• «Δεν θα γίνει το δημοτικό συμβούλιο που ζητούν οι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων»
 
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΚΟΛΥΡΗΣ| ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ, ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ «ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΑΥΤΗ», ΔΗΛΩΝΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ «Το θέμα το έχω συζητήσει με το δήμαρχο και τους αντιδημάρχους, ο δήμαρχος έχει προβάλει τις αντιρρήσεις του με τις εξής σκέψεις, ότι οι  περισσότεροι πρόεδροι, είναι κάθε μέρα στο γραφείο του,  ενημερώνονται και όποιοι άλλοι θέλουν θα μπορούσαν να συζητήσουν μαζί του τα προβλήματα που τους απασχολούν και όχι με επιστολή που του ζητάνε για θέματα που κάποια από αυτά έχουν δρομολογηθεί  και κάποια θα πάρουν τη σειρά τους».
Ο κ.ΚΑΚΟΛΥΡΗΣ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ «Δεν έχει κλείσει καμία πόρτα και σε κανένα πρόεδρο. Θεωρεί όμως ότι υπάρχει και κάποιο πολιτικό παρασκήνιο. Είναι μια εκλογική σκοπιμότητα που δημιουργήθηκε με τους προέδρους και προσπαθούν τον στήσουν στον τοίχο».
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ , Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Η΄ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ , ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΧΟΥΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΘΕΙ Ή ΕΧΟΥΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ.
ΠΑΝΤΩΣ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ, Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ.
 
O Σταύρος Κακολύρης (Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ζακύνθου) στο Ionianradio.gr
 
«Το θέμα το έχω συζητήσει με το δήμαρχο και τους αντιδημάρχους, ο δήμαρχος έχει προβάλει τις αντιρρήσεις του με τις εξής σκέψεις, ότι οι  περισσότεροι πρόεδροι, είναι κάθε μέρα στο γραφείο του,  ενημερώνονται και όποιοι άλλοι θέλουν θα μπορούσαν να συζητήσουν μαζί του τα προβλήματα που τους απασχολούν και όχι με επιστολή που του ζητάνε για θέματα που κάποια από αυτά έχουν δρομολογηθεί  και κάποια θα πάρουν τη σειρά τους. 
Την Παρασκευή ήταν ο πρόεδρος του Πλάνου και έχει υπογράψει να ενημερωθεί. Τι να ενημερωθεί;  Καθημερινά συνεργαζόμαστε και είμαστε στο τηλέφωνο. Αναγνωρίζει τα πράγματα και τον βοηθάω και εγώ όσο μπορώ.
Το τηλέφωνο μου είναι ανοιχτό για όλους του προέδρους , και όποιος με πάρει και μπορώ να τον βοηθήσω,  είμαι στη διάθεση του. Το ξέρουν, το γνωρίζουν και τις 2 τελευταίες εβδομάδες  είμαι πάνω από τις υδροφόρες για να πάρουν νερό στις κοινότητες τους.
Ο δήμαρχος θα καλέσει τους προέδρους να μιλήσουν στο πνευματικό κέντρο κάποια στιγμή και να συζητήσουν τα προβλήματα που ο καθένας έχει . Τα περισσότερα προβλήματα έχουν δρομολογηθεί. Όσο αφορά την καθαριότητα, δεν νομίζω ότι δεν υπάρχει περισυλλογή των απορριμμάτων. Δεν υπάρχει τίποτα, γίνεται η περισυλλογή κανονικότατα. Τα χόρτα όντως υπάρχουν, δεν σταμάτησε να βρέχει.
Υπάρχει και περίπτωση να στείλει επιστολή . Αύριο το πρωί φεύγει για Αθήνα, γιατί έχει συναντήσεις με υπουργούς και στην επιστροφή του θα αποφασίσει για συνάντηση με τους προέδρους ή αποστολή επιστολών.
Δεν έχει κλείσει καμία πόρτα και σε κανένα πρόεδρο. Θεωρεί όμως ότι υπάρχει και κάποιο πολιτικό παρασκήνιο. Είναι μια εκλογική σκοπιμότητα που δημιουργήθηκε με τους προέδρους και προσπαθούν τον στήσουν στον τοίχο.
Ο δήμαρχος το έχει δηλώσει, ότι δεν θα ξαναπατήσει στις συνεδριάσεις, μετά τα τελευταία γεγονότα.
Και στο τελευταίο έκτακτο συμβούλιο που αναβλήθηκε, πάλι είχαμε παρατράγουδα, οπότε έκλεισε την οθόνη και έφυγε. Θα πρέπει να επανεξετάσουν τη  στάση τους  οι δημοτικοί σύμβουλοι.
Η υδροδότηση ήδη έχει συζητηθεί σε εκτός ημερησίας διάταξης επί  δυόμισι ώρες με προεδρεύοντα τον κ. Φεραδούρο, και  έχει παρθεί απόφαση. Δεν μπορεί να ξαναπάρει απόφαση το σώμα για το ίδιο θέμα. Εκτός αυτού το δημοτικό συμβούλιο δεν είναι αρμόδιο να πάρει αποφάσεις για θέματα της ΔΕΥΑΖ , από τη στιγμή που η ΔΕΥΑΖ έχει δικό της συμβούλιο.
Υπάρχουν ήδη μελέτες έτοιμες, αύριο υπογράφονται από το δήμαρχο και προχωράμε στον ανάδοχο. Είναι κοπή χόρτων και καθαρισμοί κοινοχρήστων χώρων . Σε κάθε ενότητα 15 χιλιάδες και 50 χιλιάδες στην ενότητα Ζακυνθίων.
Για το οδικό δίκτυο ήδη έχει βγει διαγωνισμός που υπάρχει ανάδοχος ενός εκατομμυρίου. Όμως έχουν κάνει ενστάσεις και ζητάνε διευκρινήσεις από το υπουργείο, λόγω της ενεργειακής κρίσης.
Οι συμβάσεις έχουν υπογραφεί και από αύριο ο εργολάβος μπαίνει σε εργασία. Ο ανάδοχος για τη συγκεκριμένη σύμβαση θα ξεκινήσει μετά το Πάσχα.
Ο διαγωνισμός για τους ναυαγοσώστες είναι στον αέρα από χθες. Να ακουστούν αυτά για να ξέρει ο κόσμος ότι δουλεύουμε αλλά πέσαμε δυστυχώς σε εποχές δύσκολες .
Οι δρόμοι δεν μπορούν να φτιαχτούν όταν βρέχει, ούτε κολλάει η πίσσα σε βρεγμένους δρόμους.
 Η οδός Μάτεση είναι δρόμος ναρκοπέδιο, τον γνωρίζω τον δρόμο, έχουμε περάσει, θα παρέμβουμε.
Μετά το Πάσχα έχει δρομολογηθεί να φτιαχτεί η Τερτσέτη ,όπως έχει δρομολογηθεί και ο δρόμος του Καλαμακίου  (ΚΤΕΟ)
Δεν είναι μόνο ο δήμαρχος, είμαι κι εγώ, είναι και η κ.Καψαμπέλη επάνω στο έργο. Όταν ανοίξαμε τηνΤαβουλάρη υπήρχαν προβλήματα με την υδροδότηση, χρειάστηκε υπογειοποίηση των καλωδίων.
Τα φώτα της οδού Τερτσέτη δεν άναβαν για πολλά χρόνια. Το ίδιο στην Αγίου Διονυσίου.
Οι πρόεδροι ξαναλέω είναι καθημερινά στο γραφείο του δήμαρχου όπως και αντιπρόεδροι . Σήμερα είχαμε εξάντληση με τον Πέτρο Γιαννούλη. Υπάρχουν πολλά προβλήματα, όμως και στο Βασιλικό έχουν δημιουργηθεί έργα. Αυτή τη στιγμή έχει μπει το πολιτιστικό κέντρο του Βασιλικού.
Θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει περισσότερα, πέσαμε όμως σε δύσκολα χρόνια.
Στη πόλη το πνευματικό κέντρο ολοκληρώνεται και εσωτερικά και εξωτερικά.
Στο δημοτικό φωτισμό της πόλης δεν υπάρχει πρόβλημα.
Είμαι όλη μέρα στους δρόμους , βλέπω τα προβλήματα, υπάρχουν πολλά αλλά προσπαθούμε και καθημερινά συμμαζεύουμε . Όπου υπάρχει το πρόβλημα είμαστε από κοντά, προσπαθούμε.
Το δημαρχείο είναι ανοιχτό για όποιο πρόεδρο θέλει, έχουμε δρομολογήσει πολλά από αυτά που ζητάνε στην επιστολή τους και ότι δεν έχουμε δρομολογήσει  είμαστε κοντά τους να το υλοποιήσουμε».

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΚΠΟΜΠΗ| IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 

https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent