ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Στο IONIAN RADIO.GR |
Ο Γιάννης Λιβέρης (Πρόεδρος Τουριστικού Τμήματος Επιμελητηρίου Ζακύνθου), μιλά αναφορικά με το δελτίο τύπου που εξέδωσε μετά από συνεδρίαση του τουριστικού τμήματος (Επιμελητηρίου) με θέμα «Εκπροσώπηση μέλους στην επιτροπή φορέων της περιοχής του ΝΑΥΑΓΙΟΥ»
ΜΥΝΗΜΑ ΜΕ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΦΩΤΗ ΚΟΤΤΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΒΕΡΗΣ| «Κύριε πρόεδρε προτείνουμε ο εκπρόσωπος του φορέα να μην περάσει από Διοικητική επιτροπή. Αλλά από το Διοικητικό συμβούλιο όπου είναι το ανώτερο όργανο. Αλήθεια τι σας φοβίζει να το φέρεται στο Διοικητικό συμβούλιο?» 

«Ο κ.Κόττης ευθύνεται για την απουσία του τμήματος . Είχα πει σαν τουριστικό τμήμα, να συμμετέχουμε σε μία επιτροπή τουρισμού στην περιφέρεια. Είπαμε θα πάω εγώ και ο κ.Μποτώνης και έστειλαν άλλα άτομα. Στο δήμο η επιτροπή τουρισμού δεν λειτουργεί. Από δράσεις στο τουριστικό τμήμα τίποτα. Περιμένουμε το πρόεδρο. Του είπα να συμμετέχουμε στην Αθήνα  με περίπτερο και μου απάντησε ότι «τα περίπτερα στοιχίζουν». 4 χρόνια είναι στην αδράνεια. Τι να πω στους πολίτες που με ψήφισαν; Ότι δεν έχει κάνει  τίποτα το επιμελητήριο 4 χρόνια;. βγάλαμε ένα βίντεο το 2019 , στοίχησε 5.000 ευρώ και πρόσφατα έκαναν ένα ταξίδι στο Ντουμπάι… τι έκαναν εκεί; Πούλησαν φυτούρες;
Τέσσερα (4) χρόνια το τουριστικό τμήμα το έχουν παροπλισμένο, όπως συμβαίνει και με τα υπόλοιπα τμήματα.
Δεν μου αρέσουν οι συγκρούσεις, ήμουν πάντα χαμηλών τόνων, όμως το έχω χιλιομετανιώσει που πήγα στο επιμελητήριο και ειλικρινά λυπάμαι.
Υπάρχουν και όρια. Φτάσαμε στο τέλος. Η διοικητική επιτροπή έχει το μαχαίρι και το πεπόνι. Ότι θέλει κάνει. Δεν εισακούγεσαι. Τι μπορούσαμε να κάνουμε σαν τμήμα; Και να φέρναμε πρόταση θα περνούσε; Είχα πει στο κ.Κόττη σε άλλο χρόνο κάτι να κάνουμε, όμως δεν κάναμε τίποτα.
Στο δελτίο τύπου ζητάμε να μη περάσει από διοικητική επιτροπή αλλά από διοικητικό συμβούλιο το ποιος θα είναι εκπρόσωπος του φορέα στο Ναυάγιο. Όμως θα είναι τα γνωστά πρόσωπα, από τη διοίκηση. Αυτός που ακούγεται  δεν υπάγεται στο τουριστικό τμήμα αλλά από άλλο τμήμα. Και θέλω να ρωτήσω τον κ.Κόττη , ποιος είναι ο ρόλος του τουριστικού τμήματος;
Αύριο στις 10 το πρωί θα γίνει συνεδρίαση της διοικητικής επιτροπής.
Δεν έχω πρόβλημα με τα πρόσωπα όμως ας μου εξηγήσουν ποιος είναι ο ρόλος ύπαρξης του τμήματος τουρισμού; Η διοικητική επιτροπή είναι 7 άτομα. Οι 4-5 θα αποφασίσουν για τους 15. Είμαι εξοργισμένος, αυτά δεν είναι δημοκρατικά πράγματα. Ούτε την πλειοψηφία δεν ρωτάνε. Από το τουριστικό τμήμα δεν θα είναι κανένας, ξέρω τα πρόσωπα, βλέπω τι γίνεται εκεί μέσα. Τις πιο νευραλγικές θέσεις τις έχουν αυτοί. Όμως πλέον δεν με ενδιαφέρει το επιμελητήριο και το δελτίο τύπου το έβγαλα για να αποδείξω τι συμβαίνει εκεί. Δεν είμαι της καρέκλας και ο κ.Κόττης  αύριο το πρωί ας με διαγράψει.
Από το 2019 κατάλαβα τι παιχνίδι παίζεται και ήθελα να παραιτηθώ. Δεν ήθελα όμως να πουλήσω τους ψηφοφόρους, τους ζακυνθινούς επιχειρηματίες, αυτούς που με έστειλαν εκεί. Όμως η διοίκηση κάνει κουμάντο.
Διοικητική επιτροπή θα γίνει , γιατί πρέπει να γίνει, όμως το θέμα εμείς θέλουμε ο κύριος πρόεδρος να το φέρει στο διοικητικό συμβούλιο και άμα περάσει βεβαίως και το αποδέχομαι. Ο κ.Κόττης θα σας πει σίγουρα ότι νομικά μπορεί να περάσει από τη διοικητική επιτροπή. Να γίνει αυτό που θέλει αυτός. Εμείς θέλουμε να το πάει στο Δ.Σ.
Μόνο στο επιμελητήριο θέλουν να πάει στη διοικητική επιτροπή. Δήμο, ξενοδόχους κλπ θα πάρουν απόφαση τα διοικητικά συμβούλια. Τα σχόλια δικά σας…
Ο κ. πρόεδρος έχει την πλειοψηφία, τι φοβάται;
Δεν αντέχουμε άλλο  τον εμπαιγμό. Η τράπουλα είναι σημαδεμένη και σημαδεμένη τράπουλα δεν μπορεί να παίξει. 
Μήπως θυμάστε  που πέρυσι που θέλησαν να φτιάξουν επιτροπή τουρισμού στο επιμελητήριο; Δεν υπήρχε τμήμα τουρισμού; Δεν προχώρησε γιατί βγήκε ο κ.Στουφής και τους έκραξε. Ήθελαν να φτιάξουν οργανισμό χωρίς το τουριστικό τμήμα.   Έκαναν πίσω γιατί βγήκε ο κ. Στουφής στην εκπομπή σας και  κατήγγειλε το γεγονός. Όμως σελίδα έχουν ανοίξει στο face book.                                                                          
Έχουν διοικητική επιτροπή και μοιράζουν όπως θέλουν αυτοί.
Δεν θα τους κάνω το χατίρι να παραιτηθώ. Αν ανατρέξετε στα πρακτικέ των 2 τελευταίων χρόνων θα δείτε ότι έχω αποστασιοποιηθεί, δεν έχω ψηφίσει τίποτα. Με την παραίτηση δεν θα κερδίσω τίποτα, δεν έχω όμως και πρόβλημα αύριο το πρωί να στείλω παραίτηση. Θέλω όμως να γνωρίζει και να μάθει η ζακυνθινή κοινωνία τι συμβαίνει. Δεν θέλω να με βρίζουν οι πολίτες, αλλά να μου λένε καλημέρα.
Στο τμήμα μεταποίησης; Τι έχει γίνει; Παντού και σε όλα τα τμήματα ισχύουν τα ίδια και ας βγει κάποιος από τη διοικητική επιτροπή να με διαψεύσει».

 

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΚΠΟΜΠΗ| IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 

https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent