ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

  • Αναφερόμενη στην αύξηση των κρουσμάτων, ενδεικτική είναι η κατάσταση στη Ζάκυνθο με 68 κρούσματα σήμερα, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, η γιατρός και υπεύθυνη για την ΚΟΜΥ Ζακύνθου, στέλνει μήνυμα με αποδέκτες τους ίδιους τους πολίτες , «Επιτρέπεται η μη χρήση μάσκας, αλλά ο καθένας από εμάς, θα πρέπει να επωμιστεί, την προσωπική του ευθύνη και να την φορά τουλάχιστον εκεί που υπάρχει συνωστισμός», δήλωσε με νόημα.
Η  ΕΦΗ ΔΑΜΟΥΛΑΚΗ (Γιατρός και υπεύθυνη για την ΚΟΜΥ Ζακύνθου) στο IonianRadio.gr
«Έχουμε  αρκετά ,μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων.  Τον  τελευταίο μήνα είχαμε  λίγα κρούσματα και είχε μειωθεί και ο αριθμός των τεστ. Το πολύ 5 κρούσματα βρίσκαμε ημερησίως στα 30 με 40 τεστ που κάναμε. Τώρα βρίσκουμε 15-20 κρούσματα και αυτό δείχνει ότι έχουμε πάλι διασπορά και πρέπει να είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί. Επιτρέπεται η μη χρήση μάσκας , αλλά ο καθένας θα πρέπει να επωμιστεί τη προσωπική του ευθύνη και να φοράει μάσκα όταν υπάρχει συνωστισμός.
Τα απλά μέτρα που μέχρι τώρα εφαρμόζαμε βοηθούν πολύ και καλό είναι να συνεχίσουμε να  τα τηρούμε,  για να περάσουμε ένα καλό καλοκαίρι.
Καλό είναι όσοι δεν έχουν κάνει να κάνουν την 3η δόση και οι άνω των 60 να προχωρήσουν στην 4η δόση. Και τώρα όποιος δεν έχει εμβολιαστεί,  μπορεί να ξεκινήσει την 1η δόση. Το εμβολιαστικό κέντρο , λειτουργεί πλέον κάθε Τετάρτη,  δεν γίνονται πλέον στο Νοσοκομείο.
Οι υποπαραλλαγές που έχουμε τώρα  είναι της ΟΜΙΚΡΟΝ, της ΔΕΛΤΑ. Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση, πολλά επιστημονικά δεδομένα ακόμη δεν έχουμε , γι αυτό πρέπει να τηρούμε τα προβλεπόμενα.
Η μάσκα έχει κουράσει και σωστά πάρθηκε η απόφαση να μην χρησιμοποιείται. Όμως πρέπει να το αναπροσαρμόσουμε ανάλογα με τη πορεία της πανδημίας και ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη και να προστατέψει τον εαυτό του»

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΚΠΟΜΠΗ| IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 

https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent