ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΟΛΩΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΦΑΝΩΝ ΖΑΚΥΝΘΙΩΝ, κ.ΕΛΕΝΗ ΠΥΛΑΡΙΝΟΥ, ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ,  ΜΙΛΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΤΟΜΗΣ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΣΟΛΩΜΟΥ, ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΓΛΥΠΤΗ  ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΥΝΝΕΦΑ, ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ.
ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΟΡΜΟ ΠΟΥ ΔΙΕΠΕΙ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟΛΟΓΕΙ ΤΙΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, Η ΝΕΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ, ΣΤΟΧΕΥΕΙ, ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΥ ΠΥΡΗΝΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
 
Η Ελένη Πυλαρινού (Πρόεδρος Μουσείου Σολωμού & Επιφανών  Ζακυνθίων)  στο Ionianradio.gr
«Είναι μεγάλη η συγκίνηση και πολύ μεγάλη η ευθύνη, η θέση της Προέδρου του Μουσείου Σολωμού, υψηλοί οι στόχοι και ελπίζω με δουλειά και τη βοήθεια των μελών της γενικής συνέλευσης, σιγά σιγά θα τα καταφέρω.
Δυστυχώς είναι και τεράστια τα προβλήματα, όμως θα τα αντιμετωπίσουμε. Είναι ένας μήνας από όταν εξελέγην προεδρος στο Μουσείο, τον περισσότερο καιρό βρίσκομαι στην Αθήνα, εχω συναντήσεις με ανθρώπους που ανήκουν στο χώρο του πολιτισμού  και κάνω επαφές που πιστεύω ότι θα καταφέρουμε αρκετά πράγματα
Είναι ένα καταπληκτικό γλυπτό , αυτό που θα δούμε τη Παρασκευή . Ένας  από τους στόχους που είχα πάντα, ήταν το μουσείο να είναι το 2ο σπίτι των ζακυνθινών. Θέλω να το αγαπήσουν και να έρχονται τακτικά , να φέρνουν τους φίλους τους και να είναι περήφανοι
Ο Χάρης Μάνεσης είναι 4 χρόνια φίλος του μουσείου αλλά έχει κάνει πολλά για το Μουσείο. Το τελευταίο και σημαντικό είναι η δωρεά αυτής της προτομής και καλώ τους φίλους να έρθουν να δουν και να ακούσουν τον κ.Μάνεση που θα μιλήσει για το Συνέφα που είναι ο γλύπτης αυτού  του έργου. Εγώ θα ανοίξω την εκδήλωση απλώς , θα συνεχίσει ο κ. Μάνεσης. Ουσία έχει τι θα μπορέσουμε καταφέρουμε, μετά από αυτές τις επαφές που είχα.
Θεωρώ πολύ σημαντική την εκδήλωση αυτή και με χαρά θα υποδεχτούμε τους συμπατριώτες μας στο Μουσείο, που είναι χώρος που πρέπει να γεμίσει με ζακυνθινούς. η Ζάκυνθος δεν είναι μόνο το ναυάγιο, είναι πρώτα από όλα πολιτισμός και πρέπει να αναδείξουμε τον πολιτισμό μας».

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΚΠΟΜΠΗ| IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 

https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent