«Συναγερμός» σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ζακύνθου το απόγευμα της Παρασκευής 8/, για πυρκαγιά που  ξέσπασε στον Κοιλιωμένο.
Στο σημείο έσπευσαν οχήματα της Πυροσβεστικής με το ανάλογο προσωπικό, για την κατάσβεση της φωτιάς ενώ άμεση ήταν και η κινητοποίηση δήμου και ΠΕΖ που έστειλαν υδροφόρες στο σημείο.


ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ |
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΣΤΡΑΣ (ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΤΕΜΙΣΙΩΝ)
Νωρίτερα τα πράγματα είχαν τεθεί σχεδόν υπό έλεγχο. Τώρα έχει αεράκι, έχουμε 2 εστίες και από ενημέρωση που μόλις έλαβα από τους πυροσβέστες είναι σχεδόν υπό έλεγχο. Το σημείο που έχει πιάσει φωτιά είναι δύσβατη περιοχή, απρόσιτη, μη προσβάσιμη και είναι δύσκολο να προσεγγίσουν πολύ κοντά στο σημείο. Ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά και με την υγρασία της νύχτας. Είναι στο σημείο αρκετά οχήματα της πυροσβεστικής, η δεξαμενή ήταν γεμάτη νερό όπως και του Αγαλά . Αυτό που μου κάνει εντύπωση όμως, είναι το πρωτοφανές που συμβαίνει. Είναι αρχές Απρίλιου και είναι η τρίτη φωτιά. Ίσως θα έπρεπε να είμαστε κι εμείς οι πολίτες πιο προσεκτικοί. Ελπίζω να είναι από λάθος ανθρώπινο και να μην είναι κάτι άλλο.
Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι και κυρίως εδώ στα ορεινά, ότι υπάρχουν εκτάσεις με πεύκα που έχουν πέσει από τον Ιανό μη προσβάσιμες. Ίσως όλοι μαζί πρέπει να βοηθήσουμε να βγει κάποιο πρόγραμμα υλοτόμησης. Καλό θα ήταν να το κοιτάξουμε όλοι μαζί για να μπορέσουμε να καθαρίσουμε τα δάση μας. Αυτή τη στιγμή δεν κινδυνεύει κανένα σπίτι, ούτε στάβλοι με ζώα. Επίσης άλλαξε και η φορά του ανέμου και αυτό μας βοηθάει.


ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΑΚΤΥΠΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Είμαι στο Κοιλιωμένο, είναι μία μικρότερη μια μεγαλύτερη πυρκαγιά . Πήγαινε καλά πριν μια ώρα που είχε άπνοια , τώρα όμως έχουμε αέρα και δυσκολεύουν τα πράγματα.
Είναι όλοι εδώ πυροσβέστες, διοίκηση πυροσβεστικής, αστυνομικές αρχές, 7 υδροφόρες. Αεροσκάφη δεν γίνεται να πετάξουν, ότι κάνουν τα πεζοπόρα που προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά μέσα στο δάσος . Υπάρχουν δύσβατα σημεία,  όμως βασικό είναι ότι δεν είναι μέσα στο χωριό. Αυτή την ώρα δεν είναι υπό έλεγχο η πυρκαγιά
Καταβάλουν τεράστια προσπάθεια, και οι πυροσβέστες και οι  εθελοντικές ομάδες, και η πολιτική προστασία, όλοι συμμετέχουν, όλος ο μηχανισμός έχει λειτουργήσει και θέλω να τους ευχαριστήσω.
Ήταν απαραίτητο να έρθουν εναέρια πυροσβεστικά όμως νύχτωνε και δεν μπορεί να συμβεί αυτό. Θεωρώ ότι τα πράγματα ήταν λίγο περίεργα.
Οι δυο εστίες είναι σε εξέλιξη, δεν κινδυνεύουν σπίτια και κάτοικοι.
 
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΘΩΝΑΙΟΥ (ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ)
 
Δυστυχώς δυναμώνει ο αέρας, υπάρχει πρόβλημα, είναι όμως εδώ η πυροσβεστική , νερό υπάρχει αλλά υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με κομμένα δέντρα μέσα στο δάσος.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΚΟΛΥΡΗΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ) , ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Έχουμε μία φωτιά στον Κοιλωμένο. Στέλνουμε 3 υδροφόρες σαν δήμος, οι δεξαμενές είναι γεμάτες νερό. Νομίζω ότι η φωτιά θα σβήσει σύντομα»
Κατά τη διάρκεια της εκπομπής ακολούθησε ενημέρωση από την υπεύθυνη της ΠΕΖ κ. Μαρία Μουζάκη, την Αντιπεριφερειάρχη κ.Κατερίνα Μοθωναίου και τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Κοιλιωμένου κ.Τάσου Μαρούδα.
Ακολουθούν οι δηλώσεις τους
ΜΑΡΙΑ ΜΟΥΖΑΚΗ (ΥΠΕΥΘ.ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΖ)
Έχουμε μεγάλη φωτιά στον Κοιλιωμένο που είναι σε εξέλιξη 200 μέτρα από το χωριό προς Άγιο λέοντα
Έχουν φτάσει τα πρώτα πυροσβεστικά , δεν μπορούν να πετάξουν εναέρια γιατί είναι αρά
Έχουμε στείλει 3 υδροφόρες εμείς και 2 ο δήμος, έρχεται άλλη μία από Ρομίρι. Επίσης μίλησα και με τον υπεύθυνο πολιτικής προστασίας του δήμου κ.Νίκο Αρβανιτάκη και με ενημέρωσε ότι η δεξαμενή στο χωριό έχει 100 κυβικά νερό.
 
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΘΩΝΑΙΟΥ (ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ)
"Πολύ νωρίς αρχίσαμε φέτος με τις πυρκαγιές. Είναι πολύ μεγάλο το μέτωπο της φωτιάς. Ενημερώθηκα ότι ευτυχώς έχει πάνω από 100 κυβικά. Έστειλε ο δήμος 4 υδροφόρες και 2 η ΠΕΖ και προσπαθούμε γρήγορα να περιορίσουμε το μέτωπο. Έχουμε ζητήσει και εναέρια μέσα.
Η φωτιά έχει πολύ μεγάλη δύναμη αυτή τη στιγμή".
 
TAΣΟΣ ΜΑΡΟΥΔΑΣ , (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΙΛΙΩΜΕΝΟΥ)
Η εικόνα είναι προς έλεγχο, δεν έχει πάρει μεγάλη έκταση . Νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε. Είναι υπό έλεγχο γιατί είχαν πέσει πεύκα και καίονται μαζί με τα ξερά. Είναι πυκνό δάσος εκεί. Το χωριό δεν κινδύνεψε, δεν φυσάει και πολύ , νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε.


ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΚΠΟΜΠΗ| IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 

https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent