ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ «Όλοι , να καθίσουν  σε ένα τραπέζι για να βρεθούν λύσεις»
  • «Αν αδυνατεί η δημοτική αρχή στα μεγάλα έργα να ανταπεξέλθει, ας βοηθήσουμε όλοι να γίνουν τα μικρά . Έχουμε ευθύνη και υποχρέωση όλοι… Θα παρακαλούσα όλες οι δημοτικές παρατάξεις, όλοι , να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να λύσουν ή να δρομολογήσουν τα πιο επείγοντα θέματα»
  • «Επισκεπτόμαστε συχνά το δήμαρχο μας ακούει, τον ακούμε, βέβαια δεν έχουν λυθεί προβλήματα…»
  • «Δεν έχει γίνει κάτι , κανείς δεν μπορεί να πει ότι η Ζάκυνθος είναι έτοιμη να υποδεχτεί τουρίστες. Δεν είναι καλή ούτε για τους κατοίκους. Τα πιο κυρίαρχα θέματα που μας ανησυχούν είναι ο βιολογικός,  που έχουμε πληροφορηθεί ότι δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα»
  • «Κρίνουμε απαραίτητο να ενημερωθεί ο εισαγγελέας, δεν θέλουμε να ρίξουμε ευθύνες σε κανέναν ,δεν θέλουμε να πούμε ότι απλά το είπαμε και τέλος . Πρέπει να γίνει και κάποια ενέργεια. Δεν έχουμε άλλους τρόπους, δεν ξέρουμε τι άλλο να κάνουμε. Εκείνο που είναι σίγουρο, είναι ότι δεν έχουμε πολιτικές σκοπιμότητες»
  • «Τώρα όμως βρέχει λεφτά. Το χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχουν μελέτες για μεγάλα έργα. Άρα θα τελειώσει και αυτή η θητεία και η επόμενη δημοτική αρχή θα ξεκινήσει από το μηδέν, θα έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και ίσως δεν υπάρχουν και τα χρήματα»
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ |
  • «Η τουριστική περίοδος σε καμιά περίπτωση δεν θα είναι καλύτερη από το 2019. Θα έπρεπε να είχαμε ένα καλό Απρίλιο. Οι πληρότητες δεν είναι ικανοποιητικές και δεν υπάρχει εσωτερικός τουρισμός. Μιλάμε για ένα Απρίλιο στο μείον 30 % από το 2019, ίσως και παραπάνω. Ο Μάιος ,θα είναι ένας κακός Μάιος, δεν φαίνεται ότι θα συμβεί αυτό με τις κρατήσεις τελευταίας  στιγμής και δεν υπάρχουν και ο ανάλογες   προσφορές γιατί επηρεάζονται και οι αεροπορικές γραμμές. Άρα όσο καλά και να πάει μετά το τρίμηνο δεν μπορεί να φτάσει το 2019»
 
O ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΓΑΡΗΣ  (Πρόεδρος Συλλόγου Ξενοδόχων Ζακύνθου ) στο Ionianradio.gr
 
«Δεν διεκδικούμαι, για την ακρίβεια περιμένουμε λύσεις . Τα προβλήματα, τα έθεσαν πολύ καλά οι πρόεδροι των κοινοτήτων. Είναι γνωστά αυτά που δεν έχουν λυθεί, έχουν ιεραρχηθεί σε πολύ ή λιγότερα επείγοντα.
Ελπίζαμε ότι χθες, επειδή ήταν μεγάλο και το ακροατήριο, θα ήταν καλό να ακουστεί και η δική μας φωνή, ώστε να προσθέτουμε όχι  κάτι διαφορετικό.
Δεν είναι το τέλος του κόσμου που δεν ακουστήκαμε, εμείς επισκεπτόμαστε συχνά το δήμαρχο μας ακούει, τον ακούμε, βέβαια δεν έχουν λυθεί προβλήματα από αυτά που γνωρίζεται.
Δεν έχει γίνει κάτι ,  κανείς δεν μπορεί να πει ότι η Ζάκυνθος είναι έτοιμη να υποδεχτεί τουρίστες. Δεν είναι καλή ούτε για τους κατοίκους. Τα πιο κυρίαρχα θέματα που μας ανησυχούν είναι ο βιολογικός,  που έχουμε πληροφορηθεί ότι δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.
Έχουμε ψάξει να βρούμε λύσεις επέκτασης του, αλλά και να βρεθούν τοπικού χαρακτήρα λύσεις, προκειμένου να μη βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να σταματήσει η λειτουργία του βιολογικού.
Είναι πολύ πιθανό να σκάσει το πρόβλημα και να μην υπάρχει δυνατότητα λειτουργίας ενός ολόκληρου νησιού. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί.
Ένα άλλο πρόβλημα, είναι της καθαριότητας και ειδικότερα της πεζής .  Την προηγούμενη χρονιά υπήρχε πρόβλημα και έχουμε πληροφορηθεί ότι λήγουν οι συμβάσεις των ανθρώπων που δουλεύουν και δεν έχουν   προβλέψει νέες προσλήψεις.
 Γίνονται φιλότιμες προσπάθειες  από τον κ.Σπίνο, όμως θα γίνουν αναθέσεις όταν ήδη υπάρχει κόσμος; Όταν τα πράγματα  είναι έτσι τα τελευταία 2-3 χρόνια; Και θα γίνουν τώρα αναθέσεις; Αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Η  κατάσταση δεν πάει άλλο.
Κρίνουμε απαραίτητο ο εισαγγελέας να ενημερωθεί  , δεν θέλουμε να ρίξουμε ευθύνες σε κανέναν ,δεν θέλουμε να πούμε ότι απλά το είπαμε και τέλος . Πρέπει να γίνει και κάποια ενέργεια. Δεν έχουμε άλλους τρόπους, δεν ξέρουμε τι άλλο να κάνουμε. Εκείνο που είναι σίγουρο, είναι ότι δεν έχουμε πολιτικές σκοπιμότητες.
Έχουμε κάνει συνάντησες με υπουργεία, βουλευτή, περιφερειάρχη, ξέρουμε και γνωρίζουμε ότι ο θεσμός του  δήμαρχου είναι πολύ σημαντικός και όλα καταλήγουν εκεί. Η ευθύνη είναι μεγάλη, ξέρουμε ότι έχουν συσσωρευτεί    προβλήματα,  όμως  δυο (2) χρόνια τώρα , υπήρχε ο χρόνος να γίνουν πράγματα.
Επίσης, χρηματοδοτικά εργαλεία  που τώρα υπάρχουν,  νομίζω ότι δεν υπήρχαν στις προηγούμενες θητείες. Τώρα όμως βρέχει λεφτά. Το χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχουν μελέτες για μεγάλα έργα. Άρα θα τελειώσει και αυτή η θητεία και η επόμενη δημοτική αρχή θα ξεκινήσει από το μηδέν, θα έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και ίσως δεν υπάρχουν και τα χρήματα.
  • Θα παρακαλούσα όλες οι δημοτικές παρατάξεις να καθίσουν όλοι σε ένα τραπέζι και να λύσουν ή να δρομολογήσουν τα πιο επείγοντα θέματα.
  • Δεν είναι ο τουρισμός, δεν είναι η οικονομία είναι και η δική μας ποιότητα. Θέλουμε μια καλύτερη εικόνα, να περπατάμε ελεύθεροι στα πεζοδρόμια, να έχουμε φωταγωγημένους χώρους, μια εικόνας ανθρώπινη.
Αν αδυνατεί η δημοτική αρχή στα μεγάλα έργα να ανταπεξέλθει, ας βοηθήσουμε όλοι να γίνουν τα μικρά . Έχουμε ευθύνη και υποχρέωση όλοι.
Οι πρόεδροι δίνουν πολύ μεγάλο αγώνα και κρατάνε τα χωριά τους  σε πολύ καλό επίπεδο. Όμως στη πόλη είναι δύσκολο, θα μπορούσε να υπάρχει εθελοντισμός  όμως και εκεί υπάρχει δυσκολία.
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ |
«Η τουριστική περίοδος σε καμιά περίπτωση δεν θα είναι καλύτερη από το 2019. Θα έπρεπε  να είχαμε ένα καλό Απρίλιο. Οι πληρότητες δεν είναι ικανοποιητικές και δεν υπάρχει εσωτερικός τουρισμός. Μιλάμε για ένα Απρίλιο στο μείον 30 % από το 2019, ίσως και παραπάνω. Ο Μάιος ,θα είναι ένας κακός Μάιος, δεν φαίνεται ότι θα συμβεί αυτό με τις κρατήσεις τελευταίας  στιγμής και δεν υπάρχουν και ο ανάλογες   προσφορές γιατί επηρεάζονται και οι αεροπορικές γραμμές. Άρα όσο καλά και να πάει μετά το τρίμηνο δεν μπορεί να φτάσει το 2019. Η αγγλική αγορά θα πάει καλά και βέβαια μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν προβλήματα λόγω της πανδημίας.
Όλα αυτά είναι προβλήματα.  Θα χρειαστούμε μία διετία να επανέλθουμε. Μαθαίνω ότι υπάρχει προβληματισμός και από  αγορές ανατολικής Ευρώπης. Υπάρχει μία αντασφάλεια και δεν ξέρουμε ποια θα είναι η συνέχεια. Δεν είμαστε αισιόδοξοι και δεν νομίζω ότι όλα θα είναι τόσο ρόδινα».

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΚΠΟΜΠΗ| IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 

https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent