ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

  • «Ο χώρος του αεροδρομίου έχει γίνει ένας ατέλειωτος σκουπιδότοπος. Από τη μία ογκώδη, στην αριστερή πλευρά ανακύκλωση και τρίτον μπήκαμε στη λογική τα απορρίμματα να αδειάζονται πλέον στο χώμα χωρίς καμία εξασφάλιση για την υγεία των εργαζομένων, ή για το περιβάλλον. Αυτό γίνεται τις τελευταίες 10 ημέρες. Μίλησα με τον κ.Κόκορη τον κ.Τουρκάκη. Είναι προσβολή και για εμάς και για τους επισκέπτες. Κανείς δεν ήθελε να βοηθήσει, κανείς δεν βελτίωσε την κατάσταση και η τελική λύση που είχα ήταν να προχωρήσω να κάνω καταγγελία»
  • «Έχω φτάσει στο ΣΕΠΕ που έχει ήδη έρθει 2 φορές, 5-6 φορές οι προϊστάμενοι έχουν κληθεί από τον εισαγγελέα. Έχει να κάνει με τη σωματική μας ακεραιότητα και υγεία και εμάς των πολιτών. Δεν μπορεί σύμμικτο σκουπίδι να μένει  6 ημέρες στο χώρο. Προσπάθησα να συνεννοηθώ  να τους πείσω. Όλο αυτό έγινε, γιατί κανείς δεν φρόντισε να φτιαχτεί μία ακόμη νταλίκα να μεταφέρει τα απορρίμματα στο ΛΙΒΑ. Μία που πάει δεν φτάνει»
  • «Ο κ.Κόκορης μου είπε χθες ότι θα συναντηθούμε, δεν με ενόχλησε και εγώ γυρεύοντας δεν μπορώ να πάω»
 
Ο ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΡΙΑΤΗΣ (Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων ΦΟΔΣΑ) στο IonianRadio.gr

«Ο χώρος του αεροδρομίου έχει γίνει ένας ατέλειωτος σκουπιδότοπος. Από τη μία ογκώδη, στην αριστερή πλευρά ανακύκλωση και τρίτον μπήκαμε στη λογική τα απορρίμματα να αδειάζονται πλέον στο χώμα χωρίς καμία εξασφάλιση για την υγεία των εργαζομένων,  ή για το περιβάλλον. Αυτό γίνεται τις τελευταίες 10 ημέρες. Μίλησα με τον κ.Κόκορη τον κ.Τουρκάκη. Είναι προσβολή και για εμάς και για τους επισκέπτες. Κανείς δεν ήθελε να βοηθήσει, κανείς δεν βελτίωσε την κατάσταση και η τελική λύση που είχα ήταν να προχωρήσω να κάνω καταγγελία.
Αυτό που  έχουμε κάνει εδώ και 2 χρόνια,  είναι να προσπαθούμε να βελτιώσουμε τη κατάσταση. Έχω φτάσει στο ΣΕΠΕ που έχει ήδη έρθει 2 φορές, 5-6 φορές οι προϊστάμενοι έχουν κληθεί  από τον εισαγγελέα. Έχει να κάνει με τη σωματική μας ακεραιότητα και υγεία και εμάς των πολιτών. Δεν μπορεί σύμμικτο σκουπίδι να μένει  6 ημέρες στο χώρο. Προσπάθησα να συνεννοηθώ  να τους πείσω. Όλο αυτό έγινε, γιατί κανείς δεν φρόντισε να φτιαχτεί μία ακόμη νταλίκα να μεταφέρει τα απορρίμματα στο ΛΙΒΑ. Μία που πάει δεν φτάνει.
Ο κ.Κόκορης μου είπε χθες ότι θα συναντηθούμε, δεν με ενόχλησε και εγώ γυρεύοντας δεν μπορώ να πάω.
Έγινε αποκατάσταση του χώρου τα σκουπίδια φορτωθήκαν και έφυγαν και ελπίζω να συνεχιστεί και στον υπόλοιπο χώρο. Δεν μπορούν να είναι τα ογκώδη  δίπλα στον αεροδιάδρομο.
Είναι σε μία κατάσταση που είναι προσβλητικό και για εμένα και για τον κ. Κόκορη και για τον κ.Τουρκάκη. Είναι ντροπή για όλους μας να είναι ο χώρος έτσι .
Το Σάββατο είπαμε στο κ.Κόκορη τα προβλήματα που υπάρχουν. Δεν ζητήσαμε να μας χορηγήσει ή να κάνει κάτι , ατομικά για τον καθένα.
Είναι 10 παροπλισμένα απορριμματοφόρα και 2 που λειτουργούν.
Ενάμισι χρόνο τώρα αυτοκίνητο καθόταν για 2 λάστιχα. Ο κ.Κάρδαρης δεν έχει καμία ανάμειξη τώρα στο κομμάτι της αποκομιδής. Εμείς δεν είχαμε   μαζί του καμία συζήτηση.
Εδώ και ένα μήνα προσπαθούσα να βρεθεί κάποιος , να κόψει τα κτίρια γύρω από το κτίριο. Ζητούσα έναν άνθρωπο από την περιφέρεια γιατί εκεί ανήκε η αρμοδιότητα. Τελικά έβαλα δικό μου συνάδελφο που πλήρωσα από το σωματείο, να κόψει τα χόρτα
Τις κινήσεις που κάνουμε είναι για να αφυπνίσουμε όλους στο κομμάτι της καθαριότητας, γιατί σήμερα έχουμε τεράστιο εξοπλισμό, αλλά διαλυμένο.
Προχθές έγιναν προσλήψεις. Πήραμε 60 άτομα. Ούτε ένας δεν ήρθε στην καθαριότητα. Τα σκουπίδια τα μαζεύουν οι ίδιοι που τα μάζευαν εδώ και 20 χρόνια. Όσοι και να προσλαμβάνονται για αυτό  , έρχονται την πρώτη ημέρα, παίρνουν την οσμή και την άλλη ημέρα εξαφανίζονται»

 

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΚΠΟΜΠΗ| IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 

https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent