ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

  • Στο IONIAN RADIO.GR |
  • Έντονα πλημμυρικά φαινόμενα προκλήθηκαν στο Βανάτο. Μέτρα για μην επαναληφθούν οι καταστροφές ζητούν από την Δημοτική Αρχή οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής.
  • «Αυτό που είδαμε ήταν σοκαριστικό ! Το νερό είχε φτάσει στα τιμόνια των αυτοκινήτων»
 ΔΗΛΩΝΕΙ: « Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΟΥΣΕ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΜΑΣ, ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΥΤΕ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ , ΟΥΤΕ ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΕΝΩ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΔΗΛΑΣ, ΔΗΛΩΝΕΙ ΠΡΟΘΥΜΟΣ, ΑΛΛΑ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ…ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ…»
 
Μαλβίνα Ζώντου (Ακροάτρια-Κάτοικος Βανάτου)
 
«Αυτό που είδαμε όταν ανοίξαμε τα αυτοκίνητα μας ήταν σοκαριστικό , το νερό είχε φτάσει στα τιμόνια των αυτοκινήτων.
Αρχικά δεν καταλάβαμε ότι έβρεχε πολύ, μια καταιγίδα ήταν. Φαντάζομαι και αναρωτιόμαστε τι θα γίνει σε μία μεγάλη καταιγίδα
Το άλλο πρωί έπαιρνα συνέχεια πάνω από 20 φορές την πολιτική προστασία του δήμου. Δεν μου απάντησαν ποτέ. Έπαιρνα όλη μέρα. Μίλησα με τον κ.Κάνδηλα, ήταν πρόθυμος να βοηθήσει αλλά έπρεπε να ξεκινήσει από αλλού το θέμα και με έστειλε στο δήμο. Έπρεπε να δηλώσουμε το πρόβλημα στο δήμο,  που μας έστειλε στη πρόνοια, η πρόνοια μας έστειλε στο πρόεδρο, στη συνέχεια έπρεπε να πάμε στην αντικαταστάτρια του προέδρου επειδή δεν ήταν ο ίδιος αλλά να της δώσει και το Ο.Κ … ένα μπάχαλο
Πήρα όλους αυτούς εγώ σαν πολίτης, να τους συντονίσω για να έρθουν να δουν το πρόβλημα, να το μεταφέρουν στο δήμαρχο για να στείλει μία μπουλντόζα να προχωρήσει στο καθαρισμό. Εγώ έπρεπε να τους συντονίσω. Η πολιτική προστασία μου είπε ότι σήμερα θα ερχόταν να συντονίσει τη κατάσταση και δεν ήρθε  κανείς. Η τεχνική υπηρεσία που επίσης είπε θα έρθει δεν ήρθε ποτέ. Αν συμβεί πάλι κάτι με νέα καταιγίδα τι θα γίνει; Εμείς θα πληρώσουμε τις ζημιές επειδή ο δήμος είναι ανίκανος; Γιατί;
Στις επόμενες ημέρες οι προγνώσεις δίνουν κακοκαιρία. Παρακαλάω τη πολιτική προστασία αλλά δεν ξέρω τι να κάνω. Μου δίνουν τηλέφωνα γύρω γύρω να παίρνω. Ας μου δώσουν του δημάρχου να τον πάρω εγώ.
Επίσης την ώρα της κακοκαιρίας, μία ώρα πριν είχε γραφτεί στον τοπικό τύπο, ότι έκλεισε ο δρόμος στο δημαρχείο Βανάτου. Δεν έπρεπε να ειδοποιηθούμε, ότι η στάθμη ανεβαίνει να προλάβουμε να κάνουμε κάτι; Κανείς δεν μας ειδοποίησε εμάς τους κατοίκους, μέσα στο χωριό.
Σήμερα ήρθε μία μπουλντόζα, πήρε ένα στρώμα και έφυγε. Αυτό ήταν όλη η κίνηση που έκανε ο δήμος. Για το περιστατικό αυτό δεν έχω ενημερώσει τον αντιδήμαρχο. Πρέπει όμως να βρούμε τη ρίζα του προβλήματος, για να βρούμε και τη λύση. Το θέμα είναι , από πού ξεκινάει το πρόβλημα. Δεν είμαι ειδικός. Πρέπει να δοθεί λύση από το δήμο».