Μετά την συνάντηση των προέδρων των Τ.Κ της ορεινής  Ζακύνθου με τον Δήμαρχο Ζακύνθου για τα προβλήματα υδροδότησης …. «Εδώ στα ορεινά βιώνουμε κάτι παράλογο. Έχουμε δυόμισι μήνες να πάρουμε νερό» δηλώνει ο πρόεδρος της κοινότητας Βολιμών και απαντά στην πρόταση του Δημάρχου , υδροφόρα να μεταφέρει νερό στο κάθε τοπικό διαμέρισμα «με φτυσιές δε γεμίζει η  λούμπα».
Τέλος ο κ.Θεοδόσης,  δήλωσε ότι  οι πρόεδροι των ορεινών κοινοτήτων  αποφάσισαν να του δώσουν  το περιθώριο των 10 ημερών που ζήτησε ο Δήμαρχος  για την διαχείριση του προβλήματος «Μας είπε θα έχει ενημέρωση να μας δώσει σε 10 ημέρες. Εμείς είπαμε ότι θα αφήσουμε αυτές τις 10 ημέρες, θα βάλουμε στην άκρη ανησυχίες και μετά να απευθύνουμε μόνοι μας στον υπουργό για την κατάντια μας»

Ο ΝΙΚΟΣ ΘΕΟΔΟΣΗΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ Τ.Κ.ΒΟΛΙΜΩΝ) ΣΤΟ IONIANRADIO.GR

«Αυτό που ζούμε είναι κωμικοτραγικές καταστάσεις. Εδώ στα ορεινά βιώνουμε κάτι παράλογο. Έχουμε δυόμισι μήνες να πάρουμε νερό. Μία οφείλεται στις βλάβες, και ήρθε να δέσει το κερασάκι με τις διακοπές στις γεωτρήσεις.
Ο πρώην δήμος Ελατίων, χρωστάει ελάχιστα στη ΔΕΥΑΖ και θα μπορούσε η επιχείρηση να τα μαζέψει. Το «πονάει χέρι, κόβω κεφάλι» είναι απαράδεκτο.   Αν είναι δυνατόν  το 2022 να έχει να υδροδοτηθεί ένα διαμέρισμα 2μισι μήνες. Ο εμπαιγμός πρέπει να σταματήσει.
Με τη δικαιολογία ότι είναι  σάπια τα δίκτυα, δεν υδροδοτούμασταν, συνεχόμενα για δυόμισι μήνες. Ευτυχώς που έχουμε τις δεξαμενές μας που αποθηκεύουμε το βρόχινο. Τώρα όμως το φαινόμενο εξελίσσεται ραγδαία και τα σπίτια αρχίζουν στερεύουν.
Μαζευτήκαμε οι ορεινοί πρόεδροι να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα .Μεταφέραμε τις αγωνίες μας και τις ανησυχίες μας. Δυστυχώς αυτό που αποκομίσαμε είναι μια αβεβαιότητα, κι  ένα επιχείρημα ότι κάποια υδροφόρα θα μεταφέρει νερό στο κάθε τοπικό διαμέρισμα.  Αυτή ήταν η πρόταση του δήμαρχου. Μάλιστα του είπα «με φτυσιές δε γεμίζει η  λούμπα».
Ο δήμος έχει να διαχειριστεί  εκατομμύρια ευρώ. Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει λύση.
Είπαμε να κάνουμε μια αντιπροσωπεία, να πάμε στο υπουργείο εσωτερικών θα εκθέσουμε το θέμα στον υπουργό. Δεν μπορεί να μείνει ένα ολόκληρο νησί χωρίς νερό και να μην υπάρχει  λύση. Δεν γίνεται. Μας είπε θα έχει ενημέρωση να μας δώσει σε 10 ημέρες. Εμείς είπαμε ότι θα αφήσουμε αυτές τις 10 ημέρες, θα βάλουμε στην άκρη ανησυχίες και μετά να απευθύνουμε μόνοι μας στον υπουργό για την κατάντια μας».

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΚΠΟΜΠΗ| IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 

https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent