ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

 

 Στο IONIAN RADIO.GR |
  • Μετά τον αντιπρόεδρο του συλλόγου γονέων του ΕΝΕΕΓΥΛ, την σκυτάλη παίρνει ο πρόεδρος Διονύσης Καψάσκης, ο οποίος με παρέμβαση του στην εκπομπή ΕΚΤΕΝΩΣ στο Ionianradio.gr, προχωρά σε μία σειρά επισημάνσεων που αφορούν στα προβλήματα του Σχολείου .
Ασκώντας κριτική στην Δημοτική Αρχή, καλεί το δήμαρχο Ζακύνθου και το κ. Νικήτα Σπίνο, να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους, όπως η τοποθέτηση στεγάστρου και ειδικής σήμανσης για την είσοδο και έξοδο των παιδιών από το σχολείο.

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΑΨΑΣΚΗΣ  (Πρόεδρος Γονέων  ΕΝΕΕΓΥΛ Ζακύνθου)

«Υπάρχουν αρκετά κενά και βασικές ελλείψεις και στην ασφάλεια και στην εκπαίδευση και στην κατάρτιση των παιδιών.
Υπάρχει θέμα προσωπικού, είναι 7 τάξεις και η έλλειψη καθηγητών είναι 8 ειδικότητες, 3 εργαστηρίων και 5 βασικών μαθημάτων.
Έχουμε  κάνει επαφές με τον κ.Πόθο και μας είπε ότι δεν έγιναν επαρκείς προσλήψεις και τώρα τον Ιανουάριο θα πάρουν και άλλους .
Αν μπορούσαμε και ίσως αν πιέζαμε παραπάνω, ίσως είχε καρποφορήσει η προσπάθεια. Χρειάζεται ένας ψυχολόγος για την ειδική αγωγή των παιδιών. Υπάρχει ένας, κάθεται ένα χρόνο και μόλις γνωρίσει τα παιδιά , φεύγει. Τώρα υπάρχει αλλά δεν ξέρω για πόσες ώρες.
Λογοθεραπευτής, εργοθεραπευτής, νοσοκόμος δεν υπάρχει. Κάποια παιδιά είναι με κινητικά προβλήματα και ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να χρειαστούν βοήθεια. Όσο και να προσπαθεί το προσωπικό και η διευθύντρια δεν φτάνουν.
Η κ.Λιβερη είναι κοντά μας και προσπαθεί να κάνει ότι καλύτερο για τα παιδιά.
Ποτέ δε σταματάμε να θέλουμε και κάτι παραπάνω. Η κ.Λιβέρη θα μπορούσε να απαιτήσει και από τη πλευρά της κάποια πράγματα πιο δυνατά.
Επισκεφτήκαμε το κ. Σπίνο στα μέσα Νοεμβρίου. Από τότε , ήταν εύλογο χρονικό διάστημα, να φτιαχτούν διάφορα πράγματα στο σχολείο, χωρίς να έχουμε φόβο.
Μιλάω για πράγματα ασφάλειας των παιδιών μας, που μας διαβεβαίωσε ότι όλα θα γίνουν γιατί δεν ήταν κάτι παράλογο. Άλλη συνάντηση δεν υπήρξε, λόγω του covid δεν κλείσαμε νέο ραντεβού, θα το κάνουμε τώρα ,να δούμε γιατί κωλυσιεργούν.
Ένα από τα βασικά είναι να δημιουργηθεί κιόσκι, υπόστεγο, ώστε σε μέρα βροχής να προαυλίζονται και να μη μένουν στις αίθουσες κλεισμένα.
 
Μας λείπουν 2 αίθουσες, έχουμε 6 χρειάζονται 8. Το γραφείο της διευθύντριας είναι πολύ μικρό, μόνο για 2 άτομα. Είχαμε την επίσχεση από το βουλευτή, ότι θα έρθει ένα προκατ που θα μοιραζόταν σε 2 αίθουσες.
Το γηπεδάκι που παίζουν μπάσκετ, έχει σπασμένο ταμπλό από πλεξιγκλάς. Ένα τέταρτο είναι, να έρθει κάποιος να το αλλάξει. Υπάρχουν ζαρντινιέρες και ούτε ικανοί δεν είναι να φέρουν λίγο χωμα όπως είπαν ότι θα κάνουν, να φυτέψουμε κανένα λουλουδάκι, μη πέσει κανένα παιδί μέσα, γιατί έχουν βάθος και χτυπήσει.
Μία δέσμευση να γίνουν 3-4 πράγματα για την ασφάλεια των παιδιών μας και να κυλήσουν τα πράγματα ομαλά.
Ένα άλλο απαραίτητο για την ασφάλεια όλων είναι η τοποθέτηση σήμανσης , ενός φανού έξω από το σχολείο. Παίζουμε με τις ζωές των παιδιών.
Το σχολείο παραμένει ανοικτό και κατά τη διάρκεια που δεν είναι ώρες μαθημάτων.
Δεν ρίχνω ευθύνες σε κανέναν. Μπορεί να κωλυσιεργεί ο δήμος, θέληση χρειάζεται».

 

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΚΠΟΜΠΗ| IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 

https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent