ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

  • ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΑΚΤΥΠΗΣ|ΑΠΑΝΤΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ IONIANRADIO.GR, ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ «ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΓΕΛΙΟ ... ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΙΟΠΑΡΕΑ, ΑΥΤΗ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ…» ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ «ΑΥΤΟΙ ΕΔΩΣΑΝ ΛΥΣΕΙΣ, ΑΥΤΟΙ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΑΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ» 

  • Διονύσης Ακτύπης (Βουλευτής Ζακύνθου), στο Ionianradio.gr
 «Είναι από τις  ανακοινώσεις που σου δημιουργούν γέλιο. Ούτε λίγο,  ούτε πολύ,  θέλουν να  μας πουν ότι παρέλαβα το Memorial, λειτουργούσε πολύ καλά και επί των ημερών μου, παρουσιάζει δυσλειτουργία.
Τους λέω ότι , παρέλαβα ένα νοσοκομείο υπό κατάρρευση, που λειτουργούσε χωρίς ΜΕΘ, χωρίς υλικά, χωρίς κουβέρτες, σεντόνια και ήταν αξιοθέατο που το φωτογράφιζαν και το έστελναν στο εξωτερικό. Σήμερα είμαστε σε διαφορετική κατάσταση. Το νοσοκομείο έχει συν 140 άτομα, ΜΕΘ, έχει ενισχυθεί με ότι σύγχρονο υπάρχει, έχει καινούρια μηχανήματα , έχει PCR ,μέχρι και τις εισόδους φτιάξαμε.
Που βλέπουν την ωραιοποίηση που κάνουν;
Οι γιατροί που υπάρχουν είναι αυτοί που πρέπει να υπάρχουν . Μας έλειπε ένας στην παθολογική και ένας  στην καρδιολογική,  που κάνουμε τεράστιες προσπάθειες να τους βρούμε και θα μπορέσουμε να επιτύχουμε, είμαι σίγουρος.
Εμένα όλα τα άλλα με αφήνουν παγερά αδιάφορο. Το νοσοκομεία είναι δευτεροβάθμιο και το ιατρικό προσωπικό είναι αυτό που χρειαζόμαστε για να μπορεί να λειτουργήσει. Εάν το νοσοκομείο είναι καταρρακωμένο   δυσλειτουργικά, αν τους  γιατρούς τους αναγκάζουν να παραιτηθούν, τότε γιατί αυξήθηκε το ποσοστό των γιατρών στις τελευταίες εκλογές; Σε αυτά να δοθούν απαντήσεις. Για να καταλάβουμε,  ποιος έχει δίκιο και ποιος έχει άδικο.
Στη παθολογική είχε 5 γιατρούς, όσους περιβλέπονταν. Και ένας, ένας παραιτήθηκε για τους δικούς τους λόγους, ήθελαν να ακολουθήσουν το επάγγελμα τους ιδιωτικά.
Το νοσοκομείο διαθέτει 3 παθολόγους και μια που λόγω εγκυμοσύνης απουσιάζει. Χρειαζόμαστε 1 ακόμη. Η καρδιολογική είχε 5 , κάποιοι παραιτήθηκαν πάλι για τους δικούς τους λόγους. Έχουμε  προκηρύξει θέσεις και προσπαθούμε να λύσουμε το πρόβλημα. Όσο για τη θεση του νεφρολόγου 2 ήταν οι θέσεις 2 είναι και σήμερα. Πρόβλημα θα γίνει όταν φύγει η κ.Κατσαρού,  που επί 2 χρόνια την κρεμάτε για να λειτουργεί η μονάδα νεφρού. Δίνουμε λύσεις στα δύσκολα . Όταν αντιμετωπίζουμε δυσκολίες δίνουμε λύσεις. Το πρόβλημα το αναγνωρίζω, όμως σε όλη την Ελλάδα είναι κλειστά τα τακτικά ιατρεία, λόγω το υ κορωνοιου. Έχουμε πολλά άτομα νοσηλευτικό και γιατρούς που νοσούν. Αν ανοίξουμε τα ιατρεία, υπάρχει κίνδυνος το νοσοκομείο να κλείσει. Προσπαθούμε, με την πτώση να ανοίξουμε και να έχουμε καλύτερη λειτουργία στα τακτικά ιατρεία. Όσο για την παλιοπαρέα, να τους πω ότι αυτή κυβερνάει τον τόπο. Αυτοί έδωσαν λύσεις, αυτοί οδήγησαν το δήμο στα δύσκολα και γι αυτό μας επιβράβευσαν στις εκλογές.
Για να τελειώνει και αυτή η καραμέλα . Οι ζακυνθινοί έχουν κάνει τις επιλογές τους με δημοκρατικές διαδικασίες. Δεν καταλαβαίνω τι θέλουν να μας πουν;
Υποψιάζομαι ότι, οι αγαπητοί φίλοι του ΚΙΝΑΛ, με τους οποίους συγκυβερνήσαμε κάποια στιγμή, θα πρέπει να ενημερώνονται από σωστές πηγές και όχι από πολιτικούς γυρολόγους του νοσοκομείου,  που χθες ήταν με το ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς στο νοσοκομείο, θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε δημοκρατικά και να ενημερωθούν καλύτερα και να μην πληροφορούνται από τους συγκεκριμένους γυρολόγους.
Το ενδιαφέρον για παράδειγμα, εγώ δεν το βλέπω, ούτε μέσον, ούτε ρουσφέτι , όταν αφορά θέμα υγείας. Το να είμαι δίπλα στους συμπολίτες μας, δεν το θεωρώ ρουσφέτι. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τον πολίτη έρμαιο κάποιων που για αντιπολιτευτικούς λόγους δεν θέλουν να λειτουργήσουν. Ο βουλευτής είναι υποχρεωμένος να δει που είναι το πρόβλημα.
Έχω να τους πω γιατί και οι ίδιοι το παραδέχονται, και πραγματικά δεν ξέρω από πού βγαίνουν αυτές οι ανακοινώνεις, είναι η πρώτη φορά που ασχολείται τόσο έντονα βουλευτής με τη Ζάκυνθο. Είναι ο βουλευτής που ένα κτίριο φάντασμα, το εργατικό κέντρο, ξεκίνησε και επισκευάζεται, είναι αυτός που άνοιξε το θέμα της προβλήτας, είναι αυτός που ασχολείται με την ανάδειξη του ναυαγίου ,είναι αυτός που έλυσε τα ιδιοκτησιακά- δασικά, τα του παλαιού αιγιαλού… τι θέλουν να μας πουν; Ότι δεν ασχολούμαι με τη Ζάκυνθε; Τα περγαμότο μιλάνε από μόνα τους
Η βιβλιοθήκη ήταν στάβλος και τώρα αφού φτιάχτηκε γίνονται και εκδηλώσεις.
Να μη ακολουθούν οι φίλοι του ΚΙΝΑΛ τη λογική του ότι να ναι . Δυστυχώς γι αυτούς και ευτυχώς για εμάς, οι πολίτες αντιλαμβάνονται τις αλλαγές και είναι ευαίσθητος τομέας, που δεν πρέπει να τον ακουμπάμε. Η λογική της απαξίωσης του μοναδικού νοσηλευτικού ιδρύματος, θα πρέπει να την αποφύγουν. Μην ανοίξουμε το κεφάλαιο, γιατί θα δουν ότι στη πορεία των χρόνων αυτού το απαξίωσαν.
Για την προβλήτα έγινε η αλλαγή της θέσης,  είμαστε στη προκήρυξη των μελετών . Περιμένουμε τις περιβαλλοντικές για να προχωρήσουμε στις προκηρύξεις για το 1.900 εκατομμύρια.
Για τον ΟΔΑΖ είμαι περήφανος. Το προσωπικό λειτουργούσε χωρίς να είναι με νόμιμες συμβάσεις. Αυτή την ώρα, το προσωπικό είναι σωστά τοποθετημένο, ανήκει σε συγκεκριμένες προκηρύξεις, δεν χρειάζεται να καταφεύγουμε σε χρηματοδοτήσεις.
Προχωρήσαμε το ζήτημα  των τροφείων με το να πάμε σε catering. Εμείς δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε  πρόβλημα στη Ζάκυνθο, η εικόνα είναι βελτιωμένη πολύ, προς το καλύτερο.
Τα χειρουργεία γίνονται κανονικά, τα έκτακτα εξυπηρετούντα, και τα προγραμματισμένα γίνονται. Είναι μικρή η πίεση που έχουμε. Δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα.
Παραλάβαμε μία παιδιατρική που υπήρχε ένας παιδίατρος που είχε έρθει από την πρωτοβάθμια. Ποιος έδιωξε τους 5 που υπήρχαν; Τους έδιωξαν αυτοί; Γιατί τότε κάτι συμβαίνει… Μη προσπαθούμε λοιπόν σήμερα , να κάνουμε αντιπολίτευση με το νοσοκομείο.
Σε λίγο στο νοσοκομείο θα έχουμε και ενδοκρινολόγο, θα έχουμε και νεφρολόγο μόνιμο. Προβλήματα υπάρχουν , υπάρχει όμως ένας βουλευτής που ασχολείται πραγματικά με το νοσοκομείο, ενώ ο προηγούμενος είχε ξεχάσει ότι υπήρχε νοσοκομείο».

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΚΠΟΜΠΗ| IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 

https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent