ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ


Άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου ζητούν 34 πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων

Προτάσσοντας τις ανάγκες της Τοπικής Κοινωνίας, 34 πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων διεκδικούν  τα «αυτονόητα», όπως επισημαίνουν ,  από την Δημοτική Αρχή  και επιδιώκουν να φέρουν αποτελέσματα.
Αναφερόμενος σε  μια σειρά προτάσεων για θέματα που απασχολούν τους κατοίκους και το μέλλον τους, ο πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος Βασιλικού, κ. Πέτρος Γιαννούλης , μιλά για το αίτημα άμεσης σύγκλησης του Δημοτικού Συμβούλιου και στέλνει μήνυμα με αποδέκτη τον Δήμαρχο Ζακύνθου Νικήτα Αρετάκη.
  • «Μας έπνιξαν τα προβλήματα …Ο αγώνας συνεχίζεται. Δεν κάνουμε τίποτα άλλο από το αυτονόητο»
  • «Οι πρόεδροι μιλάγαμε μεταξύ μας κατά καιρούς. Μας πλάκωσαν τα προβλήματα, ξεκινήσαμε με το νερό … Ποιος εγγυάται ότι θα αποκατασταθεί;»
  • «Ποιος μας εγγυάται  ότι  θα πέσει άσφαλτος, ότι θα μπουν ναυαγοσώστες, θα καθαριστεί το πράσινο; Ποιος μας εγγυάται;»
  • «Είναι νωπές οι μνήμες όταν μας είπε ότι θα γίνουν τρία (3) έργα σε κάθε κοινότητα Συμφώνησα για τι δεν πίστευα ότι δεν θα γίνουν τα τρία (3) έργα»
Πέτρος Γιαννούλης (Πρόεδρος Δ.Δ.Βασιλικού )στο Ionianradio.gr

«Ο αγώνας συνεχίζεται να δούμε πότε θα επικυρωθεί. Δεν κάναμε τίποτα άλλο από το αυτονόητο, να δούμε το δημοτικό συμβούλιο, να μάθουμε πως σκέπτεται να λειτουργήσει για να δούμε κάποιες απολαβές στις κοινότητες μας.
Οι πρόεδροι μιλάγαμε μεταξύ μας κατά καιρούς. Μας πλάκωσαν τα προβλήματα, ξεκινήσαμε με το νερό και ποιος εγγυάται ότι θα αποκατασταθεί;
Ο επισκέπτης, επισκέπτεται όλη τη Ζάκυνθο, ποιος  μας εγγυάται  ότι  θα πέσει άσφαλτος, ότι θα μπουν ναυαγοσώστες, θα καθαριστεί το πράσινο; Ποιος μας εγγυάται;
Όλες οι κοινότητες έχουν σοβαρά προβλήματα. Θα μπορούσε να καλέσει τους πρόεδρους να μας ενημερώνει κατά καιρούς για την πορεία δευαζ, υδροδότησης,  έργων. Μια ανοιχτή επικοινωνία με το δήμαρχο δεν πρέπει να έχει ο πρόεδρος κάθε κοινότητας; Και αν όχι και δεν προλαβαίνει ο δήμαρχος να το κάνει ο αντιδήμαρχος που θα είναι ενημερωμένος. Εμείς δεν έχουμε ούτε καν αντιδήμαρχο ζακυνθίων. Μας έπνιξαν τα προβλήματα. Δεν πρέπει να δώσουμε μία απάντηση για τα πεζοδρόμια, το φωτισμό τις ασφαλτοστρώσεις; Δεν πρέπει να υπάρχει επαφή και ενημέρωση για τον τεχνικό τομέα; τον οικονομικό  τομέα; Δεν έχουμε δικαίωμα να ενημερωνόμαστε;
Ο δήμαρχος μου είπαν ότι είπε κάποια έργα. Εγώ και άλλοι 4 πρόεδροι μας κάλεσε σαν δήμο ζακυνθινών να μας πει για τις ασφαλτοστρώσεις; Δεν έχουμε ιδέα τι θα γίνει.
Δεν του ασκώ κριτική με… «ράβδο» για να με φοβάται, είναι η πράξη ,ο σεβασμός που πρέπει να έχει ο ένας στον άλλο.
Στη κοινότητα μου με απασχολούν πολλά. Το μεγαλύτερο είναι να μπορείς να μιλήσεις, να συνεννοηθείς και να σου εξηγήσει ο απέναντι σου  και να σου πει,  δε μπορώ, δεν δύναμαι. Ή, μπορώ να κάνω ένα , δυο. Είναι νωπές οι μνήμες όταν μας είπε να κάνουμε από 3 έργα. Συμφώνησα για τι δεν πίστευα ότι δεν θα γίνουν τα 3 έργα.
Δεν υπαρχή κάτι από κανέναν πρόεδρο, προσωπικό με το δήμαρχο. Δεν βλέπω κάτι τέτοιο. Γι αυτό και λέω τα προβλήματα είναι σκιά μου και γίνομαι και εγώ σκιά όπως και οι άλλοι πρόεδροι του δημάρχου. Μόνος του διάλεξε να είναι δήμαρχος, στα σκουπίδια, στη  δευαζ και ότι άλλο είναι.
Στο δημοτικό συμβούλιο θα πρέπει να μας πει ότι τέτοιου είδους διακοπή νερού, δεν θα συμβεί το καλοκαίρι, ότι ο βιολογικός δεν θα σκάσει και θα γεμίσει η θάλασσα, ότι γεμίσει. Όλοι δουλεύουμε σαιζόν, να μην ακούσουμε δεν έχουμε όχημα για τα σκουπίδια ή καλάθι για τα χόρτα ή φωτισμό.
Είναι πολλά ζητήματα που οι συνάδελφοι μου θα θίξουν και θα αναδείξουν.
Θα έπρεπε χτες να είχε βγει έξω ο καταστροφέας και να καθαρίζει τις κοινότητες, να είχαν προσλάβει για τα σκουπίδια που είναι στους δρόμους, να ξέραμε ότι δεν θα συμβεί ξανά με το νερό. Το 2022 θα γεμίσεις με την υδροφόρα; Έλεος που ζούμε; Και μάλιστα σε μία εποχή που στη Ζάκυνθο βρέχει λεφτά και εμείς κρατάμε ομπρέλα.
Απολογούμεθα οι πρόεδροι για 35000 κατοίκους».

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΚΠΟΜΠΗ| IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 

https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent