ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΘΩΝΑΙΟΥ  για την ΜΟΝΑΔΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΝΕΦΡΟΥ «Έχουμε ήδη επισκεφτεί τον κ.Πλεύρη, θα γίνει νέα παρέμβαση στον Υπουργό … και για το θέμα του Καρδιολόγου»
ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟ ΠΑΣΧΑ
«Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΡΑΤΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ μας ανοίγει το δρόμο να διεκδικήσουμε την επομένη τετραετία…»
Για ΣΦΑΓΕΙΑ...
  • Ειδική αναφορά υπήρξε στα έργα τα οποία υλοποιούνται ή βρίσκονται στη διαδικασία χρηματοδότησης
  • Απαντά στα όσα διαχέονται για ολοκλήρωση της μεταφοράς των δεμάτων από το ΛΙΒΑ
  • Απαντά στην καταγγελία Καραίσκου
  • Κριτική στη δημοτική αρχή
 
Η Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου, απαντά στο αίτημα των πολιτών, για την τοποθέτηση νεφρολόγου στη μονάδα τεχνητού νεφρού «Έχουμε ήδη επισκεφτεί τον κ.Πλεύρη, θα γίνει νέα παρέμβαση , πρέπει να βρεθεί λύση. Άκουσα με χαρά στην εκπομπή σας, ότι ο Μητροπολίτης Δωδώνης θα επισκεφτεί για το ίδιο θέμα τον υπουργό υγείας», δήλωσε και πρόσθεσε «Ο βουλευτής έχει κάνει τεράστια προσπάθεια...».
Ειδική αναφορά υπήρξε στα έργα τα οποία υλοποιούνται ή βρίσκονται στη διαδικασία χρηματοδότησης. Αναφερόμενη στο θέμα των σφαγείων δήλωσε χαρακτηριστικά «Πληροφορήθηκα ότι πάει προς λύση η εξεύρεση οικοπέδου. Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ.Πάστρα, μου δήλωσε ότι επικαιροποιούν την παλιά μελέτη ώστε να γίνε η απορρόφηση των χρημάτων».
Απαντώντας στα όσα διαχέονται για ολοκλήρωση της μεταφοράς των δεμάτων από το ΛΙΒΑ, λόγω λήξης της σύμβασης, υποστήριξε «Έχουμε πάρει παράταση μέχρι το Σεπτέμβρη και αν χρειαστεί θα πάρουμε και πάλι».
Για το ίδιο θέμα και μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι έχει δρομολογηθεί η κατασκευή του κυττάρου και του βιολογικού στο ΛΙΒΑ, ενώ σχολίασε αρνητικά τη θέση του δημάρχου στο δ.σ. του ΦΟΔΣΑ          για την αποκατάσταση του ΧΥΤΑ.
«Είπε ότι θα μπορούσε να κάνει το έργο με 4.5 εκατομμύρια ευρώ. Δεν ζητάς λιγότερα από αυτά τα οποία το υπουργείο είναι διαθέσιμο να δώσει, αλλά αντιθέτως πιέζεις για να γίνει το έργο».
Απαντά στην καταγγελία Καραίσκου, και την απαγόρευση πολιτών κατά την διάρκεια της άφιξης κρουαζιερόπλοιων «Δυστυχώς η νομοθεσία είναι αυστηρή. Δεν γίνεται να μην είναι κλειστό το συγκεκριμένο σημείο».
Επίσης άσκησε κριτική στη δημοτική αρχή για την κατάσταση που επικρατεί στην Πικριδιώτισσα, όπου ο περιβάλλοντας χώρος της εκκλησίας, δείχνει σημάδια εγκατάλειψης.
Τέλος, σχολίασε τη στήριξη του Μαξίμου για την επαναδιεκδίκηση τη ς Κράτσα στη Περιφέρεια Ιονίων Νήσων «Βρισκόμαστε στο τρίτο έτος της θητείας μας  ,πολεμάμε να λύσουμε τα προβλήματα και αυτό μας ανοίγει το δρόμο να διεκδικήσουμε την επομένη τετραετία…»
 
Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΘΩΝΑΙΟΥ ΣΤΟ IONIANRADIO.GR
 
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ-ΜΟΝΑΔΑ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ
 
Έχουμε ήδη επισκεφτεί τον κ.Πλεύρη για το θέμα της μονάδας τεχνητού νεφρού. Είναι πολύ  σημαντική αυτή η μονάδα. Πολλοί είναι που θέλουν να έρθουν  και δε μπορούν γι αυτό το λόγο. Είναι κρίμα πραγματικά. Είναι  μια πραγματικότητα το ζητάει ο κόσμος και οι φιλοξενούμενοι. Πρέπει να βρεθεί μία λύση. Άκουσα με χαρά ότι και ο Μητροπολίτης Δωδώνης θα επισκεφτεί τον υπουργό κ. Πλεύρη
Ο βουλευτής έχει κάνει τεράστια προσπάθεια γι αυτό και βλέπουμε καλύτερη εικόνα του νοσοκομείου. Όσοι δεν το βλέπουν είναι γιατί δεν θέλουν να το παραδεχτούν. Όλοι μαζί ενωμένοι πρέπει να απαιτήσουμε
 
ΕΡΓΑ
 
 Η Αγία Αικατερίνη ξεκινάει, είναι γεγονός. Ολοκληρώνεται η μελέτη για το Σκουληκάδο και έχουμε και την έγκριση για κάποια προληπτικά μέτρα ασφάλειας, στο πάνω μέρος του καμπαναριού.
Όσο αφορά το Κάστρο το ταμείο ανάκαμψης θα βάλει 3 εκατομμύρια, γι α να ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις και να γίνει φιλόξενο και επισκέψιμο.
Το υπουργείο πολιτισμού, έχει εγκρίνει μελέτη για το μουσείο Ζακύνθου και υπάρχουν και κάποιες παρεμβάσεις στο καμπαναριό Αγίου Γερασίμου, στις εικόνες στον Άγιο Χαράλαμπο και γενικώς υπάρχει μία  καταγραφή των πολιτιστικών μνημείων,  να δούμε ποια έργα μπορούν να προχωρήσουν.
Στα Στροφάδια το έργο έχει πάρει το δρόμο του  και σύντομα τώρα που φτιάχνει ο καιρός θα αρχίσουν τα συνεργεία να δουλεύουν.
Τα σφαγεία χθες πληροφορήθηκα ότι πάει προς λύση η εξεύρεση οικοπέδου. Είχα τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ.Πάστρα και μου είπε ότι υπάρχει κάτι που θα λύσει το θέμα τις επόμενες ημέρες. Επικαιροποιούν την  παλιά μελέτη, ώστε να γίνει η απορρόφηση των χρημάτων.
Είναι κρίμα να χάνονται ευκαιρίες για το νησί μας και πρέπει να επιστήσουμε την προσοχή σε όλους όσους εμπλέκονται.
Είμαστε στο τρίτο  έτος θητείας, προσπαθούμε να λύσουμε τα προβλήματα και αυτό μας ανοίγει το δρόμο να διεκδικήσουμε ξανά. Τα πρώτα χρόνια, φτιάχνεις φακέλους για να υλοποιήσεις. Σε αυτή τη διεκδίκηση θα είμαστε ήλοι παρόντες ώστε να συνεχίσει να πνέει ο διαφορετικός αέρας που πνέει στο νησί μας τα τελευταία χρόνια.
 
ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ-ΛΙΒΑΣ
 
Έχουμε πάρει παράταση του Ιανού μέχρι το Σεπτέμβρη και αν χρειαστεί θα πάρουμε και πάλι. Ο όγκος των σκουπιδιών είναι μεγάλος, έχουν μετακινηθεί 1000 τόνοι, θα μετακινηθούν άλλοι  9.000 εκτός και τα υπόλοιπα εντός του ΛΙΒΑ ώστε να απελευθερωθεί χώρος . Το πρώτο μέλημα είναι η κατασκευή του κυττάρου για υγειονομική ταφή των απορριμμάτων και του βιολογικού πρώτον για να μην έχουμε στραγγίδια. Το στοίχημα είναι φτιαχτούν γρήγορα
Δεν σας κρύβω το άγχος μας για το πώς θα μπορούμε να το  διαχειριστούμε σωστά εν όψει καλοκαιρού, τη μεγάλη ποσότητα των απορριμμάτων.
Θέλω να πιστεύω ότι μέχρι τέλους Ιουλίου θα είναι και ο βιολογικός και το κύτταρο έτοιμο. Ευτυχώς που υπήρχε η χρηματοδότηση μέσω του Ιανού γιατί δεν θα γίνονται διαφορετικά το έργο. Το διαχειριζόμαστε όμως γιατί υπάρχει το χρηματοοικονομικό αυτό εργαλείο.
Πιέζουμε να επιταχυνθούν οι  διαδικασίες και να γίνει πιο γρήγορα η κατασκευή του κυτάρρου. Στόχος από την αρχή, είχα πει, ότι είναι να λυθεί το πρόβλημα. Υπάρχει το σθένος και η δυναμική να λυθεί. Έχουμε τη βοήθεια να λύσουμε μια και καλή το πρόβλημα της Ζακύνθου.
Το επόμενο στοίχημα, είναι η τροποποίηση της μελέτης, ώστε να έχει υπόλειμμα λιγότερο από  10%. Όμως πρέπει να γίνεται καλύτερη διαχείριση στη πηγή και ανακύκλωση. Θα υπάρξει και συνεργασία με τους δήμους, ώστε να έχουμε μεγαλύτερη ανακύκλωση και το σκουπίδι να είναι λιγότερο, για να έχουμε και λιγότερο υπόλειμμα.
 
ΣΚΟΠΟΣ
 
Δυστυχώς ο δήμαρχος μας εξέπληξε στο Δ.Σ του ΦΟΔΣΑ,  γιατί είπε ότι θα μπορούσε, να το κάνει και με 4.5 3εκατομυρια ευρώ. Πιέζεις να γίνει το έργο να  βγουν τα χρήματα όταν έχεις υπουργό που σε στηρίζει. Ο δήμαρχος έχει την άποψη του, εμείς ζητήσαμε να είναι και τα άλλα μέλη του ΦΟΔΣΑ. Το αποτέλεσμα όμως ήταν θετικό για το νησί μας. Περιμένουμε την οριστική έγκριση από την αποκεντρωμένη , προκειμένου να ξεκινήσει το έργο αυτό.
 
ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΜΟΛΟΥ  ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΕ ΑΦΙΞΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟΥ
 
Ο κ. Καραίσκος το έθεσε το θέμα. Τοποθετήθηκα στο περιφερειακό, μίλησα με τον κ. Πλέσσα και με ενημέρωσε ότι  υπάρχει νομοθεσία και ότι όταν έρχεται κρουαζιερόπλοιο δεν πρέπει να επιτρέπεται η διάβαση των πεζών. Η νομοθεσία είναι αυστηρή, δεν γίνεται να μην είναι κλειστό όταν έρχεται το κρουαζιερόπλοιο. Δεν είναι κάτι καινούργιο, είχαμε και παλιότερα κάποιους αποκλεισμούς στο ύψος της στήλης των πεσόντων. Δυστυχώς δεν υπάρχει ειδικό φυλάκιο όταν δένουν κρουαζιερόπλοια. Με ενοχλεί προσωπικά γιατί κάθε βράδυ και εγώ κάνω αυτή τη βόλτα. Η ασφάλεια για το χώρο κοστίζει  45.000 ευρώ για τα 3 χρόνια .
 
ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ
 
Γίνεται μεγάλη  προσπάθεια να ολοκληρωθούν οι μελέτες. Είναι θέμα που πρέπει να δούμε, είναι υπεύθυνος ο κ. Ορφανουδάκης, θα βρεθεί λύση δεν θα χαθούν αυτές οι ευκαιρίες.
Δεν είναι κάτι που έχουμε αφήσει είναι κάτι που το διεκδικούμε
 
ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΕΝΟΨΕΙ ΠΑΣΧΑ
 
Κάνουμε προσπάθεια ευπρεπισμού της περιφέρειας, βάζοντας λουλούδια, εξωραΐζουμε τους χώρους μας στο δρόμο Γαϊτανιού , αεροδρόμιου και καλώ και το δήμο να κάνει κάτι αντίστοιχο για να αλλάξουμε την εικόνα της πόλης ενόψει του Πάσχα.
Με πονάκι να βλέπω την Πικριδιώτισσσα πνιγμένη στα χόρτα. Έχω κάνει αγώνα για να φτιαχτεί η εκκλησία και ο περιβάλλον χώρος.
Με το δρόμο Αργασίου εμείς κάνουμε το τοιχίο , στείλαμε έγγραφο όσο αναφορά τα φρεάτια αλλά μας απάντησε η ΔΕΥΑΖ  ότι οικονομικά αδυνατεί για την αντικατάσταση. Όμως πρέπει να δούμε και την αντικατάσταση του αγωγού. Κάνουμε τις παρεμβάσεις , πιστεύω ότι άσφαλτο πριν το Σεπτέμβρη δεν θα καταφέρουμε να ρίξουμε γιατί δεν θα έχει ολοκληρώσει τις παρεμβάσεις η ΔΕΥΑΖ.
Θα είναι πολύ δύσκολο να πάρουμε απόφαση να ασφαλτοστρώσουμε και να υπάρξει διαρροή .θα π ρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν υπάρχει διαρροή και έχει γίνει αντικατάσταση των σωληνώσεων.
Θα μιλήσω με το δήμαρχο για να γίνει ο καθαρισμός στη Πικριδιώτισσα.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΚΠΟΜΠΗ| IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 

https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent