ΝΙΚΗΤΑΣ ΣΠΙΝΟΣ | Για την αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που προκάλεσαν οι Πρόεδροι τω Τοπικών Συμβουλίων «Ο Δήμαρχος δεν θα παραστεί στο δημοτικό συμβούλιο αλλά θα έχει αναλυτική ανακοίνωση. Θεωρώ χρήσιμη αυτή τη συζήτηση με τους προέδρους και το εννοώ»
- Εκδικάστηκε η ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ – ΑΝΑΦΟΡΑ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ, σχετικά με την διακοπή ηλεκτροδότησης , της Τ.Κ.Κερίου.
Για την ιστορία του θέματος , ο Πρόεδρος της κοινότητας , Δημήτρης Στέφος, είχε καταθέσει αίτηση-εισαγγελική παραγγελία, ζητώντας την σφράγιση του δημοτικού σχολείου και του νηπιαγωγείου, μέχρι την επανηλεκτροδότηση των γεωτρήσεων.
«Όλοι ξέρουν την προσπάθεια μας, σαν δημοτική αρχή, να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της μεγάλες αύξησης των υποχρέωσαν της ΔΕΥΑΖ, απέναντι στη VOLTERA. Φτάσαμε σε σημείο να περιορίσουμε τις καθημερινές διακοπές , τα χρέη δημιουργουσών ασφυκτική κατάσταση, ετοιμάσαμε τα νομικά μας όπλα, εκδικάστηκε η προσφυγή. Η απόφαση ήταν άμεση αποκατάσταση των διακοπών και πιστεύω ότι αύριο θα ολοκληρωθούν οι συνδέσεις. Η απόφαση έχει ισχύ για 3 μήνες και θα ακολουθήσουν τα ασφαλιστικά. Έχουμε υποχρέωση, να βελτιώσουμε τις παθογένειες, αυτός είναι ο στόχος μας.»
- Ο ΝΙΚΗΤΑΣ ΣΠΙΝΟΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ότι με ανώνυμες επιστολές, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και στην Κυβέρνηση, ζητούσαν να μη διαγραφούν τα πρόστιμα , όπως έγινε σε άλλους δήμους αναφορικά με τους ναυαγοσώστες«Ο Δήμαρχος έχει δυο τέτοιες επιστολές στα χέρια του»

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΙΚΗΤΑΣ ΣΠΙΝΟΣ ΣΤΟ IONIAN RADIO.GR 

«Όλοι ξέρουν  την προσπάθεια μας,  σαν δημοτική αρχή, να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της μεγάλες αύξησης των υποχρέωσαν της ΔΕΥΑΖ, απέναντι στη VOLTERA. Φτάσαμε σε σημείο να περιορίσουμε τις καθημερινές διακοπές , τα χρέη δημιουργουσών ασφυκτική κατάσταση, ετοιμάσαμε τα νομικά μας όπλα, εκδικάστηκε η προσφυγή.  Η απόφαση ήταν άμεση αποκατάσταση των διακοπών και πιστεύω ότι αύριο θα ολοκληρωθούν οι συνδέσεις. Η απόφαση έχει ισχύ για 3 μήνες και θα ακολουθήσουν τα ασφαλιστικά. Έχουμε υποχρέωση, να βελτιώσουμε τις παθογένειες, αυτός είναι ο στόχος μας.
Πολλές φορές υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες και αυτός που χειρίζεται τα πράγματα , συναντά απρόοπτα, που δυσκολεύουν τους χρόνους. Πλέον ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και παλεύουμε προς αυτή τη κατεύθυνση.
Υπάρχουν πράγματι κάποιας δυσκολίες που δημιουργούν πραγματικά κωλύματα. Τα αντιμετωπίζουμε και επιτείνονται αυτές οι προσπάθειες το τελευταίο διάστημα. Σε ότι αφορά τους ναυαγοσώστες για παράδειγμα, έλεγε η αντιπολίτευση ότι θα καταδικαστεί ο δήμος. Στάλισαν ανώνυμα γράμματα στις αρχές και στη κυβέρνηση, όπου έγραφαν ότι δεν πρέπει τα πρόστιμα να διαγραφούν, όπως έγινε σε  άλλους δήμους, αλλά να τα πληρώσει ο δήμος. Μιλάμε για απαράδεκτες δυστυχώς συμπεριφορές. Σαφώς είχαν λόγο και το έκαναν αυτοί οι άνθρωποι. Είναι απίστευτα αυτά που συναντάμε στη καθημερινότητα μας. Εμείς όμως έχουμε τους στόχους μας και συνεχίζουμε.
Αύριο ο δήμαρχος δεν θα παραστεί στο δημοτικό συμβούλιο αλλά θα έχει αναλυτική ανακοίνωση. Θεωρώ χρήσιμη αυτή τη συζήτηση  με τους προέδρους και το εννοώ. Από το να βρίσκονται οι πρόεδροι σε παραπληροφόρηση, είναι χρήσιμη η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο. Όλοι οι πρόεδροι άλλωστε, μπορούν να βλέπουν τακτικά το δήμαρχο στο γραφείο του ,  αλλά εφόσον προέκυψε αυτό το πρόβλημα, υμείς οφείλουμε να τους ενημερώσουμε.
Είμαι επιλογή του δήμαρχοι ως αναπληρωτής του και αυτό με τιμά,  και η απουσία του έχει να κάνει , με τις επαναλαμβανόμενες ακραίες συμπεριφορές μέσα στο δημοτικό συμβούλιο. Θέλει να δείξει έτσι, ότι αυτά δεν πρέπει να γίνονται αποδεκτά. Κάποια στιγμή πρέπει κάποιοι με κάποιο τρόπο να ταρακουνηθούν. Αυτή είναι η επιλογή του δημάρχου».

 

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΚΠΟΜΠΗ| IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 

https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent