«ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΚΑΛΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ»
Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ (ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ) ΣΤΟ IONIANRADIO.GR
Έχω κάνει 2 προσπάθειες να επαναφέρω την νομιμότητα. Ζητούσα από τον υπουργό κ. Θεοδωρικάκο, να ελέγξει προσλήψεις που είχαν ελάχιστη προθεσμία την υποβολή των δικαιολογητικών και κυρίως οι 3ημερες προθεσμίες που έπεφταν σαββατοκύριακο.
Αυτή τη φορά έκανα ερώτηση και  στο νέο υπουργό τον κ. Βορίδη, που με το πρόσχημα του καιρικού φαινομένου που χρησιμοποιήθηκε και  μετά με τη πανδημία,  για να ξεφύγει από τον ΑΣΕΠ, προσδιόρισε ημερομηνία δικαιολογητικών 2 ημέρες μετά τα Χριστούγεννα και χωρίς να βάζει κριτήρια για να επιλέξει τους καλύτερους.
Προχθές μας κοινοποίησε την απάντηση του ΑΣΕΠ που με ενημέρωσε ότι ζήτησε το φάκελο από τη περιφέρεια για να ελέγξει τη νομιμότητα.
Χτυπάει τον πυρήνα της ισονομίας, της  ισοπολιτείας,  προσβάλει τον καθένα που ζητάει τα ίδια δικαιώματα από την πολιτεία. Είναι ντροπή για το πολιτικό μας σύστημα. Η κ.Κράτσα ολοκλήρωσε το έργο της και εγώ ζήτησα από τον υπουργείο να ελεχθεί η διαδικασία και αν διαπιστωθεί ότι λέω μπαρούφες, ας μου το πουν. Θα το δεχτώ όμως η ηθική μου συγκρότηση ή μάλλον η  πολιτική μου συγκρότηση, δεν μου το επιτρέπει. Η αποκεντρωμένη λειτουργεί ελέγχοντας τη νομιμότητα. Περιμένω ουσιαστικά την απάντηση του υπουργού, μετά την έρευνα που θα κάνει ο ΑΣΕΠ.
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ
Στο τομέα του τουρισμού, διαφαίνεται καλή χρονιά. Όλες οι χώρες που έχουν πληγεί από την πανδημία, θέλουν να ξεδώσουν. Από την άλλη πλευρά η σύρραξη στην Ουκρανία και η αύξηση τιμών καυσίμων, δημιουργούν μία συγκράτηση που πιστεύω θα είναι περιορισμένη χρονικά και πιστεύω ότι θα πάμε καλά.
ΝΑΥΑΓΙΟ
Το παρακολουθώ πολύ στενά. Συνεργάτες της Ζακύνθου με ενημερώνουν καθημερινά. Οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές, θα επηρεαστεί η κεντρική πολιτική σκηνή. Παρά το γεγονός, ότι με πάθος υπερασπιστήκαμε τα δικαιώματα των ορεινών, βρήκαμε αντίδραση, που είναι πιστοποίηση πολιτικής ενοχής.
Ενεργούμε με συγκροτημένο τρόπο για το ναυάγιο , αφήστε να προχωρήσουν οι εξελίξεις.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΚΠΟΜΠΗ| IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 

https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent