ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

  • ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ| «Θα είχε κλείσει νωρίτερα, εάν είχε δεχτεί το Πάσχα ,ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ , Πρόεδρος και  Αντιπρόεδρος , να κλείσει για λίγες μέρες»
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΡΩΜΑ |Οι τελικές αποφάσεις μετά την συνάντηση των επιχειρηματιών και έμπορων  με τον Δήμαρχο Ζακύνθου .Στην συνάντηση συμμετείχε και ο Αντιδήμαρχος, Νικήτας Σπίνος, οποίος και ενημερώνει σχετικά,
«Αυτό στο οποίο καταλήξαμε είναι ότι, στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας ,όπου θα ανοίξει και η ΤΑΒΟΥΛΑΡΗ, θα υπάρξει απόφαση Δημάρχου ,ούτως ώστε , να κλείσει για τα αυτοκίνητα η ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΡΩΜΑ . Ήταν κάτι το οποίο το αποφασίσαμε… Στην συνάντηση  ήταν ο δήμαρχος  και  οι επιχειρηματίες της ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΡΩΜΑ … Σαφώς,  δημιουργούνται προβλήματα όταν κάποιοι δημιουργούν παραφωνίες και τεχνητές εντάσεις … Αλλά εμείς ,οφείλουμε να παραβλέψουμε κατά το δυνατόν αυτού του είδους τις διαδικασίες και να δούμε το καλό της πόλης μας.
Στη συνάντηση, αναφέρθηκε και ο δήμαρχος, ότι εάν  είχε δεχτεί τότε ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ,ο Πρόεδρος, ο  Αντιπρόεδρος ,το χαρτί για να κλείσει, για λίγες μέρες,  η ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΡΩΜΑ το ΠΑΣΧΑ , ενδεχομένως, να μη φτάναμε το σημείο που βρισκόμαστε τώρα, δηλαδή, να είχε κλείσει νωρίτερα. Σε κάθε περίπτωση όμως, το κλείσιμο της ΤΑΒΟΥΛΑΡΗ  αποτελούσε έναν ανασταλτικό παράγοντα… Όταν ανοίξει ,θα μας δίνει την δυνατότητα να φεύγουν τα αυτοκίνητα και σε αυτό το δρόμο …Έτσι θα πάρει την απόφαση που πρέπει ο Δήμαρχος»
ΝΙΚΗΤΑΣ ΣΠΙΝΟΣ | «Είναι επιλογή συνείδησης η αποχή του Δημάρχου από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου»
«Ο κάθε άνθρωπος έχει τη δική του προσωπικότητα και αναφέρομαι στο Δήμαρχό μας. Ο κάθε άνθρωπος κρίνει σύμφωνα με τα δικά του δεδομένα, πώς θεωρεί ότι πρέπει να γίνονται οι συζητήσεις , ιδιαίτερα όταν οι συζητήσεις πρέπει να είναι ωφέλιμες …Πως πιστεύει ότι πρέπει να περνιούνται κάποια μηνύματα ,επειδή στην πλειονότητα ,θα λέγαμε στη συντριπτική πλειοψηφία των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, όταν συμμετείχε, η κατάσταση ξέφευγε  εντελώς , ξέφευγε πάρα πολύ .Σύμφωνα με τα δεδομένα του δημάρχου δεν εξέφραζε αυτή η κατάσταση . Θεωρούσε ότι δεν είναι δημιουργική ,γιατί αν ήταν δημιουργική, είχε τουλάχιστον κάποιο λόγο για να  παλεύει μέσα σε αυτό το κλίμα. Για αυτό το λόγο, για να είναι και ενδεικτική η επιλογή του ,αποφάσισε να απέχει από τις συνεδριάσεις .Εμείς ,το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, ως Αντιδήμαρχοι και  άνθρωποι που είμαστε κοντά του ,όπου ενστερνιζόμαστε κάποιες ηθικές αξίες ,τις οποίες τις έχει ο ίδιος πολύ ψηλά, σεβόμαστε την απόφασή του. Είναι μία επιλογή συνείδησης .Από κει και πέρα ,σαφώς , ο ίδιος κρίνει την στάση του, ανάλογα με τις συνθήκες που διαμορφώνονται ,είναι στην απόλυτη διακριτική ευχέρεια του δημάρχου.
Πάντως, έχει να κάνει με τις συμπεριφορές των συμβούλων . Έχει να κάνει με την κρίση, ότι δεν είναι δημιουργικές ,δεν ωφελούν οι συζητήσεις αυτού του τύπου .Θέλει να δείξει με την επιλογή αυτή, ότι είναι αντίθετος, ο ίδιος ,με αυτές τις συμπεριφορές ,με αυτό τον χαρακτηριστικό τρόπο.
  • Ο κ.ΣΠΙΝΟΣ, ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ, ΑΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ,ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ .
«Δεν το έχουμε συζητήσει . Είναι στη διακριτική ευχέρεια του δημάρχου. Είναι γνωστό ότι, ο δήμαρχος δουλεύει 15 ώρες στο Δήμο και δέχεται όποιον θέλει να τον επισκεφτεί στο γραφείο του …Τον χρόνο τον οποίο κερδίζει ,εντός εισαγωγικών , το βάζω εντός εισαγωγικών ,τον αξιοποιεί για τον Δήμο»
  • Ακολουθει ολόκληρη η συνέντευξη του κ.Σπινου στο IonianRadio.gr στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται στην Δημοτική Ενότητα Αλυκών ,στις παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής στο ΝΑΥΑΓΙΟ καθώς και στα Σχολικά κτίρια (video)