«ΧΑΣΑΜΕ 2 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ  ΟΤΑΝ Η ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΠΗΡΕ  7 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ --- ΝΤΡΑΠΗΚΑΜΕ !»

  • «Οι επιχειρηματίες έχουν δημιουργήσει συνθήκες ανάπτυξης. Όμως το να έχει απολέσει σκοπίμως κονδύλια, για να φρενάρει την ανάπτυξη, πάει αλλού η κουβέντα»
  • «Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να πιέσουμε προς πάσα κατεύθυνση, γιατί υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης κάθε συστήματος, του βιολογικού, να μην υπάρχει προσωπικό για την αποκομιδή, υπάρχει κίνδυνος μη υδροδότησης, ένα άθλιο οδικό δίκτυο. Δυστυχώς τα τεράστια ποσά που δίνονται στους δήμους δεν έχουν αξιοποιηθεί και δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει δη δημοτική αρχή . Δεν εκμεταλλεύτηκε τα ευρωπαϊκά προγράμματα».
  • «Η δημοτική αρχή έχει χάσει τον έλεγχο. Χθες είδαμε ένα πραγματικό σφυροκόπημα , 40 προέδρων να μεταφέρουν την αδιαφορία που δείχνει η δημοτική αρχή στις τοπικές κοινότητες»
  • «Οι πρόεδροι έδειξαν ότι η δημοτική αρχή δεν έχει να φοβηθεί κάτι από τους προέδρους, ούτε από τους παραγωγικούς φορείς. Ο κ.Κακολύρης, έπρεπε ο ίδιος να έχει απαιτήσει τη παρουσία του δήμαρχου»

O   ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΠΗΡΑΣ (Οικονομικός Επόπτης Επιμελητηρίου Ζακύνθου ) στο Ionianradio.gr

«Πράγματι χθες παρακολούθησα το δημοτικό συμβούλιο και αυτό που διαπίστωσα είναι το ύφος και το ήθος των προέδρων ,που εξέφρασαν την αγανάκτηση τους  αλλά και την αγανάκτηση των πολιτών. Μετά την άρνηση της δημοτικής αρχής για την πραγματοποίηση της συνεδρίασης, τελικά  η συνεδρίαση έγινε μετά το έγγραφο και τις υπογραφές  κάποιων αιρετών. Η  δημοτική αρχή έχει χάσει τον έλεγχο. Χθες είδαμε ένα πραγματικό σφυροκόπημα , 40 προέδρων να μεταφέρουν την αδιαφορία που δείχνει η δημοτική αρχή στις τοπικές κοινότητες. Τα προβλήματα έχουν συσσωρευτεί, έχουν φτάσει σε αδιέξοδο … εξέφρασαν οι πρόεδροι  παράπονα με το πιο σοβαρό τρόπο. Η δημοτική αρχή φοβούμενη το διάλογο, έχει οδηγηθεί σε απομόνωση. Οι πρόεδροι έδειξαν ότι η δημοτική αρχή δεν έχει να φοβηθεί  κάτι από τους προέδρους, ούτε από τους παραγωγικούς φορείς. Ο κ.Κακολύρης, έπρεπε ο ίδιος να έχει απαιτήσει τη παρουσία του δήμαρχου.
Έγινε σε αυστηρό αλλά ευγενικό κλίμα χθες   η συνεδρίαση  και αυτό ήθελαν οι πρόεδροι να του εκφράσουν του δημάρχου. Δεν έχει λόγο ο δήμαρχος να κρύβεται και να μην έχει επαφή με τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.
Αυτή τη στιγμή θα πρέπει να τρέξουν ,να γίνει κάτι,  ότι μπορούν και ότι προλάβουν. Τα δυο (2) τελευταία χρόνια που υπήρξε υποτονική τουριστική κίνηση, η δημοτική αρχή όφειλε να προχωρήσει και να προωθήσει πολλά ζητήματα χωρίς την πίεση της μεγάλης επισκεψιμότητας που συνήθως έχει το νησί μας.
Και να θέλαμε να δώσουμε πίστωση χρόνου δυστυχώς χάθηκε  χρόνος. Δεν έχει γίνει κανένας ουσιαστικός προγραμματισμός και σε λίγο θα έχουμε χιλιάδες επισκέπτες. Δεν έγιναν αυτά που έπρεπε να είχαν γίνει για μία καλή τουριστική περίοδο. Δεν ήταν συνηθισμένες οι συνθήκες των δύο προηγούμενων ετών.
Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να πιέσουμε προς πάσα κατεύθυνση, γιατί υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης κάθε συστήματος, του βιολογικού, να μην υπάρχει προσωπικό για την αποκομιδή, υπάρχει κίνδυνος μη υδροδότησης, ένα άθλιο οδικό δίκτυο. Δυστυχώς τα τεράστια ποσά που δίνονται στους δήμους δεν έχουν  αξιοποιηθεί και δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει δη δημοτική αρχή . Δεν εκμεταλλεύτηκε τα ευρωπαϊκά προγράμματα.
Είναι αστείο να λέμε ότι πριν τρια (3) χρόνια η Ταβουλάρη εντάχθηκε και  να σκεφτούν τώρα ότι πρέπει να υπογειοποιηθούν τα καλώδια. Τα τρια  (3) χρόνια τι έκαναν;
Ξεκίνησαν τα έργα του open mall. Αφού ξήλωσαν το δρόμο, το άφησαν στα χώματα, γιατί ανακάλυψαν μετά ,ότι ο ΟΤΕ θα περάσει οπτικές ίνες.
 
  • Δυστυχώς λυπάμαι, γιατί αποδεικνύεται ότι ο δήμαρχος, δεν γνωρίζει ούτε από έργα, ούτε από προγραμματισμό.
Δεν υπάρχει πρόβλεψη για πρόσληψη προσωπικού. Υπάρχει μηδέν στον προϋπολογισμό. Πως ψηφίστηκε ; Έρχονται να πουν ότι την Τρίτη θα κάνουν τροποποίηση προυπολογισμού.  Η καθαριότητα θα μείνει μόλις με  οκτω (8) άτομα. Γιατί παίζουν το νησί σε μία ζαριά;
Νομίζω ότι δεν καταλαβαίνει και δεν θέλει να ακούσει η δημοτική αρχή, ο δήμαρχος δεν συζητάει και δεν θέλει να του υποδείξουν .
  • Αν είναι δυνατόν να βγαίνει ο δήμαρχος, και να επιρρίπτει ευθύνες στις υπηρεσίες, γιατί δεν έχουν προχωρήσει στην κοπή των χόρτων.
Σήμερα θα έπρεπε να φοράμε τα καλά μας ενόψει Πάσχα και μείς δείχνουμε το χειρότερο μας πρόσωπο. Ξεκινάει μετά αμέσως και η τουριστική περίοδος.  Το νησί  εδώ και 60  ημέρες βρίσκεται χωρίς νερό, κινδυνεύει το κεντρικό αντλιοστάσιο  στη πόλη, το κεντρικό αντλιοστάσιο στο Λαγανά. Αντιλαμβανόμαστε τι θα συμβεί ;
Δυστυχώς στο υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης που πήγα πριν 2 ημέρες για το λιμενίσκο του Κεριού, πρόταση του περιφερειακού συμβούλου κ. Καποδίστρια, συζητήσαμε  το leader όμως η συνέχεια δεν ήταν καλή για τη Ζάκυνθο. Ντραπήκαμε όταν μας έβγαλε τον πίνακα και μας ρώτησε γιατί δεν υπέβαλε ο δήμος Ζακύνθου αίτημα, ώστε να διεκδικήσει για την αγροτική οδοποιία. Όλοι οι δήμοι της χώρας αιτήθηκαν και θα τα περούν. Δυστυχώς η δημοτική αρχή επέλεξε να μην υποβάλει πρόταση. Ο βουλευτής ντράπηκε όμως και αυτό έχει χαθεί. Η Κεφαλονιά πήρε άνω των 7 εκατομμυρίων. Δεν υπάρχει καμία πρόταση, κανένα έργο. Τα μόνα χρήματα που έχει εξασφαλίσει το νησί μας είναι τα 10.500 εκατομμύρια του leader, που με μεγάλο κόπο τα διεκδικήσαμε.
Δεν είναι καλά τα πράγματα γιατί οι πόροι που παίρνουν άλλες περιοχές εμείς επιλεξαμε να μην τους διεκδικήσουμε
  • «Θα χαλάσουμε το περιβάλλον γιατί θα φτιαχτούν  βίλλες και σπιτάκια, άρα δεν χρειαζόμαστε αυτά τα χρήμα για την αγροτική οδοποιία», δήλωσε ο δήμαρχος.
Πολέμιος της ανάπτυξης.
Οι επιχειρηματίες έχουν δημιουργήσει συνθήκες ανάπτυξης. Όμως  το να έχει απολέσει σκοπίμως κονδύλια, για να φρενάρει την ανάπτυξη, πάει αλλού η κουβέντα.
Είναι θλιβερό  το νησί της Ζακύνθου να καταλήγει σε τέτοιου είδους πρακτικές και λογικές.
Εμείς θα επισκεφτούμε και τον εισαγγελέα, να θέσουμε τα ζητήματα αυτά , γιατί υπάρχει κίνδυνος καταστροφής και κατάρρευσης για το νησί μας και εμείς θα πρέπει να προφυλάξουμε κατοίκους και επιχειρηματίες,  ασκώντας όλα τα μέσα που έχουμε».

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΚΠΟΜΠΗ| IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 

https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent