ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

  • «Οι κεντρικοί περιφερειακοί δρόμοι πλημμύρισαν»
  • «Ευθύνη κι αρμοδιότητα της Περιφέρειας είναι ο καθαρισμός του δρόμου από τ. δημαρχείο Βανάτου  έως Καλλιπάδο, πλημμυρίζει από τα βρόχινα νερά και ο δρόμος γίνεται επικίνδυνος»
ΥΠΌ ΤΗ ΣΚΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΡΡΙΨΗ ΕΥΘΥΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΘΩΝΑΙΟΥ, Μ Ε ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΟ IONIANRADIO.GR, Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΚΑΔΙΩΝ , ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΔΗΛΑΣ, ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΘΩΝΑΙΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ Δ.Δ.ΒΑΝΑΤΟΥ, ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ, ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΟΥΝ, ΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ.
Δημήτρης Κάνδηλας (Αντιδήμαρχος Δ.Ε.Αρκαδίων)
«Να μη βιαζόμαστε να κρίνουμε και να κατηγορούμε, αν δεν ξέρουμε την πραγματικότητα. Ποτέ δεν είπα ψέμμα, δίνω την ψυχή μου στη πολιτική.
Τη βραδιά της πλημμύρας με την πρώτη ψιχάλα, πήρα αστυνομία, πυροσβεστική, τη κ.Μουζάκη, ανεβάζω στο φβ να προσέχουν οι πολίτες  τις μετακινήσεις. Μάλιστα από τις αρχές, μου είπαν ότι έχουν λάβει μέτρα, αλλά δεν βλέπουν προς το παρόν κάτι το ανησυχητικό. Είχα κάνει όλες τις κινήσεις και όχι μόνο για το δήμο Αρκαδίων. Στη συνέχεια , εδώ στη περιοχή στη παλιά ταβέρνα του ΑΛΕΞΗ , πλημμύρισε, κάτι  που ποτέ δεν είχε συμβεί ,, όταν άνοιξαν οι καταρράκτες του ουρανού.
Στο δρόμο από το δημαρχείο που πάει προς τα πάνω και περνάει και από το μαγαζί μου, συγκεντρώνονται όλα τα νερά, και είναι τα νερά του δρόμου που ανήκουν στην περιφέρεια. Πλημμύρισαν και πήγαν στα σπίτια και αναφέρομαι  στη περιοχή περσονα. Δεν συνέβη  από χαντάκια του δήμου. Το μόνο , ευθύνης  του δήμου,  ήταν  στη περιοχή ΑΛΕΞΗ, που ποτέ πριν δεν είχε συμβεί πρόβλημα. Πρέπει όμως να προσέχουμε κι εμείς όταν κόβουμε και καθαρίζουμε ελιές μας   και όχι να τα αφήνουμε.
Για το θέμα από το δημαρχείο Βανάτου έως το σχολείο, ο δρόμος ανήκει στη περιφέρεια και πρέπει να έχει καθαρά τα χαντάκια. Όταν λένε κάποιοι για το συγκεκριμένο δρόμο και ρίχνουν την ευθύνη στο δήμο, κάπου ευθύνομαι και εγώ. Όμως εκεί ανήκει στη περιφέρεια. Η πολιτική προστασία και ο κ.Αρβανιτάκης, έτρεχε όλη τη νύχτα. Δεν αφήσαμε εκκρεμότητα. Έπαιρνα τηλέφωνα σε σπίτια, είχαμε ανεβάσει να μην κυκλοφορεί ο κόσμος, έστειλα  τσάπες στο Καλιπάδο, στη κ. Ζώντου πήγε σήμερα. Γυρίσαμε σε όλους τους δρόμους, καταγράψαμε τα προβλήματα να διορθωθούν. Ο δήμαρχος ενήμερος ήταν και μου είπε «τρέξε , κατέγραψε προβλήματα, να διορθωθούν».
 
Στη περιοχή ΠΛΑΤΑΝΟΣ δυο τρεις φορές έχει πάει τσάπα και μάλιστα οι ιδιοκτήτες μας λένε ότι αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά στο παρελθόν. Έχουν καθαριστεί εκεί, 3 φορές τα χαντάκια.
Με τα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων χρόνων, πρέπει να γίνουν διαφορετικές παρεμβάσεις. Όχι κάτι πολύ ιδιαίτερο, όμως προσεχώς, σε συνεννόηση περιφέρεια και δήμος πρέπει να κάνουν  άλλου είδους παρεμβάσεις.
Ο δήμαρχος μας έχει ενημερώσει όλους τους αντιδημάρχους , να δούμε τα προβλήματα στις ενότητες που είμαστε. Στη δική μου ενότητα είμαι υπεύθυνος να στείλω τις τεχνικές υπηρεσίες.
Σήμερα έκανα παρέμβαση στις τεχνικές υπηρεσίες και θα δημιουργήσω και πρόβλημα εάν τελικά δεν πήγε κανένας σήμερα.
Για την πολιτική προστασία είμαι ενημερωμένος συνεχώς και π ήγε στο σημείο αυτό, από το ίδιο βράδυ που έγιναν οι πλημμύρες.
Οι τεχνικές υπηρεσίες είχαν πρόβλημα λόγω βροχής και μου είπαν ότι θα πήγαιναν σήμερα. Πήγα με το πρόεδρο Τραγακίου , δεν είδαμε συγκεκριμένο πρόβλημα. Στη Κυψέλη έστειλα μηχάνημα που καθαρισε το δρόμο. Στο Καλλιπάδο τη Κυριακή το πρωί, πάλι καθαρίστηκε ένα μέρος προς τη Σπηλούλα.
Για τα προβλήματα του δήμου Αρκαδίων, ενημέρωσα και πολιτική προστασία και τη κ.Φαραού στο δήμο. Είναι ενημερωμένες οι τεχνικές υπηρεσίες. Αν λέω το παραμικρό ψέμα να με βγάλετε να με αδειάσετε.
Πήρα σήμερα και τη κ.Μοθωναίου, που είναι Κέρκυρα και της είπα για τις πλημμύρες από τ δημαρχείο Βανάτου  έως Καλλιπάδο. Μου είπε ότι με το  που θα έρθει θα πάμε παρέα να δούμε τι πρόβλημα υπάρχει. «Θα το λύσουμε» και αυτό,μου απάντησε.
Έχω βγάλει φωτογραφίες  όλα τα χαντάκια και μη ρίχνουν τις ευθύνες στο δήμο. Οι κεντρικοί περιφερειακοί δρόμοι πλημμύρισαν».