ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

  • «Ο παραλιακός δρόμος είναι μαρτύριο»
  • «Η οδός Στεφάνου , ο δρόμος μπροστά τα hondos center, πρέπει να είναι ανοικτή για να εκτονώνεται η κυκλοφορία . Είναι τρομακτική η κατάσταση»
  • «Η μόνη λύση είναι, να κλείσει όλη η πόλη»
  • «Είναι απαράδεκτο ότι κλείνουν και δρόμοι για ασφαλτόστρωση και η πόλη έχει καταντήσει ένα χάος !Αυτά τε έργα είναι απαραίτητα , έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και χρόνια, όμως μπορούσαν να γίνουν μετά από 15 ημέρες. Μέχρι της Παναγίας θα είναι ο κόσμος. Χθες άκουσα κάποια που φώναζε  «τι είναι αυτό που μας έχουν κάνει…». Υπάρχει ταλαιπωρία του κόσμου. Εδώ υπάρχει ησυχία όμως αλλού γίνεται κομφούζιο»
 
Η ΛΙΛΥ ΜΠΟΥΖΙΑΝΟΥ (Επιχειρηματίας/τ.Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου) μιλά στο  Ionianradio.gr
 
ΔΑΜΙΡΕΙΟ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ
«Το ξεκινήσαμε το θέμα από το 2007 , όταν αποχώρησε ο κ.Τσουλούφης συνέχισε ο κ.Κοντονής που είχε τρέξει πάρα πολύ γι αυτό και στα δικαστήρια. Όλοι όσοι έχουμε περάσει, έχουμε προσπαθήσει να μην το χάσει ο εμπορικός σύλλογος. Έχουμε χαλάσει αρκετά χρήματα σε δικαστήρια και βέβαια ακόμη δεν έχουμε δικαιωθεί. Το τελευταίο είναι ότι πήγαμε μαζί με το φαρμακευτικό σύλλογο να διεκδικήσουμε αυτό που μας ανήκει. Επειδή βρήκαν πατήματα στον φαρμακευτικό σύλλογο, αυτό συμπαρέσυρε και εμάς. Θα δούμε πλέον τι άλλα ένδικα μέσα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε,  μαζί με τους άλλους συλλόγους. Εμείς δεν θέλουμε να διώξουμε κανέναν.
Υπήρχαν  ένορκες καταθέσεις που είχαν δώσει  ο Γιγάντες, ο Δραγώνας, για τη δραστηριότητα του συλλόγου, ότι δεν υπήρχε.
Τώρα πως ξεγέλασαν τον εμπορικό σύλλογο τότε και δεν έλαβε γνώση δεν το ξέρω. Δικηγορικός και ιατρικός σύλλογος  έχουν κάνει καταπάτηση.
Κανείς δεν το θέλει να το πάρει σπίτι του.  Πρέπει να έρθουμε σε μια συνεννόηση. Θα μπορούσε να έχει γίνει ένα αξιοπρεπέστατο κτίριο,  ενώ αυτή τη στιγμή λειτουργεί ως ψαροταβέρνα. Μάλλον το δικαίωμα το έχει δώσει ο δικηγορικός και ο ιατρικός σύλλογος. Το θεωρούν δικό τους και πάνω εκεί πατάνε. Τα έσοδα δεν γνωρίζω που πάνε.
Στα τελευταία δικαστήρια, μας βοήθησε οικονομικά το επιμελητήριο, ελπίζουμε ότι θα έχουμε πάλι βοήθεια από κάποιο φορέα αν συνεχίσουμε, και θα ήθελα να πω σε όλους τους συναδέλφους εμπόρους,  ποτέ να μην ξεχάσουν ότι ο Δαμίρης είχε σκεφτεί τους εμπόρους της Ζακύνθου και οι γιατροί και οι δικηγόροι μας πέταξαν έξω.
Είναι και οι κομμωτές οι λιμενεργάτες,  η φιλαρμονική, είναι πολλοί οι σύλλογοι. Εμείς σαν συμβούλιο, δεν αφήσαμε το φάκελο, τον προστατεύσαμε και προχθές όταν μας έφεραν την απόφαση από το δικαστήριο, τα παρέδωσα όλα στον κ.Γεωργάνο το νέο γραμματέα ,για να συνεχίσουν την διεκδίκηση. Πλέον πήραν την σκυτάλη, έχουν όλα τα έγγραφα στα χέρια τους και πρέπει να συνεχίσουν.
Η ουσία είναι, ότι όταν από την νομαρχία το δώσανε στους δυο (2) ,γιατί δεν διαμαρτυρήθηκαν οι άλλοι σύλλογοι εντός εξαμήνου; Δεν υπήρξε μία ενημέρωση απέναντι στους άλλους συλλόγους, για να παρευρεθούν, οπότε δεν το πήραν χαμπάρι  και δεν διεκδικήσαν. Όφειλε η νομαρχία να είχε ενημερώσει και τους άλλους συλλόγους όπως ανέφερε η διαθήκη.
Θα μπορούσαν να στεγαστούν όλοι οι σύλλογοι και ο καθένας στο χώρο του.
Πιστεύω ότι και το νέο συμβούλιο δεν θα το αφήσει και δεν θα ζητάει αυτό που του ανήκει. Προτιμότερο θα ήταν να υπάρχει ένα κτίριο με τα γραφεία των συλλόγων , αίθουσα για συμβούλια και μαγαζιά κάτω, για να συντηρείται. Τώρα το γιατί δεν θέλουν κάποιοι δεν ξέρω.
Το καταστατικό που έφτιαξε ο τότε δικηγόρος,  το έφτιαξε με τέτοιο τρόπο για να βρίσκουμε τώρα τα αγκάθια μπροστά μας.
Ο κ.Κώστας Κοντονής είχε δουλέψει πάρα πολύ γι αυτό. Ο Τάσος Τζίμης και ο Γεωργάνος ήρθαν να με ρωτήσουν τι ξέρω , τι έχει γίνει και να παραλάβουν το φάκελο. Αυτά τα έγγραφα δεν πήγαν στην αποθήκη σε αρχεία. Τα είχα σε πρώτη ζήτηση γιατί το θέμα δεν έχει κλείσει.
Τώρα πρέπει να έρθουμε σε επαφή και με το δικηγόρο τον οποίο περιμένουμε να έρθει στη Ζάκυνθο».

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΧΑΟΣ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΡΩΜΑ
«Δεν είναι μόνο η Αλεξάνδρου Ρώμα κλειστή. Είναι απαράδεκτο ότι κλείνουν και δρόμοι για ασφαλτόστρωση και η πόλη έχει καταντήσει ένα χάος. Μπορούσαν να περιμένουν 15 ημέρες και να τις αρχίσουν πιο μετά. Η άσφαλτος μπορεί να μπει και το Σεπτέμβρη. Αδιανόητο στη παραλία να περνάς και να τρελαίνεσαι. Ελεύθερη είναι η Τερτσέτη. Το ότι κλείνουν κάποιοι δρόμοι για ασφαλτοστρώσεις είναι απαράδεκτο.
Αυτά τε έργα είναι απαραίτητα , έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και χρόνια,  όμως μπορούσαν να γίνουν μετά από 15 ημέρες. Μέχρι της Παναγίας θα είναι ο κόσμος. Χθες άκουσα κάποια που φώναζε  «τι είναι αυτό που μας έχουν κάνει…». Υπάρχει ταλαιπωρία του κόσμου. Εδώ υπάρχει ησυχία όμως αλλού γίνεται κομφούζιο.
Η οδός Στεφάνου , ο δρόμος μπροστά τα hondos center, πρέπει να είναι ανοικτή για να εκτονώνεται η κυκλοφορία. Είναι τρομακτική η κατάσταση.
Όλα τα χρόνια υπήρχε σήμανση ότι τελειώνει ο πεζόδρομος . Το ίδιο γίνεται στη περιφέρεια, το ίδιο γίνεται  στη πλατεία Άγιου Μάρκου. Γιατί; Μέχρι να γίνει κατάστημα εστίασης εκεί,  η Στεφάνου ήταν ανοικτή. Τώρα γιατί, για ποιο λόγο ; εγώ βλέπω το χρονικό διάστημα, μέχρι πότε ήταν ανοικτός δρόμος και εκτονωνόταν η παραλία.
Αυτή τη στιγμή είναι τα τρένα, ίσως και οι άμαξες και όλη η κίνηση της πόλης. Γιατί όπως άνοιξαν στο διοικητήριο δρόμο και κατεβαίνουν τα αυτοκίνητα στη παραλία, δεν ανοίγουν και τη Στεφάνου και τις πρωινές και τις βραδινές ώρες όπως ήταν παλιά;
Ο παραλιακός δρόμος είναι μαρτύριο.
Καλώς κυκλοφορούν άμαξες, τρενάκια,  όμως θα έπρεπε να εφαρμοστούν και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, να εφαρμοστεί η κυκλοφοριακή μελέτη … 13 χρόνια ακούω ότι κάτι θα γίνει. Μας δουλεύουν εντελώς. Και αν θα έκλεινε ο δρόμος όπως παλιά το απόγευμα  και μιλάω για πριν τη δημαρχία Μποζίκη, δεν θα είχαμε προβλήματα. Τότε ο δρόμος έκλεινε τα καλοκαίρια μόνο απόγευμα.
Διεκδικούμε το ότι θα μπορούσαμε να είχαμε   λίγο καλύτερη τη ζωή μας. Αν έδιναν κάτι , αντί να παίρνουν…  γιατί τα τελευταία χρόνια έχουνε μειωθεί οι χώροι στάθμευσης;…. Όλοι δεν θέλουμε τα αυτοκίνητα μπροστά μας και όλοι θέλουμε την ησυχία μας. Όμως δεν έχουν κάνει κανένα βήμα για να καλυτερέψουν τη ζωή μας.
Δεν φταίνε οι επιχειρήσεις,  αφού τους έχουν δώσει άδεια. Το ίδιο θα γίνει και στον Άγιο Λάζαρο. Η μόνη λύση είναι,  να κλείσει όλη η πόλη. Τι ωραία να είχαμε μικρά ευέλικτα λεωφορειάκια και να κλείσει για τα αυτοκίνητα η πόλη!»

 

Η ΛΙΛΥ ΜΠΟΥΖΙΑΝΟΥ (Επιχειρηματίας/τ.Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου) μιλά ΕΚΤΕΝΩΣ στο  Ionianradio.gr
 


ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΚΠΟΜΠΗ| IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 

https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent