ΝΙΚΟΣ  ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ|ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: «ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ» δηλώνει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου ΓΕΛ Παναγούλας και προσθέτει «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ 10ΗΜΕΡΗ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ».
Επισημαίνοντας ότι ο σύλλογος βρίσκεται κοντά στα αιτήματα των μαθητών και συμμετέχει ενεργά στις διεκδικήσεις  τους, μεταξύ άλλων δήλωσε  ότι «ΔΕΝ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ. ΑΠΕΧΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ».
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του κ. Βαρδακαστάνη, «ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΤΙΖΟΥΝ ΜΕ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ»
Τέλος αναγνώρισε τις παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής στα σχολικά κτίρια, αλλά παράλληλα δηλώνει «ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ»

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή ΕΚΤΕΝΩΣ , ο Νίκος Βαρδακαστάνης μιλά με την ιδιότητα του Προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Λυκείου Παναγούλας, για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και την πρωτοβουλία του συλλόγου, να πραγματοποιηθούν rapid test σε όλους τους μαθητές.
Επιτυχία για τον σύλλογο θεωρείτε το γεγονός, της επιστροφής 11.500 € στους γονείς από την ακύρωση εκδρομής, μετά από 2 χρόνια.
Τέλος μεταφέρει τα αιτήματα των μαθητών
ΝΙΚΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ  (Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 2ου ΓΕΛ Παναγούλας )

«Για να πετύχει και να υπάρξει συμπαντικό αποτέλεσμα, χρειάζεται η συναίνεση όλων ξεκινώντας από το σπίτι, τη καφετέρια τη πλατεία. Βάζουμε τα παιδιά σε ένα σχολείο, κάνουν το τεστ και είναι όλα σωστά. Φεύγοντας, στη πλατεία, στη καφετέρια, στη βόλτα, γίνεται η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων. Ήρθε και θα μείνει για πάντα ο κορωνοιός και πρέπει ν α προσέξουμε.
Στο 2ο  λύκειο Παναγούλας,  είχαμε ενδείξεις και αποδείξεις,  ότι κάποια παιδιά αλλά και γονείς για κάποιους λόγους είτε δεν γνωρίζουν , είτε είναι αρνητές, δηλώνουν μόνο ότι έκαναν το τεστ. Έτσι  είχαμε αίτημα, το τεστ να γίνει από αρμόδιο φορέα. Αυτό κι έγινε. Πήραμε την κα Δαμουλάκη, συνεργάστηκε μαζί μας, ο κ.Πόθος μας έδωσε 300 τεστ και προχωρήσαμε. Στα 450 παιδιά βρέθηκε μόνο 1 θετικό, όμως έλειπαν κάπου 100 παιδιά. Συνολικά είναι στα 32 τα κρούσματα  μετά τις γιορτές στο λύκειο.
Όμως άρχισαν να γίνονται πράγματα από τους μαθητές  του τύπου «Πότε θα κάνουμε κατάληψη» κλπ.
Τα αιτήματα των παιδιών σαν σύλλογος τα στηρίζουμε, όχι όμως πάντα. Μπορεί κάποια να είναι ενήλικα στο μυαλό, όμως δεν παύουν ν α είναι παιδιά. Τα στηρίζουμε εκεί που πρέπει , αξιολογώντας τα πράγματα. Όμως υπάρχουν εξωτερικές παρεμβάσεις, που λένε στα παιδιά αυτά που θέλουν . Αυτές οι παρεμβάσεις πρέπει να σταματήσουν, είτε από πολιτικά κομμάτια είτε από συμφεροντολογικά.
Τα αιτήματα τους θα μπορούσαν να λυθούν με ήπιο και σωστό τρόπο. Η 10ημερη κατάληψη είναι παράλογη και όντως καθοδηγείται από κάποιους. Ενώ είμαι σίγουρος, δεν θα πω από πού , γιατί πιθανόν ν α μην μπορώ να το αποδείξω.
Εάν τα σχολεία μας και οι αίθουσες ήταν μεγάλες και δεν υπήρχε συνωστισμός θα διαφωνούσα,  όμως συμφωνώ στο αίτημα τους να καταργηθεί το 50 συν 1 , όπως συμφωνώ και για τις μάσκες Ν95.
Όσο αφορά τη μείωση ύλης, από τη στιγμή που έχουμε άσχημο παρελθόν με κλειστά σχολεία, σημείο το ζήσαμε με την τηλεκπαίδευση  και που απέτυχε, γιατί η μάθηση ήταν ερασιτεχνική, έχουμε μία ένσταση. Κοινωνία χωρίς γνώση την κάνεις ότι θέλεις. Τα παιδιά θα πρέπει να τα βοηθήσουμε και όχι να τα υποβαθμίσουμε. Εδώ υπάρχει μια ζυγαριά και θεωρούμε ότι πρέπει να μείνει όπως έχει η ύλη.
Αφού δρομολογούμε αυτά τα προβλήματα γιατί να γίνει αποχή; Μήπως οι διακινητές αυτοί που επηρεάζουν και ποτίζουν με δηλητήριο το κεφάλι των παιδιών θέλουν να λύσουν δικά τους προβλήματα;
Μήπως υπάρχουν όμως  και άλλα θέματα από πίσω;
Όσο αφορά τα χρήματα από σχολική  εκδρομή που δεν πραγματοποιήθηκε πριν 2 χρόνια,  επισκεφτήκαμε το πρακτορείο ταξιδιών για επιστροφή των χρημάτων . Στην αρχή αρνήθηκε, μετά από 2-3 επισκέψεις μας, συναίνεσε το πρακτορείο . Τα χρήματα ήταν 11.500€  για μία εκδρομή που δεν έγινε.
Βέβαια δεν απορρίπτω τις προσπάθειες των προηγούμενων. Σε κάθε οικογένεια θα επιστραφούν 250€
Εμείς θα κάνουμε ότι καλύτερο για τις υποδομές του σχολείου και θα προκύψει συνάντηση με το δήμαρχο και το Σπίνο.
Το σχολείο είναι το καλύτερο στην Ζάκυνθο και έχει τα προσόντα , όμως υπάρχουν προβλήματα . Το κλειστό γυμναστήριο είναι σε κακή κατάσταση. Έχω έρθει σε επαφή με το Γιώργο Θεοδωρίτση είμαστε σε συνεννόηση και με το διευθυντή τον κ.Μαρκεσίνη και προσπαθούμε να τελειώσουν οι εκκρεμότητες των καταλήψεων να δούμε οροφές και φωτισμό.
Όταν ήμουν στο 2ο γυμνάσιο αναγνώρισα από τη δημοτική αρχή ότι κάνει πράγματα. Όμως υπάρχει συνέχεια. Στο λύκειο δεν έχουμε πρόβλημα με την καθαριότητα. Όμως οι τουαλέτες είναι λίγες. Υπάρχει καλό αποτέλεσμα στην καθαριότητα του σχολείου και αυτό οφείλεται στο δήμο».


ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΚΠΟΜΠΗ| IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 

https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent