ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

 «ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΚΑΙ ΜΟΘΩΝΑΙΟ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ» - ΣΤΕΛΝΕΙ ΜΥΝΗΜΑ ΜΕ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΟΣΟΥΣ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΗΛΘΑΝ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ «Η ΖΑΚΥΝΘΙΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΗ… ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ  ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ»
Ο κ.ΦΕΡΑΔΟΥΡΟΣ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΤΥΠΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ  ΤΟΥ ΝΑΥΑΓΙΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ «ΝΟΜΙΜΗ» ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ , ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ  ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ,ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ.
ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ, ΟΠΟΥ ΕΠΙ ΤΩΝ ΠΑΡΟΝΤΩΝ ΜΕΛΩΝ , ΟΜΟΦΩΝΑ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΔΗΛΩΣΕ ΜΕ ΝΟΗΜΑ, «ΑΓΝΟΙΑ» ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ Ο Κ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΑΛΙΑΝΟΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ Η ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΜΕ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΑΛΕΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ «ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ Η ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΜΕ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΘΑ ΥΠΕΡΙΣΧΥΣΕΙ»

ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΕΡΑΔΟΥΡΟΣ (Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου)
 
«Προφανώς έγιναν επικριτικά σχόλια για αυτούς που υπέγραψαν και δεν προσήλθαν. Δεν θα αναφερθώ άλλα η κοινωνία η ζακυνθινή είναι μικρή. Θα πρέπει να τιμάμε την υπογραφή μας.
Οι ειδήσεις σε δευτερόλεπτα φτάνουν από το ένα άκρο της Ζακύνθου στο άλλο και έτσι όλοι έχουν διαμορφώσει άποψη. Όταν υπέγραψα σε κάποια πρωτοβουλία που υπήρξε δεν είχα κανένα ρόλο. Από όταν βγήκε πρόσκληση πήγα απευθείας στη γραμματεία και είπα στον πρόεδρο ότι πρέπει να προεδρεύσει. Με ενημέρωσε όοι δεν θα συμμετέχει και το ίδιο  και ο δήμαρχος.
Στο έδρανο ,ανέβηκα όταν είδα ότι υπάρχει απαρτία, γιατί υπήρχε πληροφορία, ότι μπορεί να μην υπάρχει  απαρτία. Όταν μου ανακοίνωσε η γραμματεία, ότι είναι πάνω από 17 σύμβουλοι, τότε προχώρησα στη συνεδρίαση. Η συνεδρίαση ήταν καθόλα νόμιμη.
Δήλωσα άγνοια για αυτό που επικαλέστηκε ο κ.Αγαλιανός. Έκανα το θεσμικό μου ρόλο, αυτόν που απαιτείτο για να γίνει η συνεδρίαση. Δεν μπορώ να ξέρω , δεν έχω επαφή με την αποκεντρωμένη ή με κυβερνητικούς παράγοντες, που θα με κατατοπίσουν για το  ποια απόφαση θα υπερισχύσει.
Η διαδικασία ξεκίνησε  με πρώτο λόγο να έχει , λόγω απουσίας της παράταξης του κ.Αρετάκη,  η παράταξη του κ.Αρμένη που αυτοπροτάθηκε. Ο κ.Αγαλιανός πρότεινε τον κ.Μαρινάκη . Έγινε η πρώτη ψηφοφορία και ανέδειξε κύριο εκπρόσωπο τον κ. Μαρινάκη με 9 ψήφους , έναντι 6 που πήρε ο κ.Αρμένης, ενώ υπήρχαν 3 αποχές και 1 λευκό. Έγινε η δεύτερη ψηφοφορία για τον αναπληρωματικό  που προτάθηκε από την παράταξη του κ.Αρμένη ο κ. Θεοδόσης, πρόεδρος των Βολιμών ,ενώ από τον κ.Αγαλιανό προτάθηκε ο κ.Μοθωναίος.  Βγηκε ο κ. Μοθωναίος με 9 ψήφους έναντι 6 του κ.Θεοδόση.
Έχω πλήρη άγνοια το τι σχεδιάζει σε κυβερνητικό επίπεδο η κυβέρνηση για την διαχείριση του ναυαγίου και τι θα κάνει αποδεκτό.
Κάποιοι έχουμε την πολιτική μας ταυτότητα που την κρατάμε ακέραια και σταθερή επί 10ετίες. Η δική μου ταυτότητα δεν έχει καμία σχέση με την σημερινή κυβέρνηση.
Απόδειξη ότι δεν με αφορούν τα λεγόμενα του κ.Αρετακη ή κανενός άλλου είναι ότι δεν μπήκα στη διαδικασία κανενός προτεινόμενου. Η μόνη μου ικανοποίηση απόψε, είναι που με συνεχάρησαν οι συνάδελφοι, για τη διαδικασία που ήταν τυπικότατη.
Όταν έγινε ψηφοφορία για τον αντιπρόεδρο , βρέθηκα με 20 ψήφους κι  ευχαριστώ αυτούς που με ψήφισαν. Δεν θέλω να πολώνω καταστάσεις, Νιώθω ικανοποιημένος από τη στάση των συναδέλφων στο πρόσωπο μου».

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΚΠΟΜΠΗ| IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 

https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent