ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

  • «Δεν θα γίνω δήμαρχος αλλά βλέπω ότι ο επόμενος που θα αναλάβει, μάλλον θα πει θεός σχωρέστην την Ζάκυνθο»
«Σήμερα είναι δήμαρχος ο Νικήτας Αρετάκης, να δούμε μαζί του  και να λύσουμε πράγματα και να ξέρουμε τι θα γίνει. Αυτός ήταν ο λόγος επίσκεψης μου. Από τις 15/4 θα αρχίσει να μπαίνει κόσμος
Είναι  εποχή να γίνουν διεργασίες για ομπρέλες , παραλίες, καθαρισμοί στις τουριστικές περιοχές και μιλώ για εκεί που περιμένουμε επισκέπτες. Ήθελα να μάθω αν θα υπάρξει υδροδότηση, αν έρθουν κάδοι, αν θα κλείσει καμία λακκούβα.
Νερό έχουμε να δούμε στο Βασιλικό τουλάχιστον επτά (7) ημέρες. Ρώτησα τι θα γίνει και πείρα την απάντηση, μεταξύ δημάρχου και ηλεκτρολόγου που κάνει γεωτρήσεις και υδρονομέα, ότι θα παίρνουμε νερό για 10ημερες ανά διήμερο και μετά θα έχει αποκατασταθεί το πρόβλημα. Δεν με ικανοποιεί η απάντηση, όμως , δεν μπορώ να κάνω και κάτι. Δεν ξέρω ο Δήμαρχος αν καταλαβαίνει τι του λέω, απλά με κοιτάζει….. Με κοίταζε , με κοίταζε, με κοίταζε...»
  • Για τη διάβρωση των παραλιών: «Για τα άλλα ζητήματα, δεν έχουν κάνει διαδικασία καμία. Δεν μπορώ να βγάλω άκρη.Συνεννοήθηκα με τον κ. Κουτσούμπα για κάποιο κονδύλι και ήδη έχει παραιτηθεί. Θα το δούμε με την κ.Μοθωναίου σε άλλο χρόνο, αν μπορέσουμε, του χρόνου να κάνουμε κάτι.Περάσαμε το πανδιακό κράτος, το καραγκουσιστάν το κουτσιμπάν… δε βολεύει τίποτα, καμία κατάσταση αυτό… ότι αφήνουμε θα το βρούμε μπροστά μας… η επόμενη γενιά δεν θα έχει τίποτα καλό να πει για εμάς».
Ο ΠΕΤΡΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ Τ.Κ.ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ) ΣΤΟ IONIANRADIO.GR
«Δεν κατέβηκα σήμερα στο δήμαρχο  μόνο για το νερό, αλλά και για πολλά θέματα που απασχολούν την κοινότητα μου.
Είναι  εποχή να γίνουν διεργασίες για ομπρέλες , παραλίες, καθαρισμοί στις τουριστικές περιοχές και μιλώ για εκεί που περιμένουμε επισκέπτες. Ήθελα να μάθω αν θα υπάρξει υδροδότηση, αν έρθουν κάδοι, αν θα κλείσει καμία λακκούβα.
Η πανδημία μας αποχαιρετά και μας επισκέπτεται κόσμος.
Με κάποιο τρόπο είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε κάποια πράγματα . Σήμερα είναι δήμαρχος ο Νικήτας Αρετάκης, να δούμε μαζί του  και να λύσουμε πράγματα και να ξέρουμε τι θα γίνει. Αυτός ήταν ο λόγος επίσκεψης μου. Από τις 15/4 θα αρχίσει να μπαίνει κόσμος»
ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ
«Νερό έχουμε να δούμε στο Βασιλικό τουλάχιστον 7 ημέρες.  Ρώτησα τι θα γίνει και πείρα την απάντηση, μεταξύ δημάρχου και ηλεκτρολόγου που κάνει γεωτρήσεις και υδρονομέα, ότι θα παίρνουμε νερό για 10ημερες ανά διήμερο και μετά θα έχει αποκατασταθεί το πρόβλημα. Δεν με ικανοποιεί η απάντηση, όμως , δεν μπορώ να κάνω και κάτι. Έπρεπε σήμερα να είμαστε έξω από το δημαρχείο  και να το έχουμε κλείσει. Όμως εύκολα αυτό δεν γίνεται. Πιστεύω ότι αν έχουμε το νερό τις ώρες που το είχαμε για το 10ημεροαυτό  θα βολευτούμε.  Μου έδωσαν να καταλάβω ότι σε 10 ημέρες αν τρέξουν τις ενέργειες  θα αποκατασταθεί. Είμαστε πίσω 2 μήνες.
Παραιτήθηκε και ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΖ,  ο κ.Ζαρκάδης, άρα κάτι πρόβλημα υπάρχει στη ΔΕΥΑΖ.
Έχουμε καταφέρει το αυτονόητο να έχει γίνει έργο, έχει γίνει πολύ κουβέντα για να γίνει η καθημερινότητα… πρέπει να έχουν πάθει διοικητική παράνοια… έλεος δηλαδή
Στο χωριό μου αυτό που  φτάνει είναι , ότι είναι ακαθάριστο δεν έχουμε νερό και πρέπει εγώ να τρέξω. Είμαι όμως και άνθρωπος που πρέπει να δουλέψω , δεν είμαι μόνο πρόεδρος. Πρέπει να υπάρξει οργάνωση. Δεν ξέρω ο δήμαρχος αν καταλαβαίνει τι του λέω απλά με κοιτάζει. Με κοίταζε , με κοίταζε με κοίταζε.  Δεν θα γίνω δήμαρχος αλλά βλέπω ότι ο επόμενος που θα αναλάβει, μάλλον θα πει θεός σχωρέστην την Ζάκυνθο.
Είμαι μια κοινότητα,  που μας κάλεσε η πυροσβεστική,  για του ς δρόμους . Πήγα σήμερα και ζήτησα το γκρειμπλ που κάθεται στο Άγιο Λέοντα, ζήτησα φορτωτή, μπετό, αδρανή υλικά. Θα δούμε λέει αν έχουμε συμβάσεις. Θα το δούμε τις επόμενες ημέρες. Έκανα αίτημα για τους δρόμους στο Σκοπό, Άγιο Νικόλαο, Κανόνια κλπ
Είναι πράγματα να κουβεντιάζουμε το 2022;  Όλες οι συζητήσεις είναι ότι ενδιαφερόμαστε οι πρόεδροι για τους ψήφους. Σήμερα βρήκα την ευκαιρία να το δω. Στη χώρα δεν πάω για περίπατο.
Για τα άλλα ζητήματα, δεν έχουν κάνει διαδικασία καμία. Δεν μπορώ να βγάλω άκρη.
Συνεννοήθηκα με τον κ. Κουτσούμπα για κάποιο κονδύλι και ήδη έχει παραιτηθεί. Θα το δούμε με την κ.Μοθωναίου σε άλλο χρόνο, αν μπορέσουμε, του χρόνου να κάνουμε κάτι.
Περάσαμε    το πανδιακό κράτος, το καραγκουσιστάν το κουτσιμπάν… δε βολεύει τίποτα, καμία κατάσταση αυτό… ότι αφήνουμε θα το βρούμε μπροστά μας… η επόμενη γενιά δεν θα έχει τίποτα καλό να πει για εμάς.
Δε   γίνεται να είμαστε και με τη Κική και με τη Κοκό. Με όλους μαζί να είσαι δε γίνεται με τίποτα.
Εννοώ ότι πολλοί ενεργοί ζακυνθινοί, βλέπουν που πάει ο δήμος και δεν κινητοποιούνται να μας κινητοποιήσουν.
Δεν είναι δυνατόν μόνο οι πρόεδροι να ξεσηκώνονται,  μπορεί να είμαστε δυναμικοί στα χωριά,  αλλά δεν γίνεται να σηκώσουμε τη κοινωνία. Κάτι δεν πάει καλά στη Ζάκυνθο και όλοι το βλέπουμε. Βλέπουμε τον πόλεμο στην Ουκρανία που γίνεται και δεν βλέπουμε τον πόλεμο στην αυλή μας».

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΚΠΟΜΠΗ| IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 

https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent