ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

  • «Είναι πολλά τα αποκαρδιωτικά στη Ζάκυνθο… ΑΠΟΣΤΕΛΕΧΩΝΕΤΑΙ το Νοσοκομείο Ζακύνθου … Σε ΑΚΙΝΗΣΙΑ το θέμα των υδροπλάνων …. ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ζώνη ο μόλος του Αγ. Νικολάου για τους πολίτες …»
Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΡΑΙΣΚΟΣ (Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ), μιλά ΕΚΤΕΝΩΣ  στο Ionianradio.gr

«Είναι πολλά τα αποκαρδιωτικά στη Ζάκυνθο, ήδη αναφέρατε το νοσοκομείο το οποίο φαίνεται ότι αποστελεχώνεται,  χωρίς να προσλαμβάνονται καινούργιοι γιατροί ,μόνιμοι. Δεν είναι μόνο αυτό το αποκαρδιωτικό, το θέσαμε σαν ζήτημα και στο περιφερειακό την ακινησία του θέματος των υδροπλάνων, όπου είμαστε ακόμη στο μηδέν. Δύο φορές έχει απορριφθεί αυτό που επιχείρησε να κάνει η περιφέρεια, μάλιστα τη δεύτερη φορά απερρίφθη από το ελεγκτικό, με πολύ σκληρή γλώσσα, ως προς αυτά που πήγε να κάνει η περιφέρεια. Τώρα το κερασάκι  είναι η πρόσβαση στη περιοχή του μόλου, σε άφιξη κρουαζιερόπλοιου.
Αυτό που συνέβη ήταν, ότι επιχειρώντας να περπατήσουμε μέχρι τη μεταλλική προβλήτα, υπήρχε σεκιούριτι και κάποιες πολύ ψηλές μπάρες , λίγο πριν φτάσουμε στο πλάτωμα το μεγάλο , και η σεκιούριτι μας είπε ότι έχει άδεια από το λιμεναρχείο να μην περάσει κανένας, γιατί υπάρχει κάποιο κρουαζιερόπλοιο.
Ρωτήσαμε από πού έχουν την εξουσία, μας είπαν από το λιμεναρχείο. Έγγραφο δεν είχαν , και σπρώξαμε τις μπάρες και προχωρήσαμε κανονικά. Είναι αποκούμπι μας  μέσα στην καραντίνα αυτή η βόλτα στη περιοχή .
 Το κρουαζιερόπλοιο ήταν μικρό, επίπεδου θαλαμηγού. Το θέσαμε και στο περιφερειακό και στη κ. Κράτσα και στη κ.Μοθωναίου.  Η αντιμετώπιση που είχαμε ήταν καλή. Χωρίς να έχει γίνει φαραωνική προβλήτα, άρχισαν απαγορεύσεις. Εκεί να δείτε τι απαγορεύσεις θα υπάρχουν. Μας προετοιμάζουν με πρόχειρο τρόπο. Το λιμεναρχείο μας είπε ότι ενεργοποίησαν παλιό νόμο γιατί τώρα υπάρχουν σεκιούριτι. Ρωτήσαμε αν το σκάφος είχε άδεια αλλά εκεί μας τα μπέρδευαν και μας είπαν ότι προβλέπεται.
Αυτό το πλοίο ρώτησα αν κάνει διεθνή ταξίδι ή απλή κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά;
Ήταν όμως καλή η  αντιμετώπιση στο περιφερειακό, το είδαν με θετικό μάτι, είπαν θα το ψάξουν για να δουν τι ισχύει. Ο πρόεδρος του λιμενικού, μας είπε ότι υπάρχει κάποιος νόμος και να περάσουμε να το δούμε από το γραφείο του. Το θέμα όμως δεν ένιαι να ψάξουμε τους νόμους αλλά να μην αποκλειστούμε από σημεία της πόλης. Αυτό που συνέβη  ήταν από πολύ νωρίς να μας απαγορέψουν την είσοδο, ούτε καν στο πλάτωμα  να πάμε. Πιθανόν ο πράκτορας να έλαβε κάποια προφορική άδεια ,γιατί γραπτώς δεν είδαμε τίποτα.
Αν θέλουν να φτιάξουν μια ζώνη οι πράκτορες,  ας την κάνουν γύρω από το πλοίο και ας αφήσουν τους πολίτες. Μιλάμε για check point. Ήταν αποκρουστική εικόνα. Τραγικό γι αυτούς που κινούνται σε αυτό το χώρο και για τους επισκέπτες και τους ζακυνθινούς».

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΚΠΟΜΠΗ| IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 

https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent