• «Ο Δήμαρχος ξέχασε τα 20 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ …Θα αθροιστούν αυτά που έλεγε και δεν έκανε».

ΝΙΚΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ|ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ: «Δημιούργησαν ένα νέο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο… Δυσαρεστημένοι οι κάτοικοι των όμορων κοινοτήτων».

ΔΡΙΜΕΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΑΙΣΘΗΣΗ «Δεν μπόρεσαν να έρθουν σε συνεννόηση για το καλό του τόπου. Αυτό δείχνει την ανικανότητα των αιρετών η οποία συνεχίζεται…»

Στην ίδια συνέντευξη ο κ.Τσουκαλάς αναφέρθηκε στο ΧΡΕΟΣ του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ  , στέλνοντας μήνυμα στο δήμαρχο Ζακύνθου Νικήτα Αρετάκη, «Είδα απίστευτα χρέη , γνωστά σε όλους μας… Ο δήμαρχος ξέχασε τα 20 εκατομμύρια του συνδέσμου καθαριότητας, που μεγαλώνει το χρέος αλλά κάθε μέρα που περνάει παραγράφεται» και προσθέτει με νόημα «Θα αθροιστούν αυτά που έλεγε και δεν έκανε»

Τέλος αναφέρθηκε στην επιστρεπτέα και στην μη επιστρεπτέα της περιφέρειας ιονίων νήσων.

ΝΙΚΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ  (Πρόεδρος ΕΛΦΕΕΖ)

ΝΑΥΑΓΙΟ|

«Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι χρειάζεται τεράστια προσοχή. Δυστυχώς απωλέσθη λύση, που θα έδινε λύση λόγω του ότι δεν έρχονταν σε συνεννόηση και η αδιάλλακτη θέση της εκκλησίας. Δεν μπόρεσαν να έρθουν ποτέ σε συνεννόηση, με αποτέλεσμα να έχουμε αυτά τα αποτελέσματα. Όλη η περιοχή είναι δυσαρεστημένη.
Δημιούργησαν ένα νέο πάρκο. Δόθηκε δώρο στο κράτος. Όσο ακούω και κάτι βαρύγδουπες συνεντεύξεις, ο νόμος είναι σαφέστατος και η επιτροπή θα έχει μόνο γνωμοδοτικό χαρακτήρα. Μόνο ο πρόεδρος έχει εκτελεστικό χαρακτήρα σε συζήτηση  με τον υπουργό.
Αυτό δείχνει την ανικανότητα των αιρετών να έρθουν σε μεταξύ τους συνεννόηση για  τ ο καλό του τόπου. Έδωσαν λάφυρο στους αθηναίους.
Αυτές οι αψιμαχίες ,οι κόντρες και οι κινήσεις που ο ένας απαξιώνει τον άλλο, εγώ βλέποντας το, με ενοχλεί σαν άνθρωπο και επιστήμονα. Το μόνο που κάνουν είναι να διώχνουν τα νέα παιδιά, που θα μπορούσαν να μπουν και να δώσουν λύση. Οι βρικόλακες του παρελθόντος συνυπάρχουν και δημιουργούν αυτή τη κατάσταση. Εμείς το μόνο που έχουμε, είναι η πένα μας και να πω στα νέα παιδιά να μη πτοούνται από τους ανοικτούς τάφους… θα μείνουν μια κακή ανάμνηση.
Κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν θα μπει στη διαδικασία να ασχοληθεί όσο αυτοί οι βρικόλακες βγαίνουν από τους τάφους τους θέλοντας να πάρουν σάρκα και οστά. Ξαναδημιούργησαν τα ίδια προβλήματα και αποτέλεσμα όπως έγινε με το ΕΘΠΖ.
Θα είναι ακριβώς το ίδιο και το Ναυάγιο. Με θλίβει το γεγονός , μεγάλωσα στη περιοχή, οι μεγάλοι χαμένοι είναι οι άνθρωποι των όμορων κοινοτήτων, οι άνθρωποι που έκαναν σε θέσεις δημάρχων και αντιδημάρχων και δεν κατάφεραν να βρουν κοινή συνισταμένη και να συνεργαστούν».

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ / ΧΡΕΟΣ 20 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ

«Είδα απίστευτα χρέη, γνωστά σε όλους μας… Ο Δήμαρχος ξέχασε τα 20 εκατομμύρια του συνδέσμου καθαριότητας , που μεγαλώνει το χρέος.
Κάθε μέρα που περνάει  παραγράφεται χρόνος και κάποιοι γλιτώνουν. Αν δεν υπάρξει και αυτό, θα είναι για τον κο δήμαρχο       μέσα σε αυτά που θα αθροιστούν, ότι δεν έκανε. Το πεδίο ξεκαθαρίστηκε, πλέον κάθε διοίκηση είναι υπόλογη και υπεύθυνη για τα χρέη που δημιούργησε.
Όλοι αυτοί που έφεραν σημάδια αποτυχίας οι ζακυνθινοί τους καταδίκασαν.
Τα λέω αυτά μήπως οι συμπολίτες μας αντιληφτούν τα λάθη που γίνονται και μήπως καταλάβουν αυτοί που θέλουν να ξαναδιοικήσουν, να κάτσουν σπίτια τους και να μπουν μπροστά νέοι επιστήμονες, μήπως δώσουν λύση και αλλάξει μία κατάσταση.
Η κάθε πέτρα έχει τα δικά της χρώματα, που προσδιορίζει συγκεκριμένες εποχές και πρακτικές. Έχει δημιουργηθεί κοκορομαχία και ο σέμπρος ψάχνει να βρει να δώσει καλύτερη υπηρεσία στον αφέντη.
Βγαίνει η πικρία, γιατί δεν μπορώ να καταλάβω, όλοι αυτοί οι άνθρωποι, τι έχουν προσφέρει. Σε λίγο θα έχουμε πάλι εκλογές και μην έχουμε τα ίδια αποτελέσματα . Βγήκε δήμαρχος κάποιος άγνωστος, λόγω απέχθειας αυτών που ήταν».

ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΕΣ

«Από τις 31`/12, έπρεπε να έχουν βγει οι αποφάσεις για το ποιοι τήρησαν τα μέτρα. Αναμένεται η απόφαση της ΑΑΔΕ γι α να κατατάξει την κάθε επιχείρηση, όπου εκεί θα έχουμε αυτούς που έχουν αλλοιώσεις και αυτούς που θα πρέπει να γυρίσουν στο 100% το ποσό που πήραν».

ΜΗ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΑΠΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

«Προσπαθεί να πληρώσει η περιφέρεια την πρώτη φάση των πρώτων δικαιούχων. Το ζητούμενο είναι τι θα γίνει με τη β΄ φάση. Εμένα με προβληματίζει και δεν μπορώ να το καταλάβω. Όταν γίνονταν οι αιτήσεις σε ένα excel , υπολογίζαμε  κατευθείαν αυτούς που ήταν στο οριακό κόστος. Τώρα γιατί αποκλείονται;
Είδα αποφάσεις και από άλλες περιφέρειες . Πρέπει να υπάρξει σοβαρότητα. Σκέπτομαι να επισκεφτώ τη κ.Μοθωναίου γι αυτό».

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΚΠΟΜΠΗ| IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 

https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent