Με αφορμή τη συνέντευξη τύπου της ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ο Πρόεδρος κ.Διονύσης Γεωργάνος, αναφέρθηκε ΕΚΤΕΝΩΣ , στα προβλήματα και στις ελλείψεις υποδομών, εξάρωντας παρόλα αυτά, τις ενέργειες, τις παρεμβάσεις και τα αποτελέσματα που φέρνει ο Βουλευτής Ζακύνθου Διονύσης Ακτύπης , δηλώνοντας χαρακτηριστικά «ΕΥΤΥΧΩΣ που υπάρχει και ο Ακτύπης, που ανέλαβε το πρώτο σχολικό συγκρότημα…ΕΥΤΥΧΩΣ που μεσολάβησε για τις 2 αίθουσες ΠΡΟΚΑΤ στο ΕΝΕΕΓΥΛ…ΕΥΤΥΧΩΣ που τρέχει το ζήτημα με το Μουσικό σχολείο… ΕΥΤΥΧΩΣ που πάμε για χρηματοδότηση του 5ου Δημοτικού σχολείου», ενώ πρόσθεσε «ΜΕ ΤΟΝ κ.ΑΚΤΥΠΗ , ΔΡΟΜΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΌ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ»
Στην ίδια συνέντευξη, με την ιδιότητα του γραμματέα του Εμπορικού Συλλόγου, ο κ. Γεωργάνος αναφέρθηκε στις προθέσεις του διοικητικού συμβουλίου, να προχωρήσουν στο κλείσιμο της Αλεξάνδρου Ρώμα.
«Κατά μεγάλη πιθανότητα, είναι οριστικό το κλείσιμο», δηλώνει και προσθέτει ότι το θέμα θα έρθει άμεσα προς συζήτηση.
Υπό την σκια των αντιδράσεων των πολιτών και των καταγγελιών, για κυκλοφοριακό χάος και έλλειψη χώρων στάθμευσης, ο κ.Γεωργάνος δήλωσε ότι «μόνο με προϋποθέσεις και παρεμβάσεις από τη δημοτική αρχή ,μπορεί ο στόχος αυτός να επιτευχθεί», δηλαδή , το οριστικό κλείσιμο της Αλεξάνδρου Ρώμα. «Αν δεν κάνουμε πάρκινγκ στην περίμετρο της πόλης, δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε τίποτα».

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΑΝΟΣ  (Πρόεδρος Ένωσης Γονέων των Μαθητών Ζακύνθου)

«Οι παρεμβάσεις οι σοβαρές που συζητήθηκαν  στο δημοτικό συμβούλιο είναι παρεμβάσεις που μπορεί να κάνει ένας διευθυντής
 Εμείς επικεντρωθήκαμε στα μεγάλα. Μεγάλες παρεμβάσεις είναι αυτές όπως  το ΕΝΕΕΓΥΛ, το καλοριφέρ στο 2ο γυμνάσιο, παρεμβάσεις τις οποίες και χειροκροτήσαμε
Ευτυχώς που υπήρχε και ο κ.Ακτύπης, που ανέλαβε το 1ο σχολικό συγκρότημα, μεσολάβησε για τις 2 αίθουσες ΠΡΟΚΑΤ στο ΕΝΕΕΓΥΛ,  ευτυχώς που τρέχει το ζήτημα με το μουσικό, ευτυχώς που πάμε για χρηματοδότηση του 5ου δημοτικού. Με τον κ.Ακτύπη, δρομολογούνται πράγματα περισσότερα, από ότι έκαναν οι προηγούμενοι. Μου έχει κάτσει στο λαιμό που χάσαμε τη χρηματοδότηση για τη Δερματούσα.
Τα τραγικά αυτά είναι. Λάμπες και καζανάκια τα κάνουν οι διευθυντές με τις κατανομές των χρημάτων. Το να γίνει όμως μία σκεπή θέλει μελέτη θέλει έργο.
Αγωνιζόμαστε 2 χρόνια, να γίνει ένα δημοτικό συμβούλιο, να κατατεθούν τα προβλήματα, να καταθέσουμε τα αιτήματα μας και να δρομολογήσουμε εξελίξεις, γι αυτό και κάναμε τη συνέντευξη τύπου. Το διεκδικούμε από το 2019. Συζητήθηκε τώρα τελευταία και μας έδωσαν μόνο 4 λεπτά. Μόλις έφτασα στο κυρίως πιάτο, μου είπε ο πρόεδρος «φτάνει δεν έχουμε χρόνο».
Σήμερα αποκαλύψαμε κι άλλα χρήματα, που  φεύγουν  από το ταμείο του δήμου και που θα μπορούσαν να πέφτουν στη συντήρηση των σχολείων. Είναι  χρήματα που φεύγουν για ενοίκια νηπιαγωγείων.
Θα μπορούσαμε να φτιάξουμε πολυδύναμο νηπιαγωγείο να στεγαστούν τα παιδιά μας. Και μετά μας λένε «δεν έχουμε χρήματα να φτιάξουμε στέγαστρο στο ΕΝΕΕΓΥΛ».
Όταν είπα ότι δεν είναι έτοιμο να μεταφερθούν οι μαθητές, δεν ακούστηκα, και έτσι έκαναν τον αγιασμό. Τους είπα, εφόσον κάνατε τον αγιασμό, μην παραπονιέστε ότι δεν έγιναν τα υπόλοιπα.
Τα κιγκλιδώματα δεν φτιάχτηκαν, στο προαύλιο μπαίνουν κότες, οι κολώνες φωτισμού είναι  σπασμένες, υπάρχουν δύο τεράστια δέντρα που αν πέσουν δεν ξέρω τι θα γίνει, η μπασκέτα ήταν τρύπια, θέλει φτιάξιμο η πόρτα της εισόδου… είχα και μία ενημέρωση ότι έπιασε φωτιά ο ηλεκτρολογικός πίνακας
Επαληθευόμαστε για μια ακόμη φορά. Τα χόρτα άκοπα, τα κλαδιά είναι πίσω στις τουαλέτες. Είναι τα αυτονόητα , που  δεν γίνονται, γιατί δεν υπάρχει ένα συνεργείο μόνο για τις δουλειές των σχολείων.
Τα σχολεία ανήκουν στο δήμο, ο δήμος πρέπει να οργανώνει την εξυπηρέτηση των σχολείων. Μπορεί η κυβέρνηση να βγάζει ένα πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, όταν όμως οι υπηρεσίες δεν κάνουν μελέτες ώστε να κατατεθούν και να απορροφήσουμε λεφτά;
Χειροκροτώ κάθε τι καλό που γίνεται. Όταν το 2012 είπα ότι είναι αυθαίρετα και δεν έχουν οικοδομικές άδειες μου επιτέθηκαν. Επαληθευτήκαμε. 60 από τα 73 σχολεία, δεν έχουν τίποτα και δεν μπορούν γι αυτό το λόγο, να γίνουν παρεμβάσεις. Στα 13 σχολεία που έγιναν παρεμβάσεις, δεν ευχών  άδεια και αυτά που έγιναν είναι αυθαίρετα και πρέπει να γίνουν νομιμοποιήσεις.
Όταν κάναμε κουβέντες με την επιτροπή παιδείας , ήταν παρών οι τεχνικές υπηρεσίες, ο κ. Σπίνος, εγώ, ο κ. Κονταρατος  , ο κ.Μοθωναίος         να ρίξουμε τις 300 χιλιάδες ευρώ, μόνο στα  ηλεκτρολογικά των σχολείων. Ο δήμαρχος δεν συμφώνησε να γίνει αυτό. Όταν του αναφέραμε για τις νομιμοποιήσεις των σχολείων, πάλι μου είπαν, ότι «το κόστος είναι μεγάλο».
Όταν έφυγε η σκεπή και τους είπα δεν έχει οικοδομική άδεια, μου είπαν ότι θα το φτιάξουν μέσα στο Γενάρη. Τελικά ζητήθηκε πιστοποίηση στατικότητας από τον εργολάβο. Ποιος θα του τη δώσει αφού δεν έχει άδεια;  Ποιος εργολάβος θα το φτιάξει
Εκλογές στην ένωση θα κάνουμε μέσα στο Φεβρουάριο στις 19/2. Θα κριθεί στη γενική συνέλευση αν θα επαναδιεκδικήσω. Δεν μπορώ να πω τίποτα, όλα θα ειπωθούν στη γενική συνέλευση.
Εξαρτάται από το τι θα ειπωθεί. Ίσως ειπωθούν πράγματα που με αποτρέψουν να βάλω υποψηφιότητα».
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
«Στο Δ.Σ έχουμε βάλει θέμα για συζήτηση το κλείσιμο της Αλεξάνδρου Ρώμα. Κατά μεγάλη πιθανότητα είναι το οριστικό κλείσιμο. Όμως πρέπει πρώτα η δημοτική αρχή να κάνει το αυτονόητο. Αλλαγή σήμανσης και μελέτη σήμανσης.
Αν δεν κάνουμε παρκινγκ στην περίμετρο της πόλης, δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε τίποτα. Αυτή τη στιγμή μπαίνει ο καθένας στη πόλη και που να τα παρκάρουμε τα αυτοκίνητα ;
Για να γίνει το επιθυμητό αποτέλεσμα, θα πρέπει να υπάρχει ανοχή και από τους εαυτούς μας.
Πριν χρόνια πόσα δρομολόγια είχαμε από το ΚΤΕΛ στα χωριά; Αυτή τη στιγμή έχουν παράπονα οι πρόεδροι. Στο Σαρακηνάδο για πχ , γίνονται δρομολόγια 2 φορές την εβδομάδα. Πόσα αμάξια μπαίνουν στη πόλη όταν δεν υπάρχει συγκοινωνία;
Δε μιλώ ποτέ πολιτικά. Δίνω γεγονότα. Προσπαθώ να λύσω τα πράγματα χωρίς να έχω πολιτική βλέψη.
Εντυπώσεις δεν προσπαθώ να δημιουργήσω, ξέρετε πόσο ευθύς είμαι».

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΚΠΟΜΠΗ| IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 

https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent