ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

ΝΙΚΗΤΑΣ ΣΠΙΝΟΣ| ΚΡΑΤΑΕΙ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Θ.ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΥ ΣΤΟ IONIANRADIO.GR.
Ο κ.ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΕΙ, «ΓΙΑ ΟΣΑ ΚΑΚΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ , ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΑΡΕΤΑΚΗΣ», ΓΙΑ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙ Ο κ.ΣΠΙΝΟΣ, «ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΑ ΜΕ ΨΥΧΡΑΙΜΗ ΜΑΤΙΑ. ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΑ ΕΓΙΝΑΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ κ.ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΥ».
ΕΠΙΣΗΣ Ο κ.ΣΠΙΝΟΣ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗ VOLTERA, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΦΑΚΕΛΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΦΩΤΙΣΜΟ.
ΤΕΛΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΟΠΩΣ ΌΤΙ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ 700.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΩΝ, ΟΠΟΥ ΗΔΗ ΣΤΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 930.000 ΕΥΡΩ , ΟΤΙ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΗ ΤΟΥ 2ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ, ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΗΝΥΜΑ, ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ, Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟ.

Ο ΝΙΚΗΤΑΣ ΣΠΙΝΟΣ (ANTIΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΥΚΩΝ), ΣΤΟ IONIANRADIO.GR

Ο κ.Γαλιατσάτος, σχολίασε αυτά που συμβαίνουν στη Ζάκυνθο. Τον ευχαριστούμε για τα καλά του λόγια , όταν κάποιος λέει κάτι θετικό πάντα πρέπει να τον ευχαριστούμε, αλλά πάντα πρέπει να κρατάμε απόσταση, γιατί μπορεί κάποιος να το κάνει , είτε για να χτυπήσει κάποιους πολιτικά , είτε  για προσωπικούς του λόγους. Πρέπει να έχουμε την ψύχραιμη ματιά. Εμάς η αγάπη μας για το νησί είναι συγκεκριμένη, είναι δεδομένη. Εμείς τα προβλήματα πρέπει να τα επιλύουμε.

ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΦΩΤΙΣΜΟ
Ήταν κάτι που το προετοιμάζαμε. Δεν είμαι βέβαιοw αν σήμερα κατατέθηκε η αγωγή , γιατί σήμερα κατατέθηκαν τα ασφαλιστικά για τηv voltera.
Σαφώς υπάρχουν επικοινωνίες και για το θέμα του ηλεκτροφωτισμού. Δεν είναι συμφέρουσας η σύμβαση για το δήμο και ετοιμάζουμε να πάμε το φάκελο στη δικαιοσύνη στις αμέσως επόμενες ημέρες
ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ
Γίνεται πολυμέτωπη προσπάθεια, έχει να κάνει μέσω των οχλήσεων των δημοτών μας, μέσω των επικοινωνιών μας με τη voltera που προσπαθήσαμε να διατηρήσουμε μία ισορροπία. Με τις υδροφόρες του δήμου ,παγαίναμε είτε στις δεξαμενές των χωριών είτε σε σπίτια που χρειάζονταν. Έχουν ήδη σταματήσει οι διακοπές, το μεγάλο πρόβλημα των ορεινών έχει αποκατασταθεί. Παρόλο που πληρώσαμε, σήμερα δεν έχουμε μία ή δυο αντλίες, που θα έδιναν αυξημένη ροή νερού στη πόλη μας. Η προσπάθεια η προηγούμενη δίνει τα αποτελέσματα της. Πιστεύουμε ότι σε λίγες ημέρες θα είναι τα πράγματα σε μια κανονικότητα.
Από τη στιγμή που έχουμε ισορροπήσει τα πράγματα, τώρα θα τα βελτιώσουμε. Πλέον δεν θα αφήνουμε λογαριασμούς για χρόνια απλήρωτους , αλλά μετά από 2 ή 3 μήνα θα κόβετε. Αυτό είναι χρυσό κλειδί. Είναι αλήθεια ότι υπάρχον παράνομες συνδέσεις. Πρεπει να είμαστε σωστοί και συνεπείς. Αυτά γινόντουσαν κατά κόρον τα τελευταία χρόνια. Υπήρχε πολιτική εκμετάλλευση. Όμως τώρα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το πρόβλημα. Ο καθένας ανάλογα με ότι καταναλώνει πρέπει να πληρώνει.
 
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Υπήρχαν παρατάσεις έργων , πολλά θέματα που αφορούσαν διαγωνισμούς, την προετοιμασία μας για το καλοκαίρι, τους καθαρισμούς των δρόμων των σχολείων των πλατειών και την επομένη εβδομάδα θα κάνουμε συνεδρίαση και για την τροποποίηση του προϋπολογισμού.
Στα τοπικά διαμερίσματα θα γίνει με ανάθεση εργολαβία ο καθαρισμός και το κόστος θα είναι στο δήμο. Γι αυτή τη χρονιά προχωράμε τη διαδικασία ώστε οι πρόεδροι να πάρουν τις παγίες. Είναι σωστό να έχουν αυτή τη μικρή οικονομική δυνατότητα. Οφείλουμε να τους την δώσουμε την παγία τους.
 
ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΕΣ
Σήμερα ψηφίσαμε στην οικονομική την επιτροπή έχουμε 930.000 ευρώ στο προϋπολογισμό. Έχουμε έρθει σε επαφή με 2-3 εταιρείες, θα είναι διεθνής διαγωνισμός, θα τρέξουμε τις διαδικασίες και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προχωρήσουν στη κατάθεση των φακέλων. Θα  υπάρξει εργολαβία για όλο το νησί και είμαι αισιόδοξος.
 
ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΑ – ΛΙΒΑΣ
Άλλο να εντοπίζεις τους κινδύνους , να διορθώνεις τεκταινόμενα και άλλο να έχεις  κάτι συγκεκριμένο όπως ο φωτισμός. Μην έχετε αμφιβολία ότι ο δήμαρχος, δεν θα είναι ενάντια σε κάτι που πάει να δημιουργηθεί και δεν θα διορθώνεται. Η ευαισθησία είναι όλους μας για αυτό το θέμα . Ο δήμαρχος δεν θα μείνει στις διαπιστώσεις εάν και εφόσον χρειαστεί
 
ΣΚΕΠΗ 2ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ - ΣΧΟΛΕΙΑ
Δεν έχει αποκατασταθεί ακόμη. Είχαμε εντοπίσει το πρόβλημα από την αρχή της σχολικής χρονιάς και είχαμε βάλει στον προγραμματισμό μας από το φθινόπωρο την αντικατάσταση της. Όμως την πήρε κοντά στις γιορτές. Τώρα υπάρχει ανάδοχος, υπογράφει στις επόμενες ημέρες και έχει περιθώριο 15 ημέρες για να ξεκινήσει. Την είχαμε βάλει στο πρόγραμμα πριν καν την πάρει ο αέρας. Θα έρθω σε επικοινωνία μαζί του να ξεκινήσει από τη σκεπή του 2ου γυμνάσιου. Απλά σε αυτά χρειάζεται χρόνος. Είχε κάνει μελέτη και μηχανικός για το πώς πρέπει να είναι η  σκεπή. Ευτυχώς όμως θα την κάνει ο ανάδοχος που έχει πάρει όλα τα έργα . Ο διαγωνισμός ήταν ηλεκτρονικός γιατί τα χρήματα είναι πολλά.
Έχουμε ομάδα εργατών που επισκεπτόμαστε τα σχολεία και αντιμετωπίζουμε βλάβες με το δικό μας προσωπικό. Έχουμε αμάδα κρούσης.
Επίσης περιμένουμε χρηματοδότηση από το ΑντώνηςΤρίτσης, θα ξεκινήσει το έργο για το ΕΠΑΛ και κάνουμε συζήτηση για να εκμεταλλευτούμε το πρόγραμμα για την ενεργειακή αναβάθμιση. Θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο, θα εκμεταλλευτούμε κάθε χαραμάδα.
 
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ
Είναι γνωστό ότι η εξέλιξη των έργων στη Ταβουλάρη πάει πολύ καλά και ξεκινάει και το open mall σύντομα.
Έχουμε στο πρόγραμμα μας, στο κοντινό διάστημα σχεδιασμό αποκατάστασης οδών στην πόλη μας και του δρόμου του Καλαμακίου.
Είχα πει ότι έπρεπε να γίνει σχέδιο πως την οραματιζόμαστε την πόλη, είδα ενδιαφέρων από μηχανικούς , πρέπει να δούμε όχι αποσπασματικά αλλά και το μεσομακροπρόθεσμο.
Όχι μονό για την πόλη, αλλά ταυτότητα πρέπει να έχουμε σε κάθε περιοχή, να ξέρουμε τι φτιάχνουμε, αυτό είναι και το προσωπικό μου όραμα. Πρέπει   να υπάρχει ταυτότητα περιοχής.
  • Είμαστε μία συγκεκριμένη ομάδα με δήμαρχο το κ.Αρετάκη.
  • Μαζεύουμε είδη και τρόφιμα για το λαό που βασανίζεται και δοκιμάζεται , στη πρόνοια δίπλα στο μουσικό σχολείο, ώστε να τα στείλουμε στους ανθρώπους που τα χρειάζονται. Ελπίζουμε να σταματήσει ο πόλεμος, όσο γίνεται πιο γρήγορα. Σε συνεργασία με τον κ.Ξένο, φιλοξενούμε κάποιους. Πρέπει να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους, είναι πόλεμος συμφερόντων που δυστυχώς πληρώνουν οι λαοί.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΚΠΟΜΠΗ| IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 

https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent