• «Δυστυχώς στα μάτια της κοινωνίας όλο το κεφάλαιο, πολιτικό προσωπικό, που ασχολείται με τα δημοτικά είναι απαξιωμένο. Γι αυτό η κοινωνία κοιτάζει τη σημερινή δημοτική αρχή με αγωνία και απογοήτευση, γιατί περίμενε περισσότερα και περιμένει γιατί δεν έχει εμπιστοσύνη στο παλαιό που έχει αποτύχει. Δεν νομίζω όμως ότι υπάρχει χρόνος για διορθώσεις. Έπρεπε τώρα που μιλάμε να παρουσιάζεται και να υλοποιείται το έργο της δημοτικής αρχής»
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ |«Εκτίμηση μου είναι ότι αν δεν υπάρξουν οι χειρότερες εξελίξεις στο πολεμικό πεδίο, θα κινηθεί η χρονιά στο 80% του 2019»
  • ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΝΑΥΑΓΙΟ | «Οφείλουμε να δώσουμε χρόνο στην νέα επιτροπή, να παράγει έργο. Δυστυχώς είναι πολύ νωρίς, άρα δεν μπορούμε να είμαστε αυστηροί …»
  • ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ | «Πρώτα θα χρειαστεί να βάλουμε εμείς το χέρι στη τσέπη και μετά να δούμε τι θα κάνει η κυβέρνηση. Πρέπει να αντιμετωπίσει την κρίση σαν επέκταση της κρίσης του COVID  και να ενεργοποιήσει εργαλεία υποστήριξης, όπως το έκανε τα τελευταία 2 χρόνια. Ελπίζω να το καταλάβει η κυβέρνηση»
  • ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ | «Τουριστικά τα πράγματα βρίσκονται στο μηδέν όσο αφορά την δημοτική αρχή. Κανένας προγραμματισμός, καμία ενεργή ομάδα. Βλέπουμε ήδη να έρχεται σύγκρουση με την έλλειψη υδροδότησης. Τρέμω στην ιδέα τι θα συμβεί όταν το πρόβλημα δεν έχει λυθεί στο επόμενο 20ημερο. Θα βρεθούμε αντιμέτωποι με το φαινόμενο να μη μπορούν να υδροδοτηθούν οι επιχειρήσεις»
 
ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΥΔΑΚΗΣ | ΜΗΝΥΜΑ ΜΕ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ «ΑΠΑΞΙΩΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ…» ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ Ο κ.ΝΙΚΟΛΟΥΔΑΚΗΣ, ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ , ΟΤΙ ΤΟ ΒΛΕΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΡΑΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΡΕΤΑΚΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΛΥΣΕΩΝ ΣΤΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ , ΣΗΜΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΜΕ ΝΟΗΜΑ «ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ, ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΔΙΝΑΝ ΛΥΣΕΙΣ… ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟΣ ΓΙ ΑΥΤΟ»
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙ ΑΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΟΤΙ Η ΡΟΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΑΡΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ, ΑΙΣΙΟΔΟΞΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.
ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΕΠΕΣΗΜΑΝΕ ΟΤΙ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, ΕΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΝΑΥΑΓΟΣΟΣΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΜΗΔΕΝ.

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΥΔΑΚΗΣ  (ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ -ΞΕΝΟΔΟΧΟΣ) ΜΙΛΑ ΕΚΤΕΝΩΣ ΣΤΟ IONIANRADIO.GR
 
«Υπάρχει ένας βασικός άξονας, η Ευρώπη είναι σε εμπόλεμη κατάσταση και ακόμη με το ευνοϊκότερο σενάριο θα αφήσει πληγές.
Θα το αποτυπώσουμε στους επόμενους μήνες. Τεχνικά δε βλέπουμε βέβαια στέρηση στις κρατήσεις. Έχει ξεκινήσει θετικά όμως αυτή τη στιγμή δεδομένου ότι το μεγαλύτερο κομμάτι προέρχεται από χώρες της κεντρικής και δυτικής Ευρώπης, δε βλέπουμε ιδιαίτερες  ανακρατήσεις. Αυτό που βλέπουμε είναι προσωρινή παγωμάρα, που αρχίζει και αμβλύνεται. Υπήρχαν μετατοπίσεις από την περσινή χρονιά στη φετινή και βλέπουμε το ξεκίνημα με πληρότητα.
Παράλληλα βλέπουμε, ότι από την ανατολική Ευρώπη, όπως Πολωνία, δεν υπάρχει ο ίδιος δυναμισμός. Υπάρχει μία στέρηση, την καταγράφουμε και δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί. Ρωσική και Ουκρανική αγορά δεν συζητώ , τις έχουμε διαγράψει εκ των προτέρων. Σε μια χρονιά επιστροφής, των 3% από αυτούς  που θα λείψει, θα παίξει ρόλο.
Προβλήματα θα υπάρξουν,  όταν αποτυπωθούν στη πράξη τα νέα κόστη λειτουργίας. Έχουμε εκτοξεύσεις κόστους ενέργειας, κόστους αναλώσιμων, τροφίμων , που κυμαίνεται στο 30% που δεν μπορούμε να μετακυλήσουμε στο πελάτη.
Οι τιμές είναι συμφωνημένες και δεν μπορούμε να αυξήσουμε τιμές.
Οι  επιχειρήσεις θα λειτουργήσουν με αυξημένα στοιχεία κόστους και θα δουλέψουν με περιορισμένο κέρδος.
Σε ότι αφορά τις προσπάθειες για απορρόφηση του αυξανομένου κόστους ενέργειας,  για να είμαστε ρεαλιστές δεν θα συμβεί στο 100%.
Πρώτα θα χρειαστεί να βάλουμε εμείς το χέρι στη τσέπη και μετά να δούμε τι θα κάνει  η κυβέρνηση. Πρέπει να αντιμετωπίσει την κρίση σαν επέκταση της κρίσης του κο βιντ και να ενεργοποιήσει εργαλεία υποστήριξης, όπως το έκανε τα τελευταία 2 χρόνια. Ελπίζω να το καταλάβει η κυβέρνηση.
Ο τουρισμός βρίσκεται 2 χρόνια τώρα χωρίς χρηματοδότηση. Ο τραπεζικός τομέας δεν στηρίζει, λειτουργικά, δεν έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε τις προκαταβολές  και στη πράξη δεν έχουμε καμία ρευστότητα. Πρέπει να περιμένουμε να ανοίξουμε, να λειτουργήσουμε και μετά από 2-3 μήνες λειτουργίας να εισπράξουμε. Αυτό θα πρέπει να βρει τρόπο η κυβέρνηση να το λύσει γιατί αλλιώς επιχειρήσεις θα δούμε να σκοντάφτουν.
Τουριστικά τα πράγματα βρίσκονται στο μηδέν όσο αφορά την δημοτική αρχή. Κανένας προγραμματισμός, καμία ενεργή ομάδα. Βλέπουμε ήδη να έρχεται σύγκρουση με την έλλειψη υδροδότησης. Τρέμω στην ιδέα τι θα συμβεί όταν το πρόβλημα δεν έχει λυθεί στο επόμενο 20ημερο. Θα βρεθούμε αντιμέτωποι με το φαινόμενο να μη μπορούν να υδροδοτηθούν οι επιχειρήσεις.
Εμείς είχαμε προσπαθήσει στο παρελθόν να στήσουμε ένα πλάνο μάρκετινγκ για τον τουρισμό, με σκοπό την ενίσχυση του προορισμού Ζάκυνθος. Το πλάνο αναιρέθηκε από τη δημοτική αρχή, χωρίς όμως να μπαίνει στη θέση του άλλο πλάνο.
Κάθε πολιτική αρχή κρίνεται από τις πράξεις της και τις παραλείψεις της. Άλλοι προορισμοί κινούνται δυναμικά. Θα κλιθούμε ξανά να δουλεύουμε μόνοι μας σαν κλάδος. Υπάρχει κοινωνικό συμβόλαιο  αυτή τη στιγμή που λέει ότι ο δήμος, η περιφέρεια,  η κυβέρνηση, επιβάλει τέλη στους πολίτες για να τα αποφέρει πίσω, παρέχοντας υπηρεσίες. Σήμερα εισπράττονται αυτά τα έσοδα αλλά δεν λειτουργούν ανταποδοτικά για να πολλαπλασιάσουν το επίπεδο της ζωής που οφείλουν.
Σέβομαι τη προσπάθεια της δημοτικής αρχής, να κλείσει μια σειρά από πληγές που κατασπαταλούσαν τα χρήματα δεκαετίες. Όμως δεν είναι αρκετό, πρέπει να παράγει  και έργο.
Εμείς σαν ιδιώτες δεν μπορούμε να κάνουμε περισσότερα. 3 χρόνια διακυβέρνησης έπρεπε να υπάρχει συγκεκριμένο πρόγραμμα αποχέτευσης. Δεν το έκαναν και οι προηγούμενοι  αλλά δεν βλέπω να έχει ξεκινήσει και καμία δράση ή μελέτη, για την ανάπτυξη του αποχετευτικού δικτύου που είναι βασική υποδομή.
Για το θέμα με τους ναυαγοσώστες δεν κινείται τίποτα, δε φαίνεται να έχει προβλεφτεί η πρόσληψη τους. Θα το βρούμε μπροστά μας ως έλλειψη βασικών υποδομών και ασφάλειας. Λυπάμαι, είναι προτεραιότητα που έπρεπε να είχε μπει. Καμία δημοτική αρχή δεν το έχει λύσει. Ερχόμαστε στην εξουσία για να λύσουμε τα θέματα  όχι για να πούμε ότι δεν τα έλυσαν οι προηγούμενοι.
Δυστυχώς στα μάτια της κοινωνίας όλο το κεφάλαιο που ασχολείται με τα δημοτικά είναι απαξιωμένο. Γι αυτό η κοινωνία κοιτάζει τη σημερινή δημοτική   αρχή με αγωνία και απογοήτευση, γιατί περίμενε περισσότερα και περιμένει γιατί δεν έχει εμπιστοσύνη στο παλαιό που έχει   αποτύχει.
Δεν νομίζω όμως ότι υπάρχει χρόνος για διορθώσεις.
Έπρεπε τώρα που μιλάμε να παρουσιάζεται και να υλοποιείται το έργο της δημοτικής αρχής.
Δεν έχουμε δει ουσιαστική ενέργεια για το ναυάγιο.  Οφείλουμε  να δώσουμε χρόνο στην νέα επιτροπή, να παράγει έργο. Δυστυχώς είναι πολύ νωρίς, άρα δεν μπορούμε να είμαστε αυστηροί. Ακόμη μέχρι σήμερα δεν έχει αλλάξει τίποτα. Θα τηρήσουμε στάση αναμονής. Βραχυπρόθεσμα πρέπει να λυθούν προβλήματα διαχείρισης και ασφάλειας, μακροπρόθεσμα να λυθούν θέματα αναπτυξιακού χαρακτήρα.
Ο τρόπος που σήμερα προωθείται το Ναυάγιο , είναι απαρχαιωμένος και ανάξιος αυτού του αξιοθέατος. Νέες υποδομές λοιπόν χρειάζονται,  που θα το αναδείξουν και εμείς  έχουμε καταθέσει προτάσεις ολοκληρωμένες. 
Εκτίμηση μου είναι ότι αν δεν υπάρξουν οι χειρότερες εξελίξεις στο πολεμικό πεδίο, θα κινηθεί η χρονιά στο 80% του 2019».