ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

 
 

ΤΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ, ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ , ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ.

Να ενισχυθεί άμεσα με νεφρολόγο η μονάδα τεχνητού νεφρού, του νοσοκομείου Ζακύνθου, για να καλυφθούν επαρκώς οι αυξημένες υγειονομικές ανάγκες των νεφροπαθών, ζήτησε μιλώντας στο Ionianradio.gr, η κ. Xριστίνα Τετράδη .
Αναφερόμενη σε εμπειρία συγγενικού της προσώπου, δήλωσε χαρακτηριστικά «Λόγω του ότι ο πατέρας μου, χρειαζόταν τη μονάδα τεχνητού νεφρού, θέλω να τονίσω, την σοβαρότητα του θέματος και να προσθέσω ότι είναι αρκετοί οι πολίτες που έχουν επικοινωνήσει μαζί μου και ζητούν να κάνω κάτι, ώστε να μπορούν και οι ίδιοι να επιστρέψουν στον τόπο τους».
Παράλληλα σημειώνει, «Το δυστυχές είναι ότι ενώ υπάρχει εξοπλισμός, δεν υπάρχουν γιατροί».
Στην ίδια συνέντευξη, αναφερόμενη στην κοινή επιστολή Εμπορικού Συλλόγου, Επιμελητηρίου και Συλλόγου Ξενοδόχων, προς το δήμαρχο, δηλώνει με νόημα «Έπρεπε να κάνουμε κάτι. Προσπαθούμε συνέχεια να βρούμε δίαυλο επικοινωνίας. Υποσχέσεις υπάρχουν , αλλά μέχρι εκεί».
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν οι τοποθετήσεις της για την τουριστική οικονομία και τον γενικότερο προβληματισμό,  αναφορικά με τις απώλειες που προκύπτουν, λόγω των ειδικών συνθηκών, όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία.
Εκφράζοντας την ανησυχία των επιχειρηματιών του τουριστικού κλάδου για τις μέχρι σήμερα επιπτώσεις , αλλά και της εκτίναξης του ενεργειακού κόστους , που έχει ως συνέπεια την αύξηση των τιμών σε βασικά αγαθά, δήλωσε χαρακτηριστικά « Όλο αυτό, έρχεται σε κοστολόγιο που ξεπερνάει το συν 50% και αυτό δίνει δυσκολία στο να επιβιώσουμε».
Αναφερόμενη στα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης, δηλώνει ότι «υπήρξε στήριξη, όμως πιέζουμε για την μείωση φπα κάτι το οποίο φαίνεται ότι δεν είναι εφικτό».
Τέλος χαρακτηριστική της δύσκολης κατάστασης που ήδη έχει διαμορφωθεί, ήταν η δήλωση της κ.Τετράδη, ότι, «πολλοί ξενοδόχοι έχουν μεταφέρει το άνοιγμα των επιχειρήσεων τους, το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου».

Η Χριστίνα Τετράδη  (Αντιπρόεδρος Ξ.Ε.Ε- Πρόεδρος Συλλόγου Ξεν/χων Λαγανά-Πολιτευτής Ν.Δ) στο Ionianradio.gr

Μονάδα Τεχνητού Νεφρού
Σε σχέση με τη μονάδα τεχνητού  νεφρού,  λόγω του ότι και ο πατέρας μου χρειαζόταν, είναι πολύ σοβαρό πρόβλημα και αρκετοί πολίτες με έχουν πάρει τον τελευταίο καιρό και μου έχουν ζητήσει να κάνω κάτι, να μπορούν να έρθουν, γιατί τους έχει λείψει ο τόπος τους.
Αυτή τη στιγμή δεν θα πω κάτι παραπάνω, είναι όμως από τα ζητήματα που έχουμε θίξει. Το δυστυχές είναι ,ότι ενώ υπάρχει εξοπλισμός δεν υπάρχουν ιατροί.
Κοινή Επιστολή προς το Δήμαρχο , Εμπορικού Συλλόγου-Επιμελητηρίου-Συλλόγων Ξενοδόχων Ζακύνθου
Κάναμε μία κοινή επιστολή, γιατί έπρεπε να κάνουμε κάτι, παρότι συζητάμε και συνέχεια προσπαθούμε να βρούμε δίαυλο επικοινωνίας. Υποσχέσεις υπάρχουν, αλλά είναι μέχρι εκεί. Έτσι αποφασίσαμε, να γραφτούν αυτά. Όλοι ξέρουμε σε τι κατάσταση είναι ο τόπος μας. Είναι κρίμα  σε έγγραφα που στέλνονται να αλλάζει μόνο η ημερομηνία. Η Ζάκυνθος, όχι μόνο για τους τουρίστες δεν μπορεί να λειτουργήσει, αλλά δεν μπορεί να λειτουργήσει , ούτε για τους κατοίκους της, δεν μπορούν να έχουν μια ποιότητα ζωής.
Τουριστική Οικονομία
Έχουμε προσγειωθεί στη πραγματικότητα, να έχουμε επιβιώσει από την πανδημία και να περιμένουμε μία καλύτερη  τουριστική περίοδο. Έχουμε έναν πόλεμο που τη σκιάζει και φέρνει άμεσες και έμμεσες επιδράσεις. Βλέπουμε και την επίδραση στην οικονομία, σε ότι έχει να κάνει με το κόστος της ενέργειας,  αλλά και των αναλωσίμων προϊόντων.
Υπάρχει μεγάλη ακρίβεια στα έλαια, σιτηρά, πουλερικά , όπως υπάρχουν και ελλείψεις. Όλο αυτό έρχεται σε κοστολόγιο που ξεπερνάει το συν 50% και αυτό δίνει δυσκολία, στο να επιβιώσουμε.
Από τη μια παρακαλούσαμε να έχουμε κόσμο και τώρα ίσως κάποιοι να παρακαλούν το αντίθετο.
Αν δεν υπήρχε και όλη αυτή η βοήθεια στήριξης από τη κυβέρνηση φανταστείτε τι θα συνέβαινε. Την τελευταία εβδομάδα, κάνουμε αρκετές συσκέψεις, να δούμε πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτή τη κατάσταση. Δεν είναι εύκολο να γίνει αλλαγή πακέτων, από την άλλη το κόστος των προϊόντων δείχνει να αυξάνεται. Η επιδότηση της ενέργειας του ρεύματος, πιστέψτε με, δεν φτάνει.  Σε επίπεδο επιχειρήσεων, μιλάμε για τρομερά μεγέθη . Λαμβάνουμε τεράστιους λογαριασμούς , χωρίς ακόμη να έχει πατήσει το πόδι του ένας τουρίστας.
Πιέζουμε , συζητάμε με την κυβέρνηση , έχουμε προτείνει τη μείωση φπα,που μάλλον δεν είναι εφικτό. Είναι δύσκολο από ότι φαίνεται να βρεθούν άλλα χρήματα.
Ζητάμε τη μεταφορά πληρωμών από το α΄εξάμηνο στο β΄, ίσως και κάποιες ρυθμίσεις με τα ασφαλιστικά ταμεία. Η επιστρεπτέα θα είναι σε περισσότερες δόσεις και θα βοηθηθούμε κάπως, στο κομμάτι αυτό.
Σημαντικό είναι ότι πολλοί ξενοδόχοι έχουν μεταφέρει το άνοιγμα ,για αργότερα στο Μαΐου. Εκεί που παραδοσιακά θα άνοιγαν  και με 10 δωμάτια, τώρα δεν συμβαίνει. Αυτό δεν βοηθάει την εικόνα της χώρας και βλέπουμε πολλούς να ανοίγουν στο β΄ 15θήμερο του Μαΐου.
Η εικόνα δείχνει καλή από τις αγορές,  κινείται καλά η Αγγλική, της Ολλανδίας της Γερμανίας, έχει ανοίξει και από Γαλλία. Με τους πολωνούς αντιμετωπίζουμε πρόβλημα , μεταφέρεται το άνοιγμα για 3 εβδομάδες με 1 μήνα μετά.
 Μάλλον τα πράγματα δεν θα πάνε πολύ καλά με την πολωνική αγορά.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΚΠΟΜΠΗ| IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 

https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent