρατυπία στον τρόπο μεταφοράς των απορριμμάτων και δεν βλέπουμε ότι γίνεται η μεταφορά των απορριμμάτων.
Όσο αργεί η κατασκευή του εργοστασίου το περιβάλλον πάντα κινδυνεύει. Το εργοστάσιο έχει υπόλειμμα 45%. Μέχρι και τώρα το πολεμάμε και το τελειώνουμε και πάμε να έχουμε λιγότερο από 10% υπόλειμμα. Είναι στόχος και θα το επιτύχουμε.
 
ΟΑΕΔ |
Θα έχουμε επικοινωνία , να δούμε τι μπορεί να γίνει, λόγω  covid δεν αφήνουν τον κόσμο να μπει μέσα.. εμείς θα επικοινωνήσουμε πάλι…
ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΡΓΑΣΙΟΥ |
Προχωράει το έργο και θα υλοποιηθεί. Το πολεμάμε 15 χρόνια και στους επόμενους 18 μήνες θα ολοκληρωθεί
 
ΣΚΟΠΟΣ|
Το μεγάλο μου πρόβλημα είναι να κλείσει αυτό το θέμα. Τα 650 χιλιάδες που είπε ο δήμαρχος είναι μόνο η υδραυλική μελέτη. Χρειάζεται πλήρη αποκατάσταση. Θα παρουσιάσω τη μελέτη του 2015 που είναι στα 3 εκατομμύρια και θα προσπαθήσω να κλείσει το θέμα. Χρειάζεται μελέτη πλήρους αποκατάστασης, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το έργο  από την κυβέρνησης. Είμαι σε συνεχή επαφή με την Περιφερειάρχη και το Βουλευτή Ζακύνθου. Θα λυθεί και αυτό το θέμα.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΚΠΟΜΠΗ| IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 

https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent