«Ο κ.ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ…»
ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΥΛΩΝΙΤΗ (ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ), ΠΕΡΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΙΝ: «ΠΙΘΑΝΟΝ Ο ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ κ.ΚΡΑΤΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΗΤΑΝ ΣΩΣΤΟΣ»
ΤΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ
Ο ΣΠΥΡΟΣ ΣΠΥΡΟΥ (τ.ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ) ΣΤΟ IONIANRADIO.GR

ΣΕ ΑΡΓΙΑ Ο ΘΟΔΩΡΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ
Όταν  κάποιος δεν έχει αναστολές, όπως ο κ.Γαλιατσάτος, με αφορμή το γεγονός αυτό που δεν το γνωρίζαμε, γιατί ο κάθε υποψήφιος έπρεπε να προσκομίσει το ποινικό του μητρώο. Ο κ.Γαλιατσάτος ερευνά υποθέσεις και τις μεγιστοποιεί προσπαθώντας να ξεχάσει η κοινωνία ότι η θητεία που άφησε ήταν μηδενική. Του έχω πει ότι έχει ένα μεγάλο εχθρό τον ίδιο του τον εαυτό και το έχει αντιληφθεί η κοινωνία.
Ο ίδιος είναι κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος από πλευράς του εισαγγελέα. Αν υπήρχε αυτή η εκκρεμότητα που δεν γνώριζα μπήκε σε αργία ο Τσουκαλάς, και για να αναδείξει την εμπάθεια του ανακατεύει ναυάγιο, ορεινά.
Ασχολείται όχι με ουσιαστικές προτάσεις για τον τόπο. Δεν έχει να πει ότι αυτό το άφησα ημιτελές , προχωρήστε το.
Στη Ζάκυνθο αυτή τη στιγμή γίνονται πολλές προσπάθειες για να προχωρήσουν πράγματα
Από ότι γνωρίζω κατέθεσε ο κ.Γαλιατσάτος επερώτηση . Όταν ανέλαβα περιφερειάρχης, είχα  εισηγήσεις να το καταγγείλω γιατί πληρωνόταν από τη δουλειά του.
Κανείς δεν τον κατήγγειλε και δεν απολογήθηκε.
1η Ιουνίου θα εκδικαστεί η υπόθεση, πιστεύω ότι θα είναι αθωωτική η απόφαση. Μέχρι τώρα δεν υποχρεώνεται να παραιτηθεί απλά τίθεται σε αργία. Επομένως ο κ.Γαλιατσάτος δεν ήθελε να το δημοσιοποιήσει αλλά να το προβάλει ιδιαιτέρως. Εμένα δεν με επηρέαζε η τακτική του κ.Γαλιατσάτου, την γνωρίζω άλλωστε
 
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
Αφού ο κ. Αυλωνίτης  δηλώνει ότι ερευνούνται οι προσλήψεις,  ας ερευνηθούν
Πρέπει  να τηρούνται οι διαδικασίας, όπως η νομοθεσία προβλέπει. Εδώ έδινε άλλη  δυνατότητα ο νόμος. Είναι άτομα που θα δουλέψουν 3 μήνες.
Πιθανόν σε κάποια σημεία η περιφερειάρχης, να μην τις χειρίστηκε όπως έπρεπε και  δεν δόθηκε το βάρος σε κριτήρια.
Η επιτροπή τα έκρινε… δεν ξέρω πόσο μεσολάβησαν στη παρέμβαση. Καλό είναι, να είναι πιο οργανωμένες οι προσλήψεις με προκαθορισμένα μόρια.
 
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΦΟΔΣΑ-ΛΙΒΑΣ-ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΝΙΚΗΤΑ ΑΡΕΤΑΚΗ
Η διαχείριση των σκουπιδιών βασανίζει τα ιόνια,  εδώ και παραπάνω από 10 χρόνια. Για το ΣΚΟΠΟ υπήρχε εντολή και απαίτηση να κλείσει. Βγήκε απόφαση , τον έκλεισα το 2014 που στην ουσία ποτέ δεν τον έκλεισα. Περιμένουν τώρα την χρηματοδότηση για την αποκατάσταση. Δεν ξέρω αν είναι μικρό ή μεγάλο το ποσόν αλλά είναι εξέλιξη. Απαραίτητη για τη προστασία του κόλπου το Λαγανά. Η κ.Μοθωναίου ενημέρωσε την εξέλιξη. Ουδέποτε τα νησιά μας δυσφημιστήκαν τόσο πολύ, όσο τη περίοδο του κ.Γαλιατσάτου. Δρομολογούνται να απομακρυνθούν ποσότητες,  απέναντι από τη Ζάκυνθο, θα υπάρξει και υγειονομική  ταφή για να προχωρήσει το εργοστάσιο. Οι αντιπαλότητες οδηγούν σε αδιέξοδο.
Η αντιπολίτευση πρέπει να κάνει προτάσεις. Μη τα μεγαλοποιούμε τα θέματα με αφορμή κάποια αίτια. Θίγοντας τη σημερινή διοίκηση προσπαθούμε να απομυζήσουμε  από τη μιζέρια και τη γκρίνια , ελπίδα.
Έχουμε σοβαρές παραλείψεις και καθυστερήσεις ξέρω ότι κάνει προσπάθεια για χρηματοδοτήσεις, όμως υπάρχει μείωση προσωπικού, μεγάλη η γραφειοκρατία, τα έργα σκαλώνουν και δεν προχωράνε.
Τα δυο χρόνια που μεσολάβησαν ποιο έργο άφησε ο κ.Γαλιατσάτος σε εξέλιξη;
Το νοσοκομείο λειτουργεί με μηχανήματα ΜΕΘ , πάρα πολύ καλά.
Προχωράει το μουσικό γυμνάσιο, υπάρχουν δρομολογημένες πιστώσεις για το Αργάσι... το έργο που αφορά το λιμάνι του Αγίου Νικόλαου και εκεί έχει ολοκληρωθεί η μελέτη. Είναι κάποια έργα σε εξέλιξη και πιστεύω ότι πρέπει να τρέξουν για να ολοκληρωθούν.
Επειδή μένουμε στο πειρασμό των συγκρίσεων, θέλω να πω στον κ.Γαλιατσάτο να προτείνει και αυτός.
Έχει η περιφερειάρχης ένα περιθώριο ακόμη για να την κρίνουμε.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΚΠΟΜΠΗ| IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 

https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent