ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

 
«Μπορεί ο Αρετάκης  με τις θέσεις και τις προτάσεις του, να έχει πλειοψηφία»
 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΜΕΝΗΣ| «ΑΛΛΙΜΟΝΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΩΣ ΘΕΣΜΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ. ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ», δηλώνει ο επικεφαλής της παράταξης ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ, και προσθέτει «ΕΑΝ ΠΡΟΣΕΡΧΟΤΑΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΙ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ, ΕΓΩ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΘΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΖΑ».
«Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ» επισημαίνει με δηλώσεις του στο Ionianradio.gr, o κ. Αρμένης, ασκώντας παράλληλα κριτική στη δημοτική αρχή, για τους μέχρι σήμερα χειρισμούς της, σε ζητήματα αυτοδιοικητικού χαρακτήρα.
Ερμηνεύοντας την τακτική και την επιλογή άλλων δημοτικών παρατάξεων, στα πρόσωπα των κυρίων Μαρινάκη και Μοθωναίου, και στην απουσία του δημάρχου και της παρατάξεως του από το δημοτικό συμβούλιο, οδηγήθηκε στη διαπίστωση ότι είναι  αποτέλεσμα εσωκομματικών αντιπαραθέσεων.
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του, «Θα έχουμε ευρύτατες εξελίξεις και στο δημοτικό συμβούλιο λόγω και εσωτερικών αντιπαραθέσεων. Πρακτικά εννοώ, ότι μπορεί ο κ. Αρετάκης με τις θέσεις και τις προτάσεις του, να έχει και πλειοψηφία στο δημοτικό  συμβούλιο».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΜΕΝΗΣ (Δημοτικός Σύμβουλος – Επικεφαλής ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ)
 
«Είναι ξεκάθαρο ο τι ο εκπρόσωπος του δήμου εκλέγεται από το δημοτικό συμβούλιο και δεν υπάρχει αμφισβήτηση γι αυτό. Είναι μία επιτροπή αναπτυξιακή, που χρειάζεται εκπρόσωπο από το δήμο. Έτσι σήμερα με δημοκρατική διαδικασία, εξελέγησαν οι εκπρόσωποι μας σε αυτή την επιτροπή.
Τα κυρίαρχα ζητήματα είναι, ότι αυτή η επιτροπή δεν μπορεί να γίνει σε πλαίσιο αντιπαραθέσεως. Δεύτερον ως άνθρωπος που έχω σχέση με τη διαχείριση, θεωρώ ότι το πρώτο στοιχείο που στήνονται τέτοιοι φορείς διαχείρισης, είναι η συναίνεση, για να έχουμε καλό αποτέλεσμα. Τρίτο είναι , ότι τα βασικά ζητήματα σε σχέση με τη διάσωση του ναυαγίου, αλλά και σε σχέση με την ασφάλεια των επισκεπτών, άμεσα και αυτοί που θα πρέπει να παρέμβουν, είναι το κράτος. Ιδιοκτήτες είναι το υπουργείο οικονομικών και η κτηματική . Είναι θέματα που η κυβέρνηση τα αποφασίσει, μέσα από τα αρμόδια υπουργεία της.
Δεν είναι υπεύθυνη η τοπική   αυτοδιοίκηση. Ούτε στη συντήρηση, ούτε στην ασφάλεια, μπορεί να παρέμβει να κάνει ενέργειες. Η επιτροπή είναι προπομπός μιας ώριμης πρότασης  και μπαίνει το ζήτημα , ότι σε αυτές τις διεργασίες, πρέπει να υπάρξει συναίνεση και όχι σύγκρουση . Ο δήμαρχος έχει βάλει στο συρτάρι του 2 αποφάσεις για τις περιουσίες,  από την άλλη είναι η εκκλησία, όμως αυτά λύνονται στα δικαστήρια. Ο κ.Αρετάκης είναι υπάλληλος των δημοτών της Ζακύνθου.
Το θέμα δεν είναι μόνο το ιδιοκτησιακό. Εμείς σαν παράταξη, θέταμε και ζητήματα για διαχείριση της ευρύτατης περιοχής που είναι πλουσιότατη και έχει αξίες φυσικές που καθιστούν το τοπίο μνημείο της φύσης. Στο μέλλον θα αποκαλυφθούν σιγά, σιγά …
Είναι θέμα του ΦΕΚ που εκδόθηκε , αλλά και θέμα δημοκρατίας. Αν προσέρχονταν ο δήμαρχος  και έλεγε  ότι επιθυμεί να εκλεγεί,  εγώ ειλικρινά  θα τον ψήφιζα. Υπεύθυνος για την υαλοποίηση των αποφάσεων, είναι ο δήμαρχος και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. 
Θα έχουμε ευρύτατες εξελίξεις και στο δημοτικό συμβούλιο λόγω και εσωτερικών αντιπαραθέσεων. Πρακτικά εννοώ, ότι μπορεί ο κ. Αρετάκης με τις θέσεις και τις προτάσεις του, να έχει και πλειοψηφία στο δημοτικό  συμβούλιο.
Ήμασταν απόψε στη συνεδρίαση παρόντες και οι 6 της παράταξης μας, η υποψηφιότητα μου ήταν δεδομένο ότι θα έχανε … πριν την ψηφοφορία υπήρξε μία ανακοίνωση του δημάρχου, που ήταν φαιδρή και κατακριτέα, γιατί μας έβαζε όλους  σε ένα τσουβάλι… είναι μία ισοπεδωτική άποψη για τη τοπική αυτοδιοίκηση και του λέω ότι όλοι δεν είμαστε    το ίδιο.
Από αλλού ξεκινάμε, αλλού τελειώνουμε. Οι αντιπαραθέσεις θα μπαίνουν στα συρτάρια , αλλά ξαναβγαίνουν ως φαντάσματα. Εμείς  πρέπει να στηρίξουμε την αυτοδιοίκηση για μία άλλη Ζάκυνθο, που θα έχει νερό το καλοκαίρι, ενώ το χειμώνα δεν θα πνίγεται στις πλημμύρες και δεν θα έχει σκουπίδια. Αυτή τη Ζάκυνθο πρέπει να παλέψουμε να έχουμε, ναι από διαφορετικά μετερίζια, αλλά με στόχο τη λύση των ζητημάτων, χωρίς   αψιμαχίες που δε λένε τίποτα για τη Ζάκυνθο».

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΚΠΟΜΠΗ| IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 

https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent