ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΚΟΛΥΡΗΣ «Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ» - Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ «Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙ ΑΥΤΟ. ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΚΑΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ»
  «Η διαπλοκή είναι τεράστια γι αυτή την επιτροπή. Έχουν μεσολαβήσει θεοί και δαίμονες, για το ποιος θα κυριαρχήσει. Είναι τεράστια η διαπλοκή.
Εμείς ξέραμε ότι ο κ.Μαρινάκης,  θα βγει εκπρόσωπος  γιατί από χθες το βράδυ τα τηλεφωνήματα, πάνε σύννεφο.
Οι τρεις σύμβουλοι από τη παράταξη του κ.Γάσπαρου, σήμερα που δεν παρουσιάστηκαν ενώ είχαν υπογράψει,  δεν παρουσιάστηκαν για κάποιους λόγους. Ίσως… από κάποια τηλεφωνήματα. Ο κ.Καρακάς παρουσιάστηκε στην οικονομική επιτροπή το πρωί και ψήφισε τον θεσμικό, που είναι ο κ.δήμαρχος. Γι αυτό το λόγο απουσίαζαν οι άλλοι 3, για τα τηλεφωνημένα που χθες είχαν πάρει φωτιά . Έκαναν παρεμβάσεις να στηρίξου οι συμβουλή του κ.Γάσπαρου τον κ.Μαρινάκη.
Χθες βράδυ μίλαγα με κάποιο δημοτικό σύμβουλο από την παράταξη του κ.Γάσπαρου και μου το έκλεισε γιατί  τον έπαιρνε με κάποιος που του υπόδειξε τι να ψηφίσει.
Δεν θέλουν τον κ.Αρετάκη στην επιτροπή και γι αυτό όλο αυτό  το παρασκήνιο».
 
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΚΟΛΥΡΗΣ  (Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου)

  «Είχα λάβει επιστολή με 19 υπογραφές που ζητούσαν έκτακτο δημοτικό συμβούλιο. Απάντησα το λόγο που δεν θα συνεδριάσω και που το στηρίζω.
Πάρα πολλές αρμοδιότητες πλέον, τις έχει πάρει η οικονομική επιτροπή και η επιτροπή ποιότητας ζωής και αυτό γιατί έχει δει η κυβέρνηση, ότι δεν παίρνονται σωστές αποφάσεις και δεν μπορούν να γίνουν συμβούλια.
Υπάρχει νομοθεσία που λέει, ότι οι επιτροπές που αφορούν τεχνικά έργα, όπως είναι του ναυαγίου, την αρμοδιότητα έχει η οικονομική επιτροπή. Ήμουν ξεκάθαρος στην επιστολή μου.
Η μόνη ενημέρωση που έχω είναι από τον υπουργό κ.Βορίδη, που ο ίδιος λέει, ότι αρμόδιο όργανο είναι το υπουργείο τουρισμού να αποφασίσει. Νομίζω ότι παίζει κάποιο ρόλο και η γνώμη του κ. Βορίδη. Χαρτί από την αποκεντρωμένη δεν έχω λάβει , γνωρίζω όμως το χαρτί που ήρθε από τον υπουργό.
Δεν συμμετείχαμε στη συνεδρίαση, γιατί θεωρούμε, ότι αφού η οικονομική επιτροπή παίρνει αποφάσεις, δεν είναι δυνατόν να πάρει απόφαση και το δημοτικό συμβούλιο. Δεν έχει ξανακουστεί να στέλνονται 2 αποφάσεις. Ακόμη και ο υπουργός δεν το έχει ξαναδεί αυτό που συμβαίνει στο δήμο.
  Η διαπλοκή είναι τεράστια γι αυτή την επιτροπή. Έχουν μεσολαβήσει θεοί και δαίμονες, για το ποιος θα κυριαρχήσει. Είναι τεράστια η διαπλοκή.
Εμείς ξέραμε, ότι ο κ.Μαρινάκης θα βγει εκπρόσωπος, γιατί από χθες το βράδυ τα τηλεφωνήματα πάνε σύννεφο.
Οι τρεις σύμβουλοι από τη παράταξη του κ.Γάσπαρου, σήμερα που δεν παρουσιάστηκαν ενώ είχαν υπογράψει, δεν παρουσιάστηκαν για κάποιους λόγους. Ίσως… από κάποια τηλεφωνήματα. Ο κ.Καρακάς παρουσιάστηκε στην οικονομική επιτροπή το πρωί και ψήφισε τον θεσμικό, που είναι ο κ.δήμαρχος. Γι αυτό το λόγο απουσίαζαν οι άλλοι 3, για τα τηλεφωνημένα που χθες είχαν πάρει φωτιά . Έκαναν παρεμβάσεις να στηρίξου οι συμβουλή του κ.Γάσπαρου τον κ.Μαρινάκη.
Χθες βράδυ μίλαγα με κάποιο δημοτικό σύμβουλο από την παράταξη του κ.Γάσπαρου και μου το έκλεισε γιατί τον έπαιρνε με κάποιος που του υπόδειξε τι να ψηφίσει.
Δεν θέλουν τον κ.Αρετάκη στην επιτροπή και γι αυτό όλο αυτό το παρασκήνιο.
Αυτό που έχει αναγγείλει ο  δήμαρχος ,ισχύει, υπάρχουν τα 300 χιλιάρικα, ώστε να ξεκίνησε ο νέος φορέας.
Θεωρώ ότι το αρμόδιο υπουργείο, πρέπει να αποφασίσει, να βγει μία επιτροπή, ώστε να δρομολογηθεί το έργο στο ναυάγιο, είτε είναι για την επισκευή του σκάφους, είτε για την παραλία. Πρέπει να αποφασίσει χωρίς να βάζουν κάποιοι το χέρι τους και να βγει μία επιτροπή σωστή».

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΚΠΟΜΠΗ| IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 

https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent