ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΡΙΑΤΗΣ | «ΜΗ ΑΝΤΙΣΤΡΕΨΙΜΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ»
Εκφράζοντας  την ανησυχία του  και καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η κατάσταση είναι μη αντιστρέψιμη, ο κ.Χαριάτης καλεί τη δημοτική αρχή να παρέμβει ουσιαστικά και αποτελεσματικά, αυξάνοντας τα απορριμματοφόρα, δηλώνοντας «σήμερα κυκλοφορούν 3 απορριμματοφόρα και 2 της ανακύκλωσης, καθώς και κάποιοι ιδιώτες. Δεν λύνεται έτσι το πρόβλημα. Χρειάζεται άμεσα επισκευή κάποιων απορριμματοφόρων και ενοικίαση κάποιων άλλων, αλλιώς η τραγική αυτή κατάσταση θα συνεχιστεί»
Παράλληλα ασκεί δριμεία κριτική στη δημοτική αρχή και στην αντιπολίτευση του δημοτικού συμβουλίου, καθώς στο βουλευτή Ζακύνθου, στη περιφερειάρχη και στην αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου. «Το μόνο που είδαμε από την πλευρά τους είναι πολλές υποσχέσεις».
Στα ίδια πλαίσια κινήθηκε αναφερόμενος στους συλλόγους ξενοδόχων,  καθώς και στους υπόλοιπους παραγωγικούς φορείς, που δεν φρόντισαν να ενημερωθούν για το πρόβλημα και δεν συμμετείχαν στην αντιμετώπιση του.
Ο ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΡΙΑΤΗΣ  (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΟΔΣΑ) στο IonianRadio.gr
«Δυστυχώς  φτάσαμε στο μη παρέκει και μία κατάσταση μη αναστρέψιμη. Μιλάω  ειλικρινά, τα 2 χρόνια του covid προσπαθήσαμε να τους πείσουμε ότι ο covid θα φύγει και θα πρέπει να υπάρχει μία σοβαρή υποδομή για τα σκουπίδια. Δυστυχώς δεν πείσαμε κανέναν. Προσπάθησα όπου μπορούσα να έχω πρόσβαση και να καταθέσω έγγραφο να το κάνω. Βλέπαμε ότι κάποια στιγμή τα προβλήματα θα είναι μεγάλα και σοβαρά. Δεν πείστηκε ούτε δημοτική αρχή, ούτε αντιπολίτευση. Ήταν όλοι ενημερωμένοι. Στο ΣΕΠΕ έγινε δυο φορές καταγγελία και προχώρησαν για έλεγχο
Εμείς προσπαθήσαμε και ακόμη προσπαθούμε, να καταλάβουν ότι πρέπει να επισκεφτούν το χώρο,  το αμαξοστάσιο και να δούμε μαζί το πρόβλημα. Δυστυχώς κανείς από αυτούς τους ανθρώπους, ούτε από φορείς, ούτε από ξενοδόχους δεν βρέθηκε. Ήταν πολύ ξεκάθαρο ότι θα φτάσουμε σε αυτή τη διαδικασία. 150 τόνοι σκουπίδια την ημέρα δεν μαζεύονται.
Από βουλευτή ,περιφερειάρχη,  αντιπεριφερειαρχη , υποσχέσεις πολλές, αποτέλεσμα μηδέν.
Με όλη την αυτή την  ιστορία που οι ιδιώτες βγήκαν στο δρόμο, μάζεψαν από τα ξενοδοχεία. Για την υπόλοιπη κατάσταση των δρόμων δεν υπάρχει ολοκληρωμένη αποκομιδή. Τα αυτοκίνητα είναι 2 συν1 . Ο δήμαρχος είναι στο συνεργείο από το πρωί μέχρι το βράδυ. Βγαίνουν 2 αυτοκίνητα στην ανακύκλωση. Είναι αδύνατον να αντιστραφεί η κατάσταση.
Καμία διαδικασία από το δήμο… πιστεύω ότι ο δήμαρχος θα βάλει το χέρι στη τσέπη. Αν τα χρήμα δαπανιόταν το χειμώνα θα υπήρχαν 12-13 απορριμματοφόρα στο δρόμο.
Είδα το δήμαρχο, μου είπε ότι δε θέλει να μου λέει καλημέρα . Του έθεσα το θέμα και μου είπε ότι ουδέποτε μας πίστεψε. Νόμιζε ότι είχε 9 απορριμματοφόρα.  Δεξιά, αριστερά μαθαίνω , ότι λέει πως είχα δίκιο.
Ούτε ποτέ σας πίστεψα,  μου είπε και γι αυτό έγινε αυτό που έγινε. Εμείς είχαμε ενημερώσει τους πάντες.
Τουλάχιστον αύριο πρέπει να είναι στο δρόμο 10-12 απορριμματοφόρα. Διαφορετικά θα είναι η κατάσταση  όπως τώρα.
Αύριο το πρωί εμείς με τι θα μαζέψουμε τόσα σκουπίδια; Αν δεν σκύψουν στο πρόβλημα  και να βγουν στο δρόμο , δεν λύνεται.
Το προσωπικό που έχει προσληφθεί πρέπει να έρθει στα σκουπίδια». 

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΚΠΟΜΠΗ| IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 

https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent