ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΕΤΡΑΔΗ | ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΗ ΔΗΛΩΝΕΙ «Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ, ΟΙ ΡΥΘΜΟΙ ΤΩΝ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΟΙ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΓΩΣΕΙ», ΕΝΩ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ ΔΊΝΟΝΤΑΣ ΕΜΦΑΣΗ, «ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΑΡΤΗ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ».
ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, Ο ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟΣ ΚΛΑΔΟΣ «ΚΡΑΤΑΜΕ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΚΟΜΗ , ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥ 2019, ΣΥΜΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ  ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ».
ΕΞΕΙΡΕ ΤΗΝ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΣΗΜΕΙΩΝΟΝΤΑΣ «ΧΑΡΗ ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΡΑΤΗΘΗΚΑΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΕΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ».
ΤΕΛΟΣ ΑΣΚΗΣΕ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ, ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ «ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ, ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ.».
ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ, «ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΥΡΝΑΜΕ ΠΙΣΩ. ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΠΑΛΙ, ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΕΜΑΤΑ , ΟΠΩΣ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ, ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ Κ.Α»
 
Η Χριστίνα Τετράδη (Αντιπρόεδρος Ξ.Ε.Ε.-Πρόεδρος Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά -  Πολιτευτής Ν.Δ.) στο Ionianradio.gr
 
«Η τουριστική περίοδος ξεκίνησε , ξεκίνησαν και ο πρώτες πτήσεις χαμηλού κόστους. Είναι μια περίοδος που είμαστε προβληματισμένοι, ο πόλεμος έχουν περάσει 40 ημέρες και συνεχίζεται. Βλέπουμε μία μικρή ανακοπή στη ροή των κρατήσεων, αυτό που προβληματίζει είναι η πολωνική αγορά, που έχει σταματήσει αυτή τη στιγμή τις πληρωμές του Μαρτίου, αναβάλει και το άνοιγμα, ζητάνε το άνοιγμα να γίνει Ιούνιο αντί για Μάιο. Πέρυσι ήταν η πρώτη αγορά για τη Ζάκυνθο, είναι μία δυναμική αγορά για εμάς και γι αυτό θα μας προβληματίσει.
Οι κρατήσεις δεν έχουν παγώσει , απλά οι ρυθμοί είναι πολύ αργοί. Σίγουρα Ρουμανία και Πολωνία, επηρεάζονται περισσότερο σε σχέση με ολλανδούς, βρετανούς και γερμανούς, που συνεχίζουν να κάνουν κρατήσεις.
Αυτό ισχύει για όλη την Ελλάδα. Χθες είχαμε συνεδρίαση με τους πρόεδρους της πανελληνίας ομοσπονδίας ξενοδόχων και ΣΕΤΕ και ΞΕΕ, για να συζητήσουμε τους προβληματισμούς μας και αυτό που ειπώθηκε είναι, ότι οι ρυθμοί συνεχίζονται. Ο κόσμος θα έρθει, δεν αντέχει να μην ταξιδέψει, απλά θα υπάρχουν κρατήσεις τελευταίας στιγμής ή κρατήσεις από προσφορές.
Αν τα πράγματα συνεχίσουν με αυτό το ρυθμό και έτσι όπως πάμε , δεν δείχνει  ότι το καλοκαίρι θα επηρεάστε πολύ περισσότερο σε επίπεδο τουριστικής κίνησης.
Είναι πάρα πολύ σημαντικό και συζητούσαμε το κομμάτι του κόστους, για το ότι δεν ξέρουμε πως θα λειτουργήσουμε, φοβόμαστε ότι θα λειτουργήσουμε ζημιογόνα, από την κυβέρνηση δεν επιτρέπονται περιθώρια ενίσχυσης. Οι τιμές που λειτουργούμε είναι του 2019 . Έχουμε δίπλα μας και χώρες εκτός ευρωζώνης, που μπορούν να προσφέρουν ανταγωνιστικές τιμές και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Χάρις την κυβέρνηση επιβιώσαμε τα 2 χρόνια με επιστρεπτέες , με τους εργαζόμενους σε αναστολή  και φυσικά με διευκολύνσεις στις τράπεζες στις  πληρωμές τόκων.
Ζητάμε να μεταφερθούν κάποιες πληρωμές στα δημόσια ταμεία για το β΄ εξάμηνο, ζητάτε τη μείωση του φπα, είμαστε σε συνεχείς συζητήσεις και περιμένουμε να δούμε. Επιμένουμε σε θέματα που δεν κοστίζουν, όπως είναι η μεταφορά των πληρωμών και η ενεργοποίηση των προγραμμάτων από το ταμείο ανάκαμψης ώστε να υπάρξει και χαμηλότερο ενεργειακό κόστος.
Δυστυχώς δεν έχουμε πολλά να πούμε με το θετικό πρόσημο, σαφώς και γίνονται συναντήσεις και μεταξύ ξενοδόχων και διάφορων άλλων φορέων , γιατί το πρόβλημα είναι όλων των ζακυνθινών. Όταν δεν λύνουμε θέματα νερού, αποχέτευσης κλπ,  είναι πρόβλημα όλων μας. Ένας τόπος,  πρώτα πρέπει να λειτουργεί για τους κατοίκους του και μετά να έρχονται και οι τουρίστες. Δεν σας κρύβω ότι είμαστε προβληματισμένοι ,δεν βλέπουμε συμμάζεμα, έργα, για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε. Πιέζουμε.
Ο κόσμος έρχεται και δεν μπορεί να περιμένει. Η εικόνα της Ελλάδας,  είναι σαν μια σύγχρονη χώρα, που αντιμετώπισε με επιτυχία τη πανδημία.
Ελπίζουμε να λυθεί και το θέμα με την Ουκρανία, για  να μπορέσουμε να προχωρήσουμε με πιο γαλήνια τη ψυχή μας».

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΚΠΟΜΠΗ| IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 

https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent